Instagram : @peejburhan

artistic?

malasnya nak update.
tapi banyak nak cerita.
tengah menunggu orang unifi ni.
range masa 2.30 - 6.30.
tadi dia call around 3pm kata dia akan lambat.
around 4.30pm paling cepat datang.
ish kacau tau. orang banyak benda nak buat ni.

anyway. sementara tu mari update.
maybe update last menggunakan streamyx.
lepas ni pakai unifi pulak. heh heh heh. *eh macam gedik je gelak macam ni*

last week khamis n jumaat tidur rumah huda and ice.
sebab noy standy kat airport.
so rumah dorang dekat ngan klia. so tidur sana terus senang. :D

so malam tu ice balik kerja and gerak sekali ngan dia ke nilai.
sebelum balik singgat mcD.

noy : kat nilai ni ada drive though mcd tak?
ice : ada laaaaa. sampai hati ok. macam-macam ok dah ada kat sini.
noy : hahaha. mana la saya tau. mana tau takda.

pastu masa drive through tu.

noy : fuyoooo. nilai ada drive thorugh.
ice : hahha jahat gila.
noy : ye la saya kagum.
ice : eh nanti sebelah ni bukak jusco ok.
me : weoowww.
noy : gila best. ok boleh la lepak nilai selalu kan.

then balik makan semua.
huda ni tak makan malam. cehh patut la slim semacam.
sedikit tak tergoda ngan makanan.
unlike me.
padahal baru bukak puasa. pukul 9ish orang beli mc d. aku pun nak. nice.

then kita orang hantar noy standby.
pastu balik. sembang2 je ngan huda n all.
elok pulak dia layan semua. padahal tak sihat.
orang suruh tidur taknak pulak.
then around 4ish am nak ambik noy.
dia kata tak payah sebab kawan dia hantar.
yang kita orang dah keluar rumah.
so tunggu kat mcD je la.
konon nak duduk aje.
tapi dah namanya Pija kan.
tergoda tengok meja orang lain.
so aku order ini.



sangat nice.
lama tak makan.
selalu order sausage mc muffin je.
sekali sekala tukar selera.

tapi kan pukul 4ish am pun mc d tu penuh ok.
lupa nak snap pic.
penuh ngan student kot. sana banyak kolej la apa kan.
serious penuh la. masing-masing bukak laptop online la apa.
samada dorang nak exam atau dorang ada presentation.
tapi serious kagum. pukul 4 pagi ok.

esoknya kalau ikutkan takda plan apa.
huda MC. sebab tekak dia bengkak. patut la tak lalu makan kot.
tu takpa. tetiba dorang kata jom keluar jalan-jalan.
keji.
aku dah la tak bawak baju or seluar proper.
mana tau nak keluar ke apa kan.
merasa comot nak mampuih. macam keluar pakai baju tido. tsk.
ice lagi la. dia kata aku akan tukar baju lain later.
tak sangka memang keluar pakai macam tu. whatever.

:: pompuan yang di mana saja dengan bb dia ::

:: ye buat macam rumah sendiri siap parking kat dalam ;p  ::



tengah-tengah ambik pic.
tiba-tiba noy mintak camera.
cakap kat aku jangan bergerak.
dia nak snap pic aku.
dia kata lawa.
e eh gila.


aku dah rimas sebab dia nak snap-snap lagi.
rupanya dia nak snap belakang tu. hahahaha.
hasil kerja ice.
ok la lawa. comel je rasa.

masa last time pergi dah tour rumah dia.
dia bawak kita orang jalan-jalan tengok keliling. so nice.

noy : lawa la awak buat tu. suka saya tengok.
me : kann. saya pun suka.
noy : macam mana awak buat?
ice : ala pakai tape tu. cat je. lepas tu bukak la.
noy : cool.
ice : atas kat bilik aku pun buat. tapi takda la batang tu. bunga dia je.
noy : yeah? lawa tu.
me : oh tau kot.

so naik la ke atas tengok-tengok masa tour tu kan.
sampai la ke master bedroom.
aku ngan noy gelak sakan ok.
siap rasa nak terkentut-kentut.

sebab rupa dia macam ni.


haha for real.
ni pun aku lukis banyak ok.
ice punya sikit aje kat belah tepi.
macam...motifff?????
memang nampak sangat pelik je.

noy : OMG saya ingat banyak gila ke apa. awak ni kenapa ice?
ice : tak la. betul la. dia sikit je kat situ. macam ke bawah macam tu.
me : kira artistic abis la.

lepas tu sembang-sembang dengan huda la sambung gelak.

huda : tau takpa. mula-mula dulu dia semangat call saya cakap dia dah cat bilik. ada design-design lawa. saya pun semangat la. bila tengok terkejut. speechless.
us : ahahahahhaha.
noy : awak ni lawak la.
ice : kenapa? ok apa.
me : tak ok. kelakar la.
ice : ye la. nanti aku cat la balik.

hahah sian dia sentap.
tapi serious kelakar.
tapi syiok lepak ngan dorang.
nanti aku sambung entry lain ye.
nak bersedia tunggu abang-abang unifi datang.
eh abang ke? ke anak ikan.
;p
motip nak abang or beranak ikannya orang unifi?
hahahhaa.


5 Comments:

nqr said... [Reply to Comments]

besor je nmpk rumah ni wei... tapi nilai bg aku jauh la.. kalau keje dekat2 tarak hal :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Oh patutlah tak boleh datang hari ni. Sibuk ye sorry.

Kalau rajin datanglah besok ambik durian durian ni ajak mama, kalau mama tak sihat ajak je kawan2. Kalau Jadi datang rumah aunty call aunty ye. Telok Panglima Garang tak jauh cuma 40 minit je dari KL ikut NKVE. Nilai lagi jauh tau.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku tgk ko lukis pon dh speechless inikan korang yg tgk live, adoi la lawak...ice ni nape feeling eric leong tak jadi ke?haha!

yana halim said... [Reply to Comments]

ini la basic design namanya. hehe...

zana said... [Reply to Comments]

hahaha...klakar je aku tgk corak tu...dulu aku duk sepang...adalah rindu ok kehidupan di sana..bila ko citer pasal nilai nie...lg betambah2 rindu...anyway dorang nie duk tmn apa ye?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...