Instagram : @peejburhan

Tune Talk [mobile prepaid] presents Incubus

[sticky post - scroll down for new entry]

Aku rasa korang pun ramai yang dah tau yang Incubus akan datang Malaysia.
Di bawakan khas oleh Tune Talk [mobile prepaid], Incubus akan datang on 23rd July 2011.
Performing kat Stadium Negara at 8.00pm.


Banyak yang Tune talk [mobile prepaid] sediakan contest untuk peminat-peminat Incubus ni.
Salah satu adalah peluang untuk menang 'rockstar' & 'normal' ticktes.
Just tune in to Fly FM and Hot FM

-Rockstar tickets (exclusive) -
  • will get chauffeur driven ke venue.
  •  jadi orang pertama yang dapat masuk Stadium Negara nanti (which is quite a privilege sebab there are no seatings. tempat tu open area.)
  • pre-cocktail
  • meet & greet the band  :D 
- VIP tickets (limited)
  • pre-cocktail
  • enter the venue earlier
Bukan tu je.
Ada berita gembira untuk sesiapa yang ada band kat luar tu.
Boleh join contest ni sebab hadiah dia sangat menarik.
Sebab band yang menang akan dapat jadi opening act untuk Incubus nanti. 
Woah. Serious best weyh.
Application akan start daripada 13th-26th June.
Voting untuk band-band ni pulak akan start daripada 4th-16th July.

Ok ni aku bagi details pasal contest tu.

1. Contest "Open 4 Incubus" ni terbahagi kepada 3 peringkat.

- "the Entries period" - penyertaan valid daripada jam 00:01 ,13th June 2011 sehingga jam 23:59 ,26th June 2011.
-"the Top 10 Voting period" - boleh start vote daripada jam 00:01 ,4th July 2011 sampai jam 23:59 ,10th July 2011.
- "the Top 5 Voting period" - boleh start vote daripada jam 00:01 ,11th July 2011 sampai jam 23:59 , 16th July 2011.

2. Contest ni terbuka untuk semua.

3. Rules untuk penyertaan adalah berikut.

- kepada yang berminat kena register band via Open 4 Incubus Facebook application di Tune Talk's Facebook Fan Page. CLICK HERE


:: Tune Talk's Facebook Fan Page. Find under Open 4 Incubus ::

- setiap band dibenarkan masukkan satu submission sahaja.
- bands kena upload either music video or audio recording kat www.youtube.com , then share the link via the application masa mendaftar tu.
- dengan submitting penyertaan tu and lepas tu band korang dapat di shortlisted ke The Top 5, band diwajibkan hadir ke Finale Ground Event. Jika gagal hadirkan diri, automatic akan disqualified.

4. Antara 25-26 June, Tune Talk dan jugak a panel of selected jugdes akan shortlist penyertaan tu kepada Top 10 bands. Band-band yang terpilih akan diumumkun pada 27th June 2011 via Tune Talk's Facebook Fan Page.

5. Band yang Top 10 tu, dengan bantuan Astro Hitz, akan di beri masa 1 minggu untuk produce muzik video of their performance. Video ni akan di upload di Tune Talk's Facebook Fan Page by 3rd of July 2011 untuk voting.

6.  Ok ni rules untuk Voting Top 10 and Voting Top 5.

- Ada dua cara untuk vote.

  • Via Tune Talk Facebook Fan Page  
- Akan ada application untuk vote di Tune Talk's Facebook Fanpage. hanya 1 vote je dibenarkan per user.

  • Via SMS
- Hanya dibuka untuk Tune Talk subscribbers.
- Untuk vote, SMS 'band name' to 7777. Setiap SMS akan di charge RM0.20.
- Boleh undi seberapa banyak yang nak per person. Tiada limit.


7. Selepas tempoh masa untuk Voting Top 10 di tutup, votes daripada Facebook application dan juga SMS will be tabulated. The Top 5 bands dengan undi yang tertinggi akan pergi ke peringakat seterusnya. Kemudian semua markah akan di reset ke zero.

8. Semua band yang Top 5 ni perlu perform di Grand Finale ground event pada 16th July 2011 yang akan di adakan di Lembah Klang (Venue TBA) . Segala perbelanjaan travel, accommodation dan lain-lain adalah atas tanggungan masing-masing.

9. Final score untuk Top 5 bands will be tabulated selepas Voting Top 5 period berakhir. Ia akan menetapkan 60% daripada markah keseluruhan. Contoh pengiraan adalah seperti berikut :

- Band ABC dapat 100 votes via application dan 100 votes via SMS. Total votes 200
- Band DEF dapat 90 votes via application dan 90 votes via SMS. Total votes 180
- Band JKL dapat 80 votes via application dan 80 votes via SMS. Total votes 160
- Band MNO dapat 70 votes via application dan 70 votes via SMS. Total votes 140
- Band XYZ dapat 60 votes via application dan 60 votes via SMS. Total votes 120


- Band ABC dapat votes tertinggi, so mereka akan dapat 6 points.
- Band DEF akan dapat 5 points sebab mendapat the 2nd highest votes.
- Band JKL dapat 4 points.
- Band MNO dapat 3 points.
- Band XYZ dapat 2 points.


10. Incubus akan make the final selection dan contribute the balance 40% (which constitues 4 points) untuk markah keseluruhan. Band dengan markah tertinggi akan menang. Kalau markah adalah seri. Tune Talk berhak untuk memilih band yang menang based on band yang dapat votes SMS paling tinggi.

11. Incubus sendiri akan umumkan band yang menang pada press conference yang dijadualkan akan berlaku pada Jumaat, 22hb Julai 2011 (Venue TBA). Band yang menang perlu hadir di press conference tersebut.

12. Band yang menang akan memenangi menjadi opening band untuk Incubus pada konsert mereka di Stadium Negara, KL pada 23hb Julai 2011. No other remuneration will be given to them. 


Fuhhhhh. Details syarat-syarat dia.
Tapi mudah untuk difahami.
So apa lagi, sesiapa yang ada band tu sila la join.
Lepas tu jom pakai Tune Talk. Sebab boleh vote banyak-banyak kali. takda limit. (refer no. 6)


Best tu hadiah dia.
Dapat opening untuk Incubus ok!
Paling best sebab Brandon Boyd kacak. heheheh. ok tiba-tiba.

:: ehemmm ;p  ::


Untuk yang takda Band jangan sedih-sedih.
Kita boleh sertai contest-contest yang disediakan by Tune Talk ni.
Kalau menang rockstar tickets tu dapat meet & greet the band ok!! 
Boleh pengsan kat situ jugak. Kalau aku la kan. huahuahua.
Jangan lupa tune in to Fly Fm & Hot FM ye.

Oh, there might be a 'special' surprise kat Tune Talk Facebook Fanpage. 
So please stay Tune.


Ok itu sahaja.
Nak berangan ada rock band lepas tu menang contest ni :)
Bye-bye.



1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Alamak mokcik ni tak sesuai lah nak pergi concert2 macam ni mokcik hanya sesuai dengar Anuar Zain nyanyi je,

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...