Instagram : @peejburhan

Rebut-rebut.

Hari tu makan mix fruit ni.
Sekali mama cakap.

Mama : korang ingat tak masa kecik-kecik mesti berebut nak makan yang warna merah tu.
Me : ingat. Tah apa-apa tah. Bukan sedap pun.
Mama : tu la berebut-rebut sampai boleh bergaduh la.

Noy yang tengah main hp time tu.
Dpd meniarap terus.

Noy : say nakkkkk. Saya nak.

Pastu rampas sudu makan laju-laju.
Dia yang perebut sebenarnya.
Kongsi la kan. Ni tak semua dia bolot.

Time kecik-kecik lagi la.
Akan letak kat mangkuk besar. Ada la 2-3 sudu.
Makan ramai-ramai.
Korek-korek tiba-tiba nampak la cherry tu.
Siap boleh lawan sudu ok.
Macam lawan pedang.
Dok tahan-tahan sudu.
Ada yang main jahat sambil sebelah tangan lawan sudu. Sebelah lagi cekur dok amik cherry tu pakai tangan. Hahahahahah.

Cea boleh gelak sekarang.
Time time tu if mama nampak or ada yg mengadu. Memang kena la ketuk tangan.

Korang adik-beradik ada x berebut macam ni?
Ke kita orang je buruk perangai.
Oh my, if cerita pasal berebut, boleh pitam ok.
If ingat aku cerita lagi.

If x berebut macam ni, makanan apa yang boleh menyebabkan gaduh sakan?
Sent via BlackBerry from Maxis

18 Comments:

shuweet said... [Reply to Comments]

aku pun sama adik bradik....yang paling best..kecik2 yang rebutkan bila ada buah mangga..memasing rebut2 nak biji walhal isi tak pandang pun..hahaha...biji mangga gak yang sedap

NenekPenne said... [Reply to Comments]

fruit cocktail..
yelah dalam tin tu, warna ceri jer yang menyerlah kalau nak dibandingkan dgn pear, peach dsbnya...

yana halim said... [Reply to Comments]

buah-buahan yg susah payah dikait sendiri mcm buah rambutan atau dikutip. senang2 nak rebut memang bergaduh....hahaha

Ann said... [Reply to Comments]

dulu2 masa kecik..my abg & adik slalu berebut drumstick sampai adik tu meraung melalak 1 rumah..huhuuh

SyuhadaAdros said... [Reply to Comments]

hak3! aku dapat bayangkan aksi lawan pedang pakai sudu ituu!

dan shuweet! adik beradik aku pun macam tu owh! asai makan mempelam jek, berebut bijik, ntah pape. padahal bukan banyak isi pun biji dia tu.

best kan bila ingat2 balik memori masa kecik2. dan rasa bersyukur sangat sebab ade adik-beradik (walopun diorang salu buli aku sebab aku anak pompuan tunggal).

:)

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

biji buah mangga...semua dok berebut...isi sampai kejung dok dlm fridge coz xde org makan :P bila teringat balik...tertanya2 gak kat mana lah yg sedap sgt si biji buah mangga itu :P

shuweet said... [Reply to Comments]

shuhada - hahaha..tau takpe....tapi tu la yang seronok bila dok kenang2 balik..bila dah besar2 ni terkenang je berebut biji pelam tu masa tengah makan pelam...

aria said... [Reply to Comments]

dulu nenek aku bela ayam. ayam tu slalu bertelur.so slalu aku n adik beradik aku standy tepi pintu reban nak rebut sape dapat telur tu dulu.ayam tu bertelur sbijik je each time.kedekut punya ayam.

cik gObu said... [Reply to Comments]

kiteorg adik beradik kalo berebut lg buruk

hhahaha siap badan2
kaki2 sume lah

naz said... [Reply to Comments]

wow..salam perkenalan
http://nasilemak-naz.blogspot.com/

safrin said... [Reply to Comments]

bru td ibu wat mix fruit koktel.
campur krimer sejat + vanilla + castard + ntah pe lg la.
haha sodap

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

cherry ni pun selalu berebut. tapi dulu ada longan dalam tin tu kan?

abah biasanya buka, masukkan dalam mangkuk besar, bubuh ais, semua berebut makan dnegan sudu masing2, laju2 suap sebab nak makan banyak. nanti cepat habis, yang tak dapat makan menangis~

pastu yang sulung cam aku mesti kena marah~

budak kecik said... [Reply to Comments]

setuju...
sweet memories kan...

aliaaroslan said... [Reply to Comments]

lebih kurang sama saya adik beradik pon camtu. padahal banyak lagi option buah lain kan.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

lama tak singgah sbb sangat sibuk.

fruits cocktail ni auntie suka bubuh dlam puding kastard memang sedap, tapi buah cherry tu anak perempuan aunty je yang suka.

the hun said... [Reply to Comments]

aku anak bongsu. sume ngalah dengan aku, bwahahaha.

TAPI, lepas tu aku dapat anak sedara. aku lak kena mengalah. syelaker.

doll said... [Reply to Comments]

ngan siblings nie rebut nak tgk tv aaa..dulu2 nye tv takde remote so memang penat aaa standby kat tv tu tukar2 channel..huh..skg nie anak sendiri wat pangai, tau nak memekik..haha..

mix fruits sodap!cer try ngn susu cair sejuk2, lagik sodapp!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku br kejap td je berebut buah manggis ngn adik aku, hahahaha!

dia dh kopek then aku sukati amik manggis dia pastu punya la dia x kasik dia telan je sume!keji!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...