Instagram : @peejburhan

marathon.

last friday noy ajak keluar.
ikutkan memang malas.
tapi minah tu suka paksa.
wah paksa katanya.
dia nak marathon tgk wayang.
aku dah la tengah kemiskinan.

me : takmo la. saya punya gaji belum masuk. tapi dorang dah mintak acc number semua.
noy : takpa. saya bagi kau pinjam 50 dulu. nanti kau dapat gaji kau bayar balik.
me : hmmmmm. ok.
noy : ok cepat siap.

time tu dia dah siap.
padan muka kena tunggu lama.
so keluar la petang tu.

bagus la keluar jumaat kan.
jam macam haram.
oh pic kat bawah ni amik time tengah jam lite-lite kat area rumah aku.
noy la. kata lawa.
so apa lagi. cepat-cepat snap sementara lampu tengah merah.



matahari tu memancar.
nampak border awan tu. so niceee.
then ke mid valley.
tu satu lagi haremmm gila la ramai manusia.
berderet-deret kereta.
nasib elok sampai area pintu masuk wayang tu ada kereta keluar.
Alhamdulillah. kalau tak boleh nangis carik parking kat situ.

so sampai je beratur beli ticket.
pun penuh ngan manusia.
macam-macam orang la ada. heheheh.
seronok tengok manusia.

cerita yang nak tengok mostly penuh.
so pilih mana yang available.
then makan.
pun tak tau nak makan mana.
aku ajak noy makan kat food court.
sebab aku pernah makan kat pepper lunch express ke apa nama dia tu.
sedap.
so noy ok aje.

aku order beef.
bagus tak mahal sangat. tak sampai rm10.
kat pavillion pun ada kan. tapi tak silap situ pun mahal la compare ngan sini punya.
tapi ada la yang mahal sikit lagi.
still bawah rm20 la.
tapi macam banyak sangat. dia macam chicken n salmon la apa la.
gabung la. gila pentamak namanya tu kan.




aku tak suka kuning telur cair. geli.
tapi hot plate tu super panas kan.
so boleh masak-masak dalam tu.
sumpah best. ho ho ho.
tak silap makanan ni gabungan west n east.
jepun n western la.
yang tak best satu aje. sebab aku ni tak reti makan panas ni.
and makanan ni akan sentiasa panas sampai la kesuapan terakhir kau.
meniup-niup makan.
tapi memang puas hati.
noy pun suka. teruja dia.

then lepak kat starbucks gardens sebab sementara tunggu time tengok wayang.
sambil smoke.
sambil charge ipod.
sebab gila banyak game main. biasa la. kebun la. baju la. club la.
so ada timing sekian2 time siap semua.
so mau check. heheheh.
salah noy la. mana la aku tau nak keluar ke apa.
so aku set je la timing suka hati.
tak angkat rugi nanti. ;p



 hoho.
ni pun baju baru beli kat total woman isetan tu.
lawoooo kan. tak lawa lantak. aku suka jugak. hehehe.
dah la cantimnyi (cantiknya), quality bagus. n paling best sebab murahhh!!! :D

:: banana choc chip muffin ::

then tengah dok-dok tu aku tengok subang noy berkilat-kilat.
subang baru beli masa pergi habib ngan mama tu.

me : ni subang yang baru beli tu yea? lawa. kalau kat lampu kuning dia macam berkilat-kilat. kat lampu putih tak lawa sangat.
noy : oooo masa saya kerja tu. tiba-tiba ada crew 1st class yang arab ni dok tepi saya. makin lama makin dekat. muka dah tepi muka saya. pelik. pastu saya cakap la..."yess??". terus dia, "Masyallah, so nice your earings. i love it". hehehe. lawa yea?
me : lawa. ni macam berkilat-kilat.
noy : heheheh.
me : eh ni yang baru tu ke lain je. *perati betul-betul sebab aku rabun* eh ni lain la.
noy : tak la. yang sama laaaa *sambil raba* ahahahahahahhahahahahahahahahaha. omg. saya salah pakai la. omg. sebelah lain, sebelah lain.
me : eeee. psycho. patut la semacam aje. tak sama je.
noy : sebab letak satu kotak. salah la tu. ni subang saya beli kat diva. heheheh. kau la ni. siap lambat sangat. kan saya dah salah-salah.
me : what? apa kena mengena. lain la kalau kelam kabut.
noy : hehehe. maluuuu.

:: subang diva. diamante stud ::


subang habib tu.
bentuk macam bunga fireworks. :)
gila sewel. pastu nak salahkan aku.

oh aku tengok cerita Karak n Insidious.
dua dua best.
tapi tu nanti aku buat review.
ni aku nak turun kasi jemur baju. dah kul 3 ni.
pastu noy dah bebel mau guna pc.
ok ta-ta.

12 Comments:

doll said... [Reply to Comments]

gambar ms peeja dh mixed kan nasik ngan telur n all the meat tu cam nasik goreng yg sgt sodapp lak!pepper lunch, fd court MV yek?mesti try nie!

hahaha..lawak kan Noy!subang tu totally different in shape pun..tp kita pun rabun, ada kemungkinan boleh berlaku perkara yg sama..

NenekPenne said... [Reply to Comments]

nak tanya laa...harap tak marah eh..
parents u tak marah kan u all merokok... kalau my parents...uwaaa matilamak...

Coffee Mama said... [Reply to Comments]

Eh yg last tu nak sidai baju betul2 ke..sidai kat dlm game je? Boleh ke tanya? Ke I je yg confuse?..hahaha

UnaChenta said... [Reply to Comments]

Hahahah!.... nak tekan like kat komen Coffe Mama yg cakap pasal sidai kain tu ..;P

peej said... [Reply to Comments]

doll - aah kat food court midvalley. super nice. xyah tambah sauce tu pun dah best.

nenekpenne - idok le. semua pun dah besar2. nak marah apanya pun.

coffee mama & unachenta - hahaha. tak la. tu sidai betul2. baju manusia. yang game tu butik2. if ada pun letak stock baju, kasut or handbag dalam butik. :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

wah macam sedap je tengok makanan tu, saya pun nak makanlah lah, dan lagi satu cantiknya subang Noy yang beli kat habib tu aunty nak pau uncle beli barang2 kemas untuk hari raya nanti.

peej said... [Reply to Comments]

sh rosidah - ye. sila. boleh melaram time raya. :)

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

cantik baju! i loikeee!

mc'kie tok one said... [Reply to Comments]

hahahaha!
tergelak part yg noy baru perasan dia silap pakai subang...hahaha!

~mc'kie tok one~

shuweet said... [Reply to Comments]

next time g MV jangan lupe singgah beli ayor yang aku kabo kat ko tu...kedai die nama Cha-time kat depan subway kat2 area belanga tu..hehehe...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

lawak la si noy ni leh lak silap pki salahkan ko sbb lambat, hahahaha!

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Tapi kalau dari jauh tak perasan kan?

sebab design lebih kurang~ XD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...