Instagram : @peejburhan

nak taknak kena start la kan.

huish. gila la. tahun ni aku dah 28 tahun ok.
macam tak percaya. hahahaha.
dah la zaman remaja dulu berangan nak kawin umur 22.
amik kau gila punya getik tak menyabar kan.
sebab mama dulu kawin umur macam tu. konon nak ikut la kan.
then masa aku umur-umur tu. aku tengok ramai kawin umur akhir 20-an.
aku dah macam, apesal lambat sangat.
aku nak kawin umur 26 la latest.
sekali hambikkkk. dah kertu dah pun. still tak kawin lagi ni.

ingat la last year ke apa aku pernah buat pasal aku sentap orang panggil kak la apa.
paling tak tahan yang lagi tua daripada aku pun nak panggil aku kak. wtf.
tapi korang kata tu tanda hormat.
fine whatever.
sekarang ni if beli apa-apa walaupun aku tau orang tu tua daripada aku.
tapi panggil aku kak. lantak la.
aku amik as tu tanda hormat la kan.

then aku perasan lagi.
lately ni aku ramai communicate ngan readers aku yang muda-muda la.
sebab mostly akan address aku as kakak, kak peej la apa.
memula tu ada la rasa menangis dalam hati. hahahahahhaha.
tapi memang kena sedar. mostly budak-budak pun.
cea nak jugak cakap orang budak-budak kan. taknak cakap aku yang dah tua.
tapi sedar tak sedar, dalam konon menangis dalam hati.
aku pun bahasakan diri aku akak, then panggil dorang adik.
hahahahahaha. pitam kejap. aku rasa kelakar sikit benda-benda ni.
ye la. sebab aku adik beradik pun takda panggil sesama sendiri abang, kakak, adik ke apa.
so ada rasa geli-geli sikit.

baru-baru ni dok sembang ngan noy.

noy : dah tua la saya kan. saya tengok gambar saya pun dah x macam dulu.
me : duhhhh. memang tua la. kau dah nak 25 kot this year.
noy : shadap u pija. kau lagi tua. 28 kot. kau tak rasa ke kau dah tua?
me : aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 28. tak suka. nampak laaaaaaa. aku ada tengok pic aku hari tu. muka pun dah x ceria. urghhhh. lebam sana sini.
noy : tak suka kan. saya rasa siapa yang kata walaupun umur sekian2 tapi young at heart tu menipu. mesti sebenarnya sentap. hahahah
me : kannn. poyo lebih. hahhahaha. mesti ada sikit tu terasa la.
noy : ish tak sukanya.
me : kau baru 25 kot. saya masa umur macam tu tak rasa tua ke apa. relax aje. tahun ni la paling terasa. sebab kena terima kenyataan semua nak panggil aku kakak. tsk.
noy : hahahahahahhaa.

pastu sembang lagi.
teringat. masa aku kecik-kecik.
time tu mama umur dalam middle 30s kot.
dia suka taknak bagi tau umur dia.
siap dia kata if ada celebration birthday kat office.
officemate dia nak kira lilin dia. dia tak bagi. haha.
time tu aku macam tak faham.

me : kenapa mama nak sorok. bagi tau je la. bukan tua sangat pun.
mama : pija tak faham lagi. nanti dah besar baru faham.
me : kalau pija, pija bagi tau aje.

hahahahahaha. ye la sangat.
baru 28 dah menggelupur semacam.
tapi aku takda la sampai nak rahsia-rahsia kan.
takpa. nanti mak cucuk tang sini, cucuk tang sini, cucuk tang sini. dulu susuk la. sekarang botox. :)
kasi muka macam kila fairy. hahhahaha.
pastu aku tepek kat blog banyak2 muka aku.
rasa-rasa takut tak? hehahahah.
time tu tolong panggil i kakak or kak peej ye adik-adik.
panggil i pija fairy.
hahahahahahhahahaa. *gelak guling-guling sampai jatuh katil*

16 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Laaaaa...kebetulan aku br post entry psl nak wt plastic surgery bagai sbb nak cantek and sebut gak nama K*** F*** tu, haha!tp bkn la citer psl tua la..sbb kalau aku citer psl tua ni lg meroyan kot (ko lg dua thn baru rasa kot ape aku rasa-wah aku lak feeling ckp mcm mama ko, haha!)

