Instagram : @peejburhan

campur-campur macam rojak tapi ini bukan rojak.

hahaha.
makin lama tajuk entry aku makin macam mintak lempang kan.
lantak la. setelah bertahun blogging. makin merepek-repek aje.
patut makin banyak la idea ke apa kan. takda makna ok.


ok ni entry campur-campur.
semalam je pun.
sementara masih ingat baik update.
maklumlah. kurang makan kismis and kurma.
ingatan pun dah tak macam zaman muda remaja dulu.
semalam. sentap.
sebab patutnya orang yang datang untuk installation tak datang.
dah la aku takda number dorang nak call balik. hmph.
penat je aku tunggu.
sangap ok.
dah la noy keluar.
janji nak balik petang.
sekali sampai 10 lebih baru muncul :/

aku siap tweet and bbm ajak makan tutti frutti.
rupanya dia tak check.
dia dah sampai. dia duduk bawah sembang ngan mama and papa.
padan muka aku. suka sangat duduk bilik. apa berlaku pun tak tau.
tu baru link house 2 tingkat kan.
bayangkan if rumah bungalow lapan tingkat. setahun sekali baru jumpa kot time raya.
hahahhaa. ok memang takkan la tiba-tiba akan duduk bungalow 8 tingkat kan. ;p
sebab apa dia lambat.
sebab dia balik bawak ini.




so mama and papa kepochi la. heheh.
lebar betul ye senyum dia.
dia beli ni untuk diri sendiri sempena birthday dia esok.
sweet gila, bila dia cakap macam tu. lv siap bagi box semua.
*gulp*
aku tak tau nak belikan dia apa.
sebab nak ikut taste dia mak pengsan.
ice pun cakap benda yang sama. hahaha.

noy : kau belikan saya apa? kau surprise la. surprise.
me : eeee apa ni paksa-paksa. saya tak belikan apa-apa la.
noy : ala tipuuu. mesti ada kan.
me : serious takda.
noy : saya tau ada *serious paksaan ok*
me : saya belikan panties scarlet je la. rm10 dapat 3 helai. aku beli la banyak-banyak set.
noy : pun bolehhhhhh.

erk.
serious tak tau nak belikan dia apa.
takda idea.
takmo mahal sangat. aku bukan kaya.
kena simpan duit weyh.

ok habis part tu.
nak pergi tutti frutti tak sempat.
so aku kata. mc flurry oreo pun takpa la.
sebab aku tengok blog ceera sibuk pasal oreo milkshake tu.
telan air liur. i wanttttttttttt.




lama gila pulak tunggu noy ni.
dia sibuk check game dia la apa.
lulu pun sibuk situ.

sambil-sambil tu tengok la drama kat tv3
annisa ke apa tu. eh itu ke nama dia?
aku tak tengok drama tu.
tapi pernah la terbukak sekali dua.
dalam minggu lepas.
so tau la yang perempuan tu kawin laki bff dia.
then dia mengandung la apa.

noy : cerita apa ni?
me : annisa tu la.
noy : ooo tau. yang perempuan scary tu yea?
me : a ah

aku and noy tak gemar rozita che wan.
ramai kata dia lawa la hot la.
aku rasa dia fake la.
ok bukan fake apa la. tapi sebab make up dia segantang sangat.
sampai dia nampak sangat la menakutkan aku rasa.

noy : haaaa yang ni la *rcw kat tv* apa nama dia?
me : rozita che wan.
noy : oh really? tu nama dia? saya selalu terbayang nama dia norlin ahmad. bukan yea?
me : memang tak la noy.
noy : eh pelik. ada tak artis nama tu?
me : takda ok. tak wujud pun.

*sambung tengok tv*

noy : bukan norlin ahmad ke? saya rasa dia sesuai if nama dia tu.
me : noyyyyy!!
noy : eh ada laaaaaaaa.
me : apa yang ada?
noy : norlin ahmad. yang penyayi jazz tu. yang orang suka ambik menyanyi tu. ala yang capang tu.
me : hahahah kong ajo. suka hati je.
noy : ada kan. apa nama dia? norlin ahmad la kan?
me : tak. tu noryn aziz.
noy : ooo. ala sama la tu. norlin ahmad and noryn aziz. kan dekat-dekat tu.
me : tak langsung. kau gila ke apa?
noy : whatever pija.

then keluar farahdhiya pulak.

noy : eh saya tau dia ni. dia ni yang reader kau suka cakap muka kau sama tu kan.
me : a ah. tapi memang tak sama la kot.
noy : lagu dia yang kau nyanyi kat karaoke tu kan. *start nyanyi tapi lagu alyah* ehhhhh. tu bukan.
me : tskkk. hishhhh. *pastu nyanyi lagu betul*
noy : haaaaaaaaaaaa. ni dia fadhilla kan?
me : takkkkkkkkkkk. ni farahdhiya. kau ni kenapa?
noy : omg. bukan ke? patut la hari tu saya cerita kat nad dia macam muka pelik-pelik je. heheheheheh.
me : cerita apa?
noy : saya cakap la. hari tu saya nampak dia fadilla kat roots. pergi clubbing. pastu nad tanya la siapa tu. saya cakap la. alaaaaaa. yang putih melepak tu. x silap pija kata dia mix omputeh kot. selalu berlakon la apa. nad punya muka pelik ok. siap tanya. seksi ka? saya cakap la seksiiii. putih melepak semua.
me : kau ni. patut la dia confuse. dia fadhilla tu tak putih. aku pun tak kenal sangat.
noy : hahaha tu laaaaa.

