Instagram : @peejburhan

alam saya? ke alam anda? ke alamanda?

ok tajuk macam haram.
lawak tak jadi namanya tu.
tajuk adalah paling susah nak fikir ok. ;p
so merasa tajuk selalu merepek-repek je kan.

ok sambung cerita.
masa dok sana memang tak plan nak ke mana-mana.
so baju pun aku bawak sikit aje.
sekali noy boleh lak cakap nak pergi alamanda bagai.
sebab daripada nilai dalam 20 minit je ice cakap.
so ok la.
tapi agak mencibai la kan.
sebab aku rasa aku huduh betul.

lawa kan putrajaya.
last aku pergi masa ice kawin kot. tu pun tak jalan-jalan.
ni dah la jam sikit. so dapat la menikmati keindahan.
banyak jugak banggunan baru kan.
daripada jauh macam ada potensi nak jadi macam dubai pulak.
rasa nak turun ambik-ambik gambar.
hahaha peghak gila.
orang amik pic kat luar negara. aku amik kat putrajaya.
pun bolehhhhh. semangat anak merdeka katanya.
e ehhhh tiba-tiba.
tapi of coz aku tak turun pun la amik pic.
takda sapa nak melayan la weyh.

so ke alamanda.
first time pergi ni.
so harus excited ok.
selama ni dengar orang je sebut-sebut. tak pernah jejak pun.
kita orang ni jenis malas nak drive-drive bagai.
silap-silap kalau ada shopping complex depan rumah. memang itu je yang dituju la.

mula-mula carik makan.
sampai sana tak tau nak tuju mana.
so pilihan antara oldtown dengan nandos.
so pilih nandos :D
katanya ketagihan kan.


syiok la alamanda ni.
kita orang kan main game kat ipod noy.
most game kena ada line internet.
so bukak wifi.
berderet-deret ok list wifi kat situ.
pastu senang je connect. oh suka.
so dapat la main game. :)

tapi ice sibuk kacau.
sebab dia nak tengok ipod tu.
and nak main game bagai.
yang noy sibuk la mintak camera nak ambik pic ice.
lepas tu.

noy : haaaaaaaaaaa. lawa tak?

 :: noy :: saya cili mulut ice ::


lagi kuang ajaq.
penat aku pose ayu.
hasil macam ni ok.

huda : hahaha. ada batang cili cucuk hidung pija.

keji kan?
dalam diam-diam dia balas dendam bagi pihak suami dia.
pastu makanan sampai :D
noy and huda request bahagian peha.
rupanya budak tu set semua sekali.
aku don't mind pun mana-mana. aku bedal aje.
tapi bila dapat peha ni macam sentap je.
sebab kenit. bahagian wings selalu besar sikit la.
ahh lantak. makan aje. sedap sangat. nangis.


then keluar je daripada nandos.
pergi starbucks pulak.
port nak smoke.
kat nandos duk dalam. aircond. kalau tak makan peluh-peluh ;p
sampai sana aku dah tak larat nak makan ke apa.
so air kongsi je ngan noy.
lepas tu noy ambik cake.

:: chocolate caramel apa ke ntah. tapi serious sedappppppppppp ::

noy ni suka paksa.
sibuk cakap sedap. sedap.
aku sibuk snap gambar.
kau tengok ni boleh nampak macam mana dia paksa orang.

mula-mula paksa ice.

noy : makan laaa. rasa laaaaa. sedapppp.
ice : saya tak suka kek sangat la.
noy : rasa la duluuuuu.


hahahha.
muka noy menunggu jawapan and pendapat ice.
muka ice? macam dah tak kuasa nak layan.

noy : sedap kan?
huda : sedap ke?
ice : ok la. sedap la. not bad.
huda : oh yea?
noy : ala awak ni banyak tanya. rasa la sendiri. sedap.
huda : taknak la. saya dah kenyang la.
noy : argh tak kira. makan. meh sini saya ambik.


