Instagram : @peejburhan

suka yea?

kalau noy kerja ni mesti aku sangap aje.
tak tau nak buat apa sangat aku mengadap pc je.
pc pun apa sangat kau boleh hadap kan.
balik-balik benda yang sama.
malas nak facebook sangat.
kang ter-stalk orang.
pastu mendapat gossip ke apa.
pastu noy balik ajak gossip.
pastu kena marah ngan dia.
so garang.

so takmo kena marah, malam ni takmo mengadap facebook.
so aku bukak statcounter.
aku tengok 'came from' je.
pastu tersangkut dah berjam kat situ.
sebab mostly readers yang linkkan blog aku la kan.
then aku nampak banyak gila linkwithin.
linkwithin yang ada kat bawah setiap entry aku ni.
cerita-cerita lama.

so aku click-click la tengok apa page-page yang korang bukak.
macam-macam cerita ada.
sengih-sengih aku baca.
dulu sikit punya details aku cerita kan.
sekarang ala-ala dah taknak aje.

tu takpa. ada satu entry tu nampak la tiba-tiba ada arwah maktok.
terus emo je.
so nak sedekah al-fatihah.
tiba2 aku terbaca doa makan ok. gilo.

korang suka ke linkwithin tu?
sebab aku ada la jugak ala-ala tak suka.
bukan apa. kadang2 keluar pic-pic yang tak diingini pulak.
so rasa menyampah.
tapi konon bersikap professional. malas nak fikir la konon.
ceaaaaaaaaaaa. ayat. professional katanya. so poyo.

eh apa motif entry ni?
aku pun tak sure.
dah menguap lebih pulak.
mata dah berair.
mau tido la.
tapi aku suka tunggu noy balik. sembang-sembang. :)

ok la bye. nak makan la.
kira sahur la. kalau tak esok merempan lapar pulak kan. ;p

6 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

apa ni tersilap baca doa makan lak?isk isk ...

fatster said... [Reply to Comments]

macam saya je yang dok bukak tu.
suka la baca cerita lama.
gambar banyak, then banyak jugak info tempat makan best. suka!
:)

deasa said... [Reply to Comments]

saya suke linkwithin tu
sebab bila dah taktau nak buat ape
klik je kat situ
dan baca :D

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

aku suka jer baca, bila aku tension, sedih or down..blog ko ni lah tempat aku mengadu nasib. fyi, baca blog ko ni boleh buat hati aku gumbira tau peej :) u've make my day, thanks peej. :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha peeja tak boleh blah ayat ter-stalk orang ye, aunty kalau dah terlampau boring pun buat juga tapi kadang2 insaf lah rasa dah tak best buat macam tu.

nqr said... [Reply to Comments]

taper.. noy tamau layan ko.. meh aku layan.. topik mcm biasaaaaaaa

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...