Dah sume reader panggil ko kak peeja leh ke aku panggil ko kakak gak?*org tua x sedar diri , hehe!

From

Dik buyui =)

MiszNoRuL said... [Reply to Comments]

peej,

aku pn ade trase cam ko jugak sbb aku pn same baye dgn ko tahun ni n single..

trase kertu n tknak celebrate besday letak lilin bagai..malu T_T

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

Hi Pija Fairy! *lambai2 tangan ;)

shiela said... [Reply to Comments]

kite tua sethn dr awk..lagi sentap..hehe..dah la xde sape nak lak tu..ntah bebile nak tawen..tp x kesah la..tak sabar nak masuk 30 thn..sbb nak tgk cmne keadaan bile 30-an..boleh..ngeh ngeh..

fadz said... [Reply to Comments]

hi pija... lawak laa awak ni... tapi biasa laa org pompuan bila dh umur nak masuk 30.. mesti rasa takut.. tambah2 bila x kawen lagi... sama laa macam saya... well welcome to the club.. hehehe tapi part yg x bleh tahan tu,,, suruh panggil pija fairy.. hahaha lawak btul... :)

aku bukan kotak said... [Reply to Comments]

yeah dulu pun cam sentap bila orang panggil 'kak', yang tua dari kita pun panggil 'kak'. tapi paling sentap bila kena panggil 'makcik' la...waaaa tua sangat ke saya ni? nampak tua sangat ke? nak nanges tau..

tapi sekarang ni dah ok la kalau orang panggil kak, sbb sedar diri kan. tapi kalo makcik tu memang sentap la.. saya belom kawen keh.. :(
cedih

Misz Ayu said... [Reply to Comments]

ohhh myyyy pija fairyy.. hahha sy lettew yg panggil kak peeja =p.. xsampai hati nk panggil peeja jer lorr.. hehe xpe maintan vougeee ye go pija fairy go! =p

VFN said... [Reply to Comments]

sbb ko tua dari aku 9 bulan,makanya aku kena panggil KAKAK la kan? kah kah kah

NenekPenne said... [Reply to Comments]

laaa baru 28 ker? why nampak so matured?

lex laa..kahwin lambat ke apa ke doesnt matter lorrr..

apsal ramai sekarang buat expose mistik eh? 'kawan' u tu pun buat jugak kisah mistik2 nih...

strawberi said... [Reply to Comments]

alamak peej...aku br tau ko 28.thats mean ko muda sethn dr aku..errr..sori selama ni aku igt ..errr..kot pernah ter sebut nama ko kak peej..ehehehhe

shuweet said... [Reply to Comments]

hahahahha..kehjiii tau baru je 28, mak ni yang dah 31 nok taun ni...tapi tetapppp rasa cam 22 je..hahahaha...lagi kehji kan uols...

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Kak peeja
Serius adik ingat akak baru 25-26 gitu sebab u look younger than ur actual age lah!

Apa rahsia? Totox kah?
Btw, mana kilafairy inject bibir dia?
Nak inject jugak tapi bibir lain.. hahahahahaaahahahahaa

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

er, tapi ku tetap terpanggil kak peej.

serious sebab atas dasar salute. tapi kalau tak kisah panggil nama, habaq mai je. ku cuma takut orang kata ku tak respect~

apa pun, ku tetap sokong kamu!

XD

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

er, tapi ku tetap terpanggil kak peej.

serious sebab atas dasar salute. tapi kalau tak kisah panggil nama, habaq mai je. ku cuma takut orang kata ku tak respect~

apa pun, ku tetap sokong kamu!

XD

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

hahaha muka fake kila fairytu jangan di ikut peeja ooi, tak da makna nya tua, jangan lah jadi si Wan tu, kalau adik adik dia tanya Bang Long tak clubbing lagi ke, ada ke dia jawab dia dah tua, nak munt... tau.

kalau aunty nak panggil kak peej boleh......., pastu jangan blcklist aunty tau.

doll said... [Reply to Comments]

kak pijah ferry,

umo2 nie sensitip..jgn dok sebut2 kalau tuan punye badan x nyebutnye..buat2 x tau jer laa..esp cam adik nie yg dah beranak-pinak, mmg adik rase agak 'matang' dr orang gitu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...