Instagram : @peejburhan

Tolong la datang cepat sikit. Letih ok!

Sama ada aku ni hormon dah x stabil sebab dah tua.
Or aku mmg tgh PMS tahan dewa.
Tah apa2 sangat. