Instagram : @peejburhan

hormon apakah ini?

mood sangat la tah apa-apa lately.
asyik la menangis. nasib tak jadi kassim selamat.

hari ni paling kronik.
rasa nak merempan tapi tahan-tahan.
sebab aku pun rimas tengok orang asyik marah-marah kat twitter.
takkan aku pun nak complain banyak kan.
so biarkan saja.
tapi bila tak dapat marah. mula la menangis.
apa yang sedih sangat entah.

as usual kalau mood dah swing satu macam.
yang jadi mangsa adalah dotdot.
tah apa-apa yang aku carik pasal.
padahal orang tu tak bersalah pun.
time tu memang rasa benci sangat la.
tapi gila ego.
sampai dia tegur, "jangan ego sangat. tak elok. buang sikit ego tu".
aku senyap. dalam hati jawab. whateverrrr. hahahha.

lepas tu dia call balik layan elok2.
tetap aku ngan ego aku yang tah apa-apa tu.
agaknya betul la orang cakap. nak kawin ni stress dia lain macam.

sebenarnya aku terlebih stress sebab takda rokok aje. hahahha.
nak keluar tak boleh sebab aku tak reti drive kereta papa. panjang sangat.
nak kirim rokok kat orang takleh. sebab aku takda cash. kena keluar cucuk duit dulu.
so kena la tunggu. bayangkan seorang chain smoker. tapi seharian tak smoke.
memang mereng.

dah dah ok.
tiba-tiba pedd cakap nak jumpa. so dia datang rumah.
mula la sembang macam-macam.
then baru la aku realise ala siannya dot dot.
dia baik gila n sayang gila kot kat aku. apesal la aku asyik nak carik pasal. ;p

so bila pedd balik tadi aroung 1ish.
terus call balik cakap sorry and all.
yang dia cakap mesti aku tak makan. if tak makan selalu aku moody.
masalahnya makan. ni sebab rokok.
kalau dia tau mesti lagi teruk.
sebab dia faham sangat perangai aku. boleh puting beliung kalau stock aku abis. hahahhaha.

apa motif entry ni eyh?
entah aku pun tak tau.
yang pasti aku letih sebab emosi terlampau lately.
pedd kata umur kot. hahahhahaa. sebab dia pun ada time2 emo tak tentu pasal.
every single thing rasa akan rasa annoyed. ;p
ye. apa lagi nak salahkan. xnakkkk jugak mengaku perangai tah apa-apa kan.

takpa. akan cuba ceriakan kembali diri.
sebab mood kalau takda ni. segala blog, twitter ke apa-apa semua aku meluat.
tah apa-apa tah.

ok la. nak layan game la.
dah lama x main game.
eh game apa best kat fb?
aku dah buhsan lak gardens of time tu.
kalau noy x kerja. ada gak game2 dalam ipod tu aku main.
if dia kerja macam ni sangap.
tak pasal layan emosi. pulak. heheh.

9 Comments:

Hazrey said... [Reply to Comments]

Usia lanjut.

mamasuri said... [Reply to Comments]

aku paham...hehehe

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

smlm mlm kenduri dekat rumah makcik aku. duk la bergossip. tetibe air mata aku melelh. tgh makan. sampai sedu sedu. memalukan betol! tak da issue pon, tapi maybe aku sgt penat, n emo kan. so bila dikelilingi org yg care pasal kite aku jadik ober sentitip. haih

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Peeja letak jari tunjuk kat hujung mata..dah tuh pusing clock wise..
Ha...tu lah dia..Peeja 'kracko'
udah2 lah layan bosan, marah, ego tuh..Peeja bukan budak remaja lagi, dah boleh jadi isteri dan ibu dgn umur cam gitu..
be humble..managed yr anger, manage yr loves ones, especially yr parents, brothers, sisters and yr husband to be..

doll said... [Reply to Comments]

hmm peeja..silap2 haribulan kang org gelar peeja nie 'sedang meniti 'mid-age crisis' lak..hahaha..jgn marah aaa..

istigafar kalau time2 nak melenting tu..nanti2 dh selamat jadik isteri, lagik laa kena byk kan bersabar..bukan aje suami kena jaga, MIL, FIL n family they all pun kena jaga hati jugak..masa tu tak banyak masa nak fikir pasal hati kita sendiri..betul kata Mama, kan!

kalau pk2 nak melenting2 tu, g jogging keliling rumah, dah penat peluh segala, takde masa nak emo2..hihi..

keep smiling sweet girl!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

dulu2 masa aunty hisab rokok aunty pun macam peeja, bila stock habis je mengamuk macam keling gila. nak suruh anak beli tak best sbb diorang masa tu bawah umur, bila uncle balik kerja baru dapat release tension sbb kitaorang hisab rokok yang sama so bedal lah rokok dia.

Alhamdulillah sejak dah tak merokok ni tak ada lah nak mengamuk lagi, bila tension terus bukak blog dan baca dapatlah hiburkan hati especially blog anak angkat kesayangan aunty ni.

peej said... [Reply to Comments]

hazrey - terima kasih.

mamasuri - penat jadi pompuan uolls.

lilred - hahaha. kau lagi ober.

mama - baik boss.

aunty shidah - hahah. tu la buruk perangai. pija if takda sangat tu balun je sesiapa punya. tapi macam keji nak amik byk2 ke apa. kan. tu yang emosi je tu. tu la. tah bila la nak stop smoke tu.

shuweet said... [Reply to Comments]

ko dah try main angry bird ke?

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku pn sama je kadang2 rasa sedih sume ade, tp lg teruk tatau ape sbb , sebab aku x isap rokok dan makanan sll je mencukupi..haha!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...