eeee sengal kan.
suka dia aje.
norlin ahmad memang tak tahan.
semalam aku tweet.
ramai gelak sakan.
siap cakap tu dulu cikgu dia time sekolah rendah la.
ada yang cakap dia ada kawan norlin ahmah la. sekarang jadi cikgu.
then tetiba ada salah sorang follower tu kata dia la. tapi dia @norlinmuhammed
hihihihi.

pastu noy baca tweet-tweet lama dia.
ada pulak mention daripada @norlinmuhammed

noy : haaaaaaaaaa. ada la. memang wujud. ni ada @norlinmuhammed. eh tapi saya cakap tadi norlin ahmad yea?
me : yeeeeeeeeee. takda kena mengena.
noy : fineee.

lepas tu terus ke mc d
beli ini. nyam.


:: mc flurry oreo ::


noy amik ni.
sundae lime.
korang dah try? sedap. rasa macam ice cream split tu.
yang ni siap ada jelly ke macam nata de coco tu. nice.
tapi sebab semalam tekak nak oreo. so tak amik ni la.
sila try. nice.
aku suka la.
macam banana toffy dulu tu pun try jugak. tapi tak suka. aku rasa macam pening makan.
 




ikutkan nak makan ice cream aje.
tapi dah katanya tangki besar dan nafsu buaya.
makan tiba-tiba aku order nuggets 20 ketul. ;p




aku kalau makan mesti akan makan kulit dia dulu.
pastu baru makan isi. heheh. tah apa-apa tah.
tapi kalau malas ngap je macam biasa.
sekali tengok noy pun buat benda yang sama.

me : eh kau pun makan macam tu ke?
noy : heheh. tak sebenarnya. tapi nampak kau buat macam tu. saya tiru la. :D




peniruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
ok itu je kisah untuk hari ini.
eh apesal error nak save ni.
gila ke apa.
harapnya aku berjaya tepek entry ni.
kalau tak aku nangis.
bukan senang nak pagi-pagi buat entry ni.

p/s : baru berjaya sebab bukak daripada explorer ni. thanks to Linda sebab bagi tau google chrome yang problem. apa pun tak boleh. pakai firefox or explorer ke apa baru ok. iyaaa. :D

13 Comments:

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

Ya Allah Peeja.. Aku gelak sampai keluar2 air mata ok.. Pasal Norlin Ahmad, Dia Fadilla tu.. Noy.. Noy..

a's said... [Reply to Comments]

same here,almost tersembur air bila baca the conversation.smlm masa baca dkt twitter pn dh gelak.

noy boleh masuk maharaja lawak la :P

FaznFaz said... [Reply to Comments]

muka fake rcw tue macam muka noreen noor kut.... ingat x, zaman 90s yg selalu bulu mata tebal, mekap tebal n selalu pakai baju harimau????

hehehehe!!!! funny loh!!!!

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

waaahhh apakah isi kotak ituuu
(*,*) mata bersinar sinar tunggu jawapan =)

yana halim said... [Reply to Comments]

nak habaq kat noryn aziz yg hangpa kata dia capang.....ekekke.

Linda Ali said... [Reply to Comments]

hahahahaha
yang ni entry terbaik. gelak sorang2 sampai berair mata ni hah.
send my regards to noy.

dhr said... [Reply to Comments]

bestnye dpt kotak besar mcmtu! happy birthday, Noy... Peej, i da la tgh puasa ni tgk gambar2 dlm blog ni terus rasa lapar,tau!hehehe...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

korang dua orang ni memang kelakarlah. peeja cakap kat noy selamat hari jadi ok.

ok aunty nak beritahu sikit dulu ada pelakon Norlida Ahmad atau Connie, dia lebih kurang berumur 50 tahun sekarang.

kedua farahdiya penyanyi yang campur omputeh dan dia fadilla adalah penyanyi yang jadi pensyarah diUITM Dah kahwin pun.

shuweet said... [Reply to Comments]

puaaaaaaaaassssssssssss ati aku dpt comment ko ni ha peeja...tensen mak ngan segala mak nenek browser dari lunch time tadi sampai la ke maghrib baru aku leh update komen segala...i.e, chrome, firefox seme cam harammmmm xleh nak buka blogger...

NenekPenne said... [Reply to Comments]

banyak betul duit si noy nih... perghhhh...

zana said... [Reply to Comments]

hahahaha....tergelak aku pepagi buta ni...sampai bos aku pun dok tegur

deasa said... [Reply to Comments]

yup,banana toffee tu cam pelik skit rasanya..

nak cuba lime ni
adoi tengok nugget
nak jugakkk

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ke noy igt nordin ahmad?hahahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...