Instagram : @peejburhan

a simple celebration dah menjadi tradisi.

oh lupa nak cerita.
last week. 12th June adalah birthday P.G.
takda buat apa pun.

tapi seperti biasa. memang daripada kecik. kalau ada birthday atleast kena ada kek la.
kasi tiup2 lilin ke apa.
paling semangat of coz papa. beli kek biasa-biasa pun takpa. janji ada peringatan kan.
tapi birthday P.G hari tu senyap aje. takda buat apa.
so peganti papa adalah noy.
malam tu kita orang pergi jj. wangsa maju sebab terminal shoes noy.
then aku bayar bil maxis.

noy : eh saya nak beli cake untuk P.G.
me : tak payah la.
noy : beli je la. kesian dia takda kek. semua orang ada. saya beli la.
me : beli je la. dah nak abis pun birthday dia.
noy : tak kisah la. papa pun suka makan kek.

so pergi secret recipe beli je apa yang ada.
elok balik P.G takda la pulak.
so tunggu dia balik.
mama pun dah baring tido.
dia balik pun acara nyanyi lagu birthday, potong kek n makan kek.
heheh itu aje.
simple2 aje.
janji happy.


gambar aku amik daripada fb noy.
aku ada amik pic. tapi merepek aje.
so amik daripada noy je senang.
P.G bengang je noy tag pic cake ni kat dia.
sebab dia kata kantoikan umur dia.
eleh biarlah. lelaki kot. umur berapa pun commercial value tetap ada. ;p

:: tiup lilin. muka ayol tak sabar mau makan cake. hahaha ::


hoih dah 30 dah.
sekejapnya masa berlalu kan.
teringat lagi zaman kecik-kecik main sama-sama semua.

wish him all the best in life.
semoga dapat awek yang baik dan boleh masuk kepala ngan kita orang.
cepat kawin kasi dapat baby.
wah gila melampau punya wish kan. lantak.

very grateful to have such a lovely family.
hopefully selama-lamanya macam ni.
wah emosi.

ok tu je. bye.

11 Comments:

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

hehehe.

kawanku juga tak suka orang beritahu umur dia. sanggup putus kawan kalau sesiapa terbagi tahu umur dia. =.="

bahaya~

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Mula mula ucap Happy belated birthday untuk PG. Ok sekarang kita sembang aunty bersiaran dari Langkawi oh happy nya uncle belanja shopping minggan corelle. Kenapa dia terjebak beli corelle ni adalah kerana isteri tercinta nak corelle new version yang square tu.

Masa sogo sale nak beli tapi banyak yang tak lengkap so dia janji nanti cari di Langkawi, jadi pagi semalam bertolaklah kita orang ke Langkawi.

sweethOneY said... [Reply to Comments]

yessss simple celebration yet very meaningful kan :)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

happy bday PG!sama umo aku rupanya..ops..terlepas...:D

~BEE~ said... [Reply to Comments]

ooo....klu camni saya n PG lahir tahun yg sama...birthday saya blum lagi so maknanye saya blum 30 lg la..hehe...

very grateful to have such a lovely family.
hopefully selama-lamanya macam ni.

ayat2 tersebut wat saya sebak & hampir menitiskan air mata...I miss my family so much...:'(

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

happy bday pg!
ewah nak wish jugak

my fam pun camni
kalo ada yg bday sama bulan buat sekali yg penting kena ada kek!
;)

nqr said... [Reply to Comments]

happy birthday PG... :) single lagi kan?? (buat buat muka comel)

Renaissance Kaur said... [Reply to Comments]

" wish him all the best in life.
semoga dapat awek yang baik dan boleh masuk kepala ngan kita orang".

aik, Dzaza takde dah ke?

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

30 muda belia lagi tu :)

peej said... [Reply to Comments]

lord zara - huish melampau betul tu.

sh rosidah - have fun in langkawi.

sweethoney - iya :)

buyui - iye ke kak buyui. miahahah.

bee - sama ke. maknanya aku lg muda remaja la yea? hiahaiahh. tu la kan. family is the best kan.

fieza - kita orang semua lain2. except me n ayol. tapi still sambut lain2 la selalu.

nqr - kau jangan nak tebiat sangat.

kaur - dah lama dah takda. tertinggal keretapi kau ni.

dylan - kalau 28 lagi la muda kan? *kelip2 mata*

Annasue'G said... [Reply to Comments]

"dah lama dah takda. tertinggal keretapi kau ni."

kalau mcm tu aku pon ketinggalan keretapi la nmpknya..selama ni tertanya2 jgk. cewah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...