Instagram : @peejburhan

wedding ewan & watie

last weekend adalah wedding wan.
wan ni kawan P.G. dah rasa macam family pun.
katanya kenal dah bertahun sangat.
very nice. setiap kali kita orang buat apa2 majlis mesti datang tolong semua.

yang dia kawin, watie ni pulak anak kepada bestfriend papa jugak la.
zaman dulu kita orang operate caltex. wan n watie pun ada sama kerja.
tapi time tu kawan je la kan. back in 1999.
who would've thought lepas berapa tahun jumpa balik kat fb.
kawan2. last2 sampai kawin. haha funny kan.
kelakar time mula2 tu ayah watie ni siap call papa tanya kenal tak wan ni semua.
time tu kita orang mmg tak tau la dorang ni bercinta.
papa jawab la kenal sangat. dah macam anak angkat dah.
family semua baik2.
so uncle pun berbunga la hati dengar kan.

so last week dorang dah selamat kawin.
so sweetttt. heheh.
buat kat centrium.
sebabkan aku n noy siap lambat.
suruh papa n mama pergi dulu. :)

kita orang sampai around 2ish. pengantin tak sampai lagi. hmmmpphh.
takpa. makan dulu. lapar ni. tak breakfast pun lagi.

:: the dais ::

:: makanan super sedap. tapi time aku tu papedom dah abis pulak. n tak amik sayur sebab tu acar buah. tak reti makan ;p ::




serious lama tunggu.
dah 2.30pm pengantin still tak sampai jugak.
try call P.G pun tak dapat. tak angkat phone.
sebab P.G pengapit kan. dah pelik2 dah.
almost 3pm baru la sampai.
terus melonjak suka.
sebab ramai orang yang disayangi berarak kan.
wan, watie n P.G pulak pengapit. heheh.



:: amboih wan. muka atak sunyum. hahaha ::





lepas tu tanya la P.G kenapa lambat kan.
boleh tak baju pengantin lelaki n pengapit tak sampai lagi.
padahal dorang dah ada sana dpd pukul 10 pagi.
sebab baju wan ni dorang tempah baru. baju P.G pulak alter.
katanya dah gerak dpd bukit mahkota.
rasanya 2 jam pun tak sampai.
bukan bukit mahkota takda la jauh mana kan.
tu takpa. sampai pun dah almost 1pm macam tu.
sekali baju pengapit lelaki takda ok. bolehhh?
dah kecoh la situ.

P.G kata kalau tak dorang suruh pakai baju melayu warna hijau jadi pengapit.
bengong sangat kan.
memang pakej dia dapat baju pengapit sekali n all.
haiyoh gila teruk management.
last2 baru dapat baju tu. tah mana korek tak tau la kan.
tak pasal sebab tu pengantin sampai lambat kan.

aku tak amik banyak pic pun.
so ni dua ni aku curik dpd fb P.G. heheh.

:: selamat pengantin baru tu wan n wati ::

:: P.G yang muka terlebih ceria muka kena apit ngan maid of honor n bridemaids. cover sikit senyum tu cik abang. hahaha ::

tengok orang kawin kadang2 best kan.
tapi kadang2 macam scary pulak.
macam aku sekarang ni. kalau orang tanya excited ke tak?
aku sebenarnya more to takut. tah apa2 kan.
orang sekeliling yang excited lebih.
mak biasa aje rasanya uolls. hahahhaa.
tak fikir sangat pun pasal wedding ke apa.
more to rasa tak sabar nak kawin pastu tiap2 malam boleh tido sama2. wahhhh.
hoih. tido ye, tidoooo. baca betul2.
ok bye. terlebih sudah ni. hehehahahahanaheheheh.





11 Comments:

NenekPenne said... [Reply to Comments]

PG potong rambut pendek mcm tu lagi nampak cute okay... siyes nih...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ko sama cm aku x reti telan acar buah

PG potong rambut sempena nk jd pengapit ke, lg muda muka dia..hehe

Memey Anuar said... [Reply to Comments]

ye. kawen mmg penyelesaian kepada masalaha penakut tido sorang2 aku haha
walaupun kadang2 tdo sorang jgk bila outstation atau dia bersuka ria dgn kwn2 dia.
tp most of the time, mslh aku selesai lah :D hehehe

doll said... [Reply to Comments]

seyes comel PG ngan rambut pendek nie!esp time kena kepit ngan bridesmaid semua..haha..

Peeja mmg dh dekat nak kawen yek?jgn surprise2 tau!war2kan..nk gak merasa nasik minyak peeja..hehe..klu x jemput pun xper, at least kita nak hantar hadiah untuk pengantin, tumpang kegembiraan itu jer..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

wah tgk ayat2 last tu mmg mcm dh dekat je nk kawennnnn

aku wish selamat pengantin baru in advancelah! :P

nor elyana said... [Reply to Comments]

peeja..sama sebijik sejibon pelamin tuh dgn pelamin cousin hubby kawin dulu..pun buat kat centrum juga..ekien ke eqien nama owner centrum tu.skali pakej baju la keta apa suma kan?muda n cantik kot owner dia tuh..muda lagi dlm 25 ke 26 tahun camtuh..tapi aunty hubby kata mmg management dia teruk sket..arituh cousin hubby pon sampai lambat juga..tapi x ingat sebab apa..kitrog da sakit2 kaki nunggu pengantin x sampai2..

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

wahhhhh~
ayat last sekalai x tahinnn..
tido same2 bagai...
lalalalala~

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Tido tido jer ke yang bestnya?
Wakakakaaaa

Nurulhuda said... [Reply to Comments]

Sgt setuju ngn statement last skali :DD Eh eh.. Selama ni xpernah tgk muka PG terang2. baru nmpk. dia familiar ah. slalu lepak ALI B eh? :DD

peej said... [Reply to Comments]

nenek - nampak lg tombam pipi dia.

buyui - kan. macam pelik. tu la. kalau aku potong mcm tu muda tak?

memey - aku takda la penakut tido sorang. ok aje. tapi saje je gedik lebih. hahahah.

doll - alaaa. terharu baca ni. tgk macam mana. plan nak buat kecik2 aje. private wedding. tapi tak tau la. tiba2 la termeriah ke apa. Insyallah ajak. kena tgk green light boss2 besar. heheh.

sweethoney - takda la. mana ada. cuba gedik je terlebih. heheh.

elyana - a ah. tu la kan. tak buat betul2. sebab memang dah kaya kot. so business ni pun suka2 aje. tapi macam kesian la kat orang2 yang amik pakej tu kan.

talkwithmykeyword - hahaha. harus over.

kakadegil - hahaha. tu nanti2 kita bincangkan ye. hahah.

aracy - iye. penduduk tetap ali n jumma sejak berkurun. kan sampai mama suruh tukar nama dia ke "bin mamak". heheh.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

cakap pasal kawin ni hai aunty pulak rasa berdebar2 harap rancangan aunty tu menjadi lah peeja, risau ni ish. kita doa banyak2 ok.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...