Instagram : @peejburhan

MTV MasterCard

[sticky post - scroll down for new entry]

Kali ni nak cerita pasal Debit MasterCard pulak.
Bagi yang tak tau, Debit MasterCard ni bagi kita convinience untuk bayar dengan card je tanpa perlu nak struggle bawak cash banyak-banyak.
Ada orang tak suka credit card, ada pulak jenis tak suka nak bawak cash banyak-banyak.
Ye lah, zaman sekarang ni nak bawak cash banyak-banyak pun takut kot.
So oleh itu. Debit MasterCard la yang paling sesuai untuk golongan ni.


So dengan adanya Debit MasterCard ni senang la.
Tak payah susah-susah nak cucuk duit kat ATM ke apa.
Kalau dah kat counter cashier, tiba-tiba cash tak cukup, boleh je pakai Debit MasterCard ni.
Dia akan debit je duit daripada akaun bank kita.
Debit MasterCard ni pun ada security features yang bagus so nak shopping online pun rasa selamat aje.


Bukan itu je.
MasterCard adalah satu-satunya card yang bagi exclusive access to MTV World Stage Live In Malaysia 2011.


Apa benda MTV World Stage Live In Malaysia 2011 tu?
MTV World Stage ni global series yang bawak multi-genre talents kepada 550 million households.
Semua di record "live" kat gigs yang paling eksklusif, music festivals, daripada macam-macam lokasi yang unik around the world.

Tahun 2009, MTV Asia adakan the first outdoor MTV World Stage Live In Malaysia di Sunway Lagoon Resort, Kuala Lumpur.
15,000 ribu peminat hadir malam tu.
MTV World Stage Live In Malaysia 2010 pulak yang menampilkan Katy Perry, Wonder Girls, Tokio Hotel and Bunkface pun dipenuhi dengan ribuan peminat.

So mesti tahun ni pun sama.
MTV World Stage is now in its third year.
Pun diadakan kat tempat yang unik and menampilkan great artiste.

Date : 24th July
Venue : i-City, Shah Alam
Artistes : 30 Seconds to Mars , Pop Shuvit and many more.

:: 30 Seconds to Mars ::

:: Pop Shuvit ::

Macam best je kan.
Ni promotion yang diberi oleh Debit MasterCard ni.
ada dua peringkat.

  1. 1,000 yang pertama untuk register via SMS akan dapat sepasang exclusive MTV World Stage passes dan Snowalk @ i-City passes.
  2. Antara yang dah register via SMS tu pulak, 2 pemenang bertuah akan dapat, Rock On Priceless Package which includes
  • Sepasang MTV World Stage Party passes
  • Limousine ride to MTV World Stage
  • Date dengan MTV VJ Holly dan jugak autographed MTV memorabilia
  • Peluang untuk meet & greet the MTV World Stage artistes.
Hohohoh. gila best.
Feeling betul siap dapat naik limo semua.

Macam mana nak qualify?
Ok check this out.

Daripada June 1-30, sign up for Debit MasterCard.
Charge RM30( maksimum 3 transactions) then register via SMS.

If korang memang dah ada Debit Mastercard.
Simply charge RM60 (maksimum 3 transactions) then register via SMS.

Registration : SMS

'MCMTV (space) Nama Nombor (space) I/C' 

Hantar kepada 33387 sebelum 30 Jun 2011. 
Setiap SMS akan di charge 30sen.

Senang je kan.
very simple.
If sesiapa yang takda Debit MasterCard boleh sign up kat mana-mana bank berikut :
  • Affin Bank
  • Alliance Bank
  • Bank Rakyat
  • CIMB Bank
  • Eon Bank
  • Maybank
  • Public Bank
  • RHB Bank
  • Standard Chatered Bank
  • UOB

Nak tau lebih lanjut boleh layari mastercard.com/sea 
atau hubungi bank korang.
So jom try.
Mana tau terpilih n dapat naik limo pergi MTV World Stage kan.
Jumpa di sana. :)

Don't forget ya! mastercard.com/sea/mtv



5 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

alaaa aku ada debit visa card. sama ke tidak tu yeeeee

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

aunty dah berapa kali bagitahu uncle, pergilah buat debit card tu degil sangat, dia suka bawak cash banyak banyak kadang kadang aunty tengok pun takut, macam dulu masa rumah aunty belum kena rompak aunty selalu suruh pasang ADT(security system) dia buat tak tahu je, bila dah kena rompak rugi berpuluh-puluh ribu baru sibuk nak pasang degil kan dah rugi baru nak dengar kita cakap.

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - entah. rasanya tak sama kot. apply la mastercard pulak.

aunty - betul. ada debitcard senang. selamat la. zaman sekarang tak sesuai la bawak cash banyak2. suruh la uncle apply aunty. if dapat ticket tu boleh bagi anak2 aunty.

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - entah. rasanya tak sama kot. apply la mastercard pulak.

aunty - betul. ada debitcard senang. selamat la. zaman sekarang tak sesuai la bawak cash banyak2. suruh la uncle apply aunty. if dapat ticket tu boleh bagi anak2 aunty.

farra8979 said... [Reply to Comments]

aritu masa peeja promote maybank 2 card, me dh amik. ni debit master card plak, aigoo.. sib baik dh ade maybank debit card. so, kiv dlu... hihi...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...