kau tengok la tu.
tangan nak menyumbat dalam mulut huda. ahahahah.
muka ice lawak.
macam ," e eleh minah ni. tadi paksa aku. ni paksa bini aku pulak. kecoh la"
miahaiahaiah.
susah payah kan.
aku takda sapa paksa pun.
elok je aku cucuk cake tu sumbat ke mulut tanpa henti. ;p

then pusing-pusing tak tau nak tuju mana.
nak tengok wayang rasanya tak sempat.
sebab noy ada kerja malam tu.
ice pelik-pelik ajak bowling.
apesal orang suka bowling ni. aku tak reti main la.
so kita orang nak karaoke.
miahahaha. ada ok!
karaoke superstar.

seperti biasa apa punya jenis karaoke no smoking. herghh.
ke boleh request nak smoking room?
macam selalu kat hotel.







satu lagi leceh sebab nak pilih lagu kena duduk tepi tu.
dah la siap touch screen bagai.
over ok. feeling iphone ke?
lagi satu mic tak cordless. pastu bila dekat satu sama lain jenis bunyi berdengung-dengung tu.
tak suka.

tapi ada yang suka nya pulak.
untuk 2 jam tu bayar sorang rm17 je kot.
murah yea.
tapi if coz kita orang tak ambik air ke apa semua la.
sebab nak nyanyi je pun kan.
baru lepas makan and minum pun.

aku rasa ok la.
aku ni takat boleh karaoke 2 jam je.
lebih daripada tu macam selalu kat redbox, aku akan mengantuk and dah ala-ala tak kuasa nak nyanyi dah.

oh aku suka la alamanda.
sebab toilet dia bersih and wangi. free pulak tu.
then tak congested. tak berapa ramai orang.
lepas tu kan aku rasa orang area ni adalah sopan santun.
sebab?
sebab even though ramai orang, tapi tak bising.
tak bersembang ke apa dorang ni.
tapi tenang la. me loike.

ok la tu aje.
wah suka penutup mengejut kan.
penat nak fikir. ;p

13 Comments:

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Adoi!
Sakit jantung aku baca ending entry ni
Sebab terlampau mengejut :p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ko ni aku baca tajuk pon terus fikir "peeja ni ape pelik2 tajuk?" muehehehehhe

karaoke cmni mcm kt Sg Petani kpg aku wei..bolehlah setkt nak lepas gian karaoke kalau balik kpg walaupon...

♥z@z@♥ said... [Reply to Comments]

bangga kejap sbb dok putrajaya..hehe

nqr said... [Reply to Comments]

woooooo aku rindu alamanda weiiiii.. blh dikatakan everyday kot aku akan ke alamanda dulu. ahhahaha!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

amboi jauh nya merayau sampai ke alamanda, bestkan alamanda ni aman je, tapi uncle tak suka la dia kata tak best sunyi sikit daripada mall mall yang ada kat kl.

NUR AIN ZULAIKHA said... [Reply to Comments]

alamanda is 2nd ofis n ma house..hahaha! opis saye blkg alamanda je kak peeja..sgt la busan ari2 ke sane..tp mau pigi juge..cmne??huhu

blue rose said... [Reply to Comments]

best ape.patut bangge tau amek gmbr di negare sndiri peej.haha
best ek situ..tenang aje kan.agaknye org2 sane sopan btl la ek..hehe

farra8979 said... [Reply to Comments]

kuikuikui... klakar pic kat nandos tu.. tp alamanda mmg not bad cume klu time gaji jgn pegi, penuh!

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

dulu if pegi alamanda mesti makan laksa kat lemongrass.. sekarang ada lagi ke tak kedai tuh entah.. dah berkurun tak g sana..

Kujie said... [Reply to Comments]

hahaha...sampai bersila2 tu , cari feeling
alamanda paling best kt area pokok buluh tu je..yg lelain , sama je kot

NUR AIN ZULAIKHA said... [Reply to Comments]

@ cik enon lalalaa..
lemongras tu da tutup..die jadikan maxis center skg..mekaseh..=))

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

@nur ain zulaikha wahh ternyata anda memang berumah keduakan alamanda..

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

aku like post nih sbb aku duk sane..aku bias..ye..hehehhe..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...