Instagram : @peejburhan

masalah serious.

serious otak aku dah senget la.
patut entry ketagihan aku tu ada pic bawah ni.
entah boleh tertinggal pulak. gila.
so aku tepek sini la yea. heheh.


ehemmm.
apesal aku buat ehem eyh?
anyway ni auntie anne's punya.
sedap kan. sebab roti luar tu rasa pretzels tu. ada hot dog. then dalam tu ada cheese.
fuuuuuuhhhhhh.
selalu akan beli untuk papa n mama sekali. dorang suka.
selalu beli tak tengok harga ke apa pun.
rupanya mahal jugak yea. tak silap rm8 macam tu la.
tapi takpa. memang sedap.
macam mau je. nyam.


takda motif.
pergi toilet lepas tengok wayang.
aku ada baca quote kat twitter.
dia kata after tengok wayang 5% akan bincangkan pasal movie. tapi 95% akan cakap, 'i need to pee'.
hehehe. memang pun.

ni pulak cerita esoknya.
noy ajak tengok wayang lagi. gilo.
sebabkan dah asyik tengok wayang sampai dah tak tau nak tengok apa.
tgv choice tak banyak macam gsc.
pastu noy terpengaruh tengok cerita kl gangster ngan aku. heheh.
so aku tengok untuk second time la. ;p

tu takpa. patutnya tengok kl gangster aje.
tapi dia surprise la konon. siap belikan midnight cerita green lantern 3d.
so masa sampai sana amik ticket. orang tu kata green lantern tu esoknya khamis.
bukan hari tu. bagus kan minah tu.

so pergi la tengok wayang.
noy suka jugak. seeee. best cerita dia.
tapi dia suka jai (adi putra) tu.
dia kata aaron tak kacak.
ada ke dia kata muka macam pakcik aku.
keji. potong stim ok.

sekarang ayat2 noy mesti nak guna memey (memang) tak pun seramm nihhh.
nyampah.

noy : saya suka la jai tu.
me : tak suka la. dia tak best la. tapi sebab dah buat badan tu la konon best.
noy : saya suka la. cerita kongsi pun dia berlakon kan.
me : takkkkk.
noy : ada la. dia yang jadi ketua jahat orang thailand tu.
me : memang tak la. tu bront palarae la.
noy : oh lain yea? heheheh. saya ingat sama.

oh man. gilo.
anyway, abis tengok wayang pergi little penang cafe.
makan laksa.
sebenarnya nak laksa johor. tapi semua kedai pun takda la.
sad. mana mau cari entah.




::  assam laksa. no bawang no pineapple plisss. ok chili pun aku asing. ::

lepas tu lepak starbucks pulak.
lepas green lantern tu salah.
terus rasa nak beli ticket lain.
sebab rabu murah kan. rm7 aje.
selalu rm11-13 ticket.
next movie pukul 11.20pm.
merasa lama gila tunggu.


omg. masa kat starbucks ni scary ok.
penuh. so kita orang dapat table hujung la. orang lalu lalang semua.
meja tak bersih ada satu air kat situ. ada lagi suku macam tu la.
then noy beli caramel machiato.
aku tak beli sebab still kenyang.

tengah duduk n sangap semua la.
aku mengantuk gila.
yang aku dok bebel2. apesal la orang starbucks tak angkat barang2 ni. semak.

aku tengah tweet2.
tiba-tba ekor mata aku nampak cup tu kena amik.
sambil dengar.

noy : oh my god. oh my god.

aku toleh nampak ada lelaki kulit kotor2. rambut kasar2.
tak pakai baju. pakai seluar je.
belah belakang tu seluar dah terkoyak sepenuhnya,.
so nampak la segala bontot semua.
tangan sebelah pegang plastik bag apa tah. sebelah lagi minum starbucks yang dia baru amik tadi.

noy : omg. dia curik. nasib dia tak amik ipod ke, rokok ke. hp saya ke.
me : aku ingat orang starbucks ok. tapi pelik apesal laju je dia amik. selalu dorang akan tanya dulu. sekali toleh nampak bontot.
noy : tu laaaa. eee takutnya saya. i'm in shock.

lepas tu terus masing-masing segar.
tu takpa ingat habis kat situ la.
lepas 1/2 hour kot.
dia jalan belah luar pulak.

noy : omg. tu dia lagi. tu dia.
me : mana?

ni dia jalan belah luar.
tadi tu belah dalam n betul2 sebelah kita orang.
so memang terus dia capai je la.
bila noy cakap macam tu.
aku pandang la.
dia jalan n dia nampak aku pandang. dia datang lagi ok.

me : omg. dia datang ok. dia datang.
noy : sumpah?
me : ye laaaa.

time tu aku masukkan rokok dalam handbag.
handphone pegang.
spec kasi pakai.
noy pun terus capai semua.
siap pegang macaroon dia semua.

