Instagram : @peejburhan

ketagihan

lately ni ketagihan merepek-repek aje.
ni ahad lepas rasanya. tak sure.
bukan ahad semalam ye. yang sebelum tu. ;p
ye bad habit. gila dah basi baru nak update kan.

kita orang pergi tengok wayang.
tengok wayang non stop la aku.
ok bila type baru teringat ni.
ni bukan ahad lepas. tapi isnin lepas.
sebab ahad adalah aku dating ngan dotdot.

sebab apa aku lupa?
ye sebab kurang makan kismis pun ye.
tapi sebenarnya sebab asyik tengok wayang aje.
sampai dah lost track.

jumaat sebelum tu tengok wayang super 8 ngan noy, ice n huda.
tapi aku takda mood nak snap2 pic. so tak cerita la kat blog.
cerita tu tak best. ada la best dia. tapi macam takda motif punya cerita.
aku nyampah.

then sabtu aku pergi wedding utin tu.
oh ada yang komen mana ice n huda time tu kan.
dorang takda sebab adik ice kawin. so date utin punya wedding tu adalah majlis bertandang pulak.
so tak dapat la dorang datang.

ahad aku tengok KL gangster ngan dotdot.
then isnin tu noy ajak tengok wayang.
so kita orang tengok x-men kat klcc. :)

selain ketagihan tengok wayang.
kita orang jugak ketagihan nandos.
takda la ketagih.
tapi asal lalu je macam tercorner n tiba-tiba rasa nak makan tu.
sebab asyik makan tu aje selang sehari.
membuatkan aku tak snap jugak pic.
masa keluar tengok wayang super 8 tu pun makan nandos.
ada pergi jj pun nandos lagi. memang nandos sesajo la.
huish... tiba-tiba terasa2 lak kelazatan nandos.
nasib aku tak snap pic.
kalau tak sendiri meleleh air liur depan pc ni.

nonoy as usual gila macaroon.
so mesti nak beli.
hari jumaat tu kecewa sebab chocolate abis.
isnin tu pergi ada dua ketul je.
so lain2 amik lain.
amik coffee n pistachio. tak best. chocolate gak best.
tapi gila mahal.
kalau tak 6 ketul rm18.
hari tu 6 ketul rm23. cibais.

:: yang tak sedap harus la aku yang kena makan kan ::

:: harrods macs ::

oh sementara tunggu wayang tu.
amik pukul 11ish punya.
lepak kat starbucks sebab ada wifi.


sebab kita orang main macam-macam game kat ipod tu.
so kena jaga la kan.
kena ada line internet if nak main.
salah setting.
sebab noy ni suka mengejut2 je nak keluar.
kalau tau nak keluar takda la aku set tanaman, baju, air, makanan dalam game tu siap cepat ke apa kan.
tapi serious best. nanti aku share la aku main game apa ye dalam ipod tu.


ni pun ketagih jugakkkk.
3 hari berturut-turut aku makan cupcake bisou ni.
ni hari kedua punya.
pertama aku makan red velvet ngan chocolate apa tah. tinggi topping dia.
ni aku punya yang red velvet n choco diamante tu.
noy sibuk beli pastu tak makan.
esoknya aku baru nak ngap tengok dah kena urung ngan semut api. uwaaaaaaaaa.
hoih sedap ok.
then third day tu dua2 aku amik red velvet.
sedappp. aku suka. entah tekak aku rasa macam lagi sedap daripada just heavenly punya.
nyam nyam nyam.


ye makan macam orang gila.
patut la noy kata aku macam orang gila yang stress.
pastu last saturday aku timbang berat aku naik 3kg ok. madafaka.
ok macam la aku ni jenis manusia kisah pasal berat sangat pun kan.
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku rasa muka aku dah besar talam.
dah start jadi muka terkumpul balik.
dah la semalam semua dok ngutuk pasal nak kawin gemuk la apa. nyampah.
kecoh lebih.



ye muka aku besar talam.
malas aku nak tepek2 banyak2 muka aku.
korang hadap muka noy ye la yea.
miahahaha.

oh lupa cakap.
x-men : first class is super awesomeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
sila tengok.

ok byeeeee.

8 Comments:

shuweet said... [Reply to Comments]

ko punyer entry buat aku ketagih la..dah gigil nih

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

tsengih sorang2 aku bila baca part "yang tak sedap harus la aku yang kena makan kan" comel2 jer..ko cakap mcm tu..plus gamba nya skali :) aku pun sama gak, x kisah sgt pasal berat badan ni..tapi aku akan jadi panic gila bila baju fav's aku dah sendat2..terus diet sakan..kang aku xde baju plak kan... pastu stop..diet..stop..diet...*no wonder x kurus2..haihhhhh tekanan..tekanan..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

hahaha tak boleh blah lupa sbb tak makan kismis, ada ada je peeja ni tau, ooo suruh ngadap muka noy ye, ok boleh tak de hal.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ngadap muka noy x de masalah hatta hadap muka sape pn x de hal la...hehe!

ke ko ni tertelan semut?sbb tu lupa2 kot?

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku perasan lately ni muke kau mcm penuh kembali. hehehhehe whether u r too happy or too stressed out. xpa, yg penting sihat peeja

wahieda said... [Reply to Comments]

kak peej main fashion stroy or bakery story ke ek??hehe..

peej said... [Reply to Comments]

shuweet - hahaha. kau ketagih apa sampai gigil?

dylan - kan. ayat macam sedih. padahal aku memang suka je nak makan pun. aku kalau orang sound aku annoyed. pastu bila tengok muka kat gambar semua besar talam baru kelam kabut.

aunty - rasanya lah. dan faktor umur. dah x macam zaman moda2 dulu.

buyui - takdak takdak. tapi semut api suka gigit aku. kat bilik banyak sebab aku suka bawak naik makanan. hahaha.

lilred - uwaaaaaaaaaaaaa. tu la kan. sekarang kelam kabut balik. tapi entah la untuk berapa lama. harapnya bertahan la kan. keh keh.

wahieda - fashion story yes. bakery tu tak. :)

aku bukan kotak said... [Reply to Comments]

sekarang ni tgh addicted dgn tiny chef ngan chalk n talk kat ipod..huhu..
nak try fashion story la pulak lepas ni.. yeay..makasih2 bagi idea :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...