pastu dia datang n ambik lagi ok air noy tu.
time tu tinggal suku jugak la.
nasib tak amik aku punya.
time tu aku dah beli. n baru minum sikit aje.
whyyyy?
i mean kenapa kami adlaah mangsa?

bila tengok sekeliling.
sebab semua meja adalah lelaki2.
tak pun mesti ada lelaki teman ke apa.
n lain2 minum air panas. so dalam mug.
takkan dia nak amik kan.
i mean dia gila. lelaki tu.
tapi takda la bengong ke apa.
cerdik jugak la pandai memilih.
siap mark muka kita orang.
dia tau dia curik kita orang tak marah kot.

siap lepas amik tu minum sambil tengok2.
nak check kita orang marah ke tak.
dia jalan sangat laju ok.
aku rasa memula dia amik 1st time.
then dia tawaf satu klcc kot. tu yang lalu balik n curik second one pulak.

hish scary la. tak suka.


paling tak boleh blah.
kit aorang beli ticket remember me. sebab dah tak tau nak tengok apa.
boleh tak pernah tengok dah cerita tu kat dvd.
dah lama gilaaaaaaaaaaaa. aku rasa ada tahun lepas kot.
motif baru nak keluar wayang malaysia?
nak taknak tengok je la balik. haih.

minggu ni berehat tengok wayang.
ada apa cerita best yea untuk tengok?



11 Comments:

Coffee Mama said... [Reply to Comments]

OMG! Scary ok! U ols boleh rilek jer lagi? Kalau I dah kelam kabut lari kot..hehehehe

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

masa ko tweet tu aku igt dia mcm jauh2 , sekali amik air ke?ok seriyes scary!

"noy pun terus capai semua.
siap pegang macaroon dia semua."

ni x leh blah , gelak2 aku baca..macaroon x dilupai ek?

shuweet said... [Reply to Comments]

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..kejam la ko peeja...dah seminggu aku mengidam giler hotdog auntie anne's tu....mencik tau....aku tersangat kempunan...lunch time g la cari kat MV....cam hampehhh. AA close for renovation...

yana halim said... [Reply to Comments]

naseb baik dia ambik air je. kalau dia cuit2 korang nak mintak apa2 ke...lagi scary. hahaha...

Adott said... [Reply to Comments]

aku ingat korang dah dalam rancangan 'Wakena Beb', atau 'Bang bang boom' ke.. skali baca punya baca memang serious org tu curik air noy!

gila ke hape???!! memang scaryyyyy! ><

H.A.N.A said... [Reply to Comments]

geruNn!

btw, love ur hair color to the bits! cantikkkkkkk

landaklaut said... [Reply to Comments]

Aku sedang membayangkan cerita 'Remember me' tu seolah-olah cakap kat kau, "hey peej, remember me? The movie from the dvd?" hahahahah! Peace!

sweethOneY said... [Reply to Comments]

Ehhhhh aku masa tgk poster KL Gangster tu pun aku ingat tu Bront Polarae tuuuuu. Sekali bukannnn.. Hahaha

Eee aku tak suka dia, motip taknak pakai baju kat Petaling Street? Pastu sepanjang masa duk la gigit rokokkk hisapnya tidak.

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

aku pun suka hot dog tu tau, lama x makan, last week g midV tp auntie anne's close for renovation. ko plak g tepek gamba kat cni...telan air liur lah aku jawabnya...balik kang harus g cari ni.

huh...scary gila cite ko ni. boleh korang duduk lagi kat situ, kalau aku confirmed dah lari dgn kadar segera.

peej said... [Reply to Comments]

coffee mama - sebab terkedu kot. tak tau nak buat apa.

buyui - harus ok. kena curik kang nangis. dah la sedap. mahal lak tu. aku lagi la. lepas kena curik first time tu. terus aku makan redvelvet cupcake aku cepat2. kang kena curik. heheh.

shuweet - sedap kan. dah try tu aku dah tak beli pretzels. beli tu aje. super nice.

yana - kan. nasib dia jalan super laju. amik air n blah. if kacau2 memang scary la.

adott - hahaha. tak tau la kalau ada hidden camera ke apa kan. aku rasa takda kot. sebab takda pun orang muncul cakap 'wakena beb' ke apa. ;p

hana - auuww thanks. baru rasa nak tukar ke color hijau lumut again. macam best. tapi ni u kata ok. so hanya akan color roots je la.

landaklaut - hahaa tu la kan. hampeh ok.

sweethoney - kannn. rimas je. tapi noy suka. gilo.

dylan - tu la. best kan. ye sila carik. adalah annoying kalau kita nak tapi tetiba kedai tu dah takda kan. aku sekarang teringin laksa johor. tak dapat lagi.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

amboi besarnya roti tu patutlah mahal tapi kalu sedap mahal pun tak kesah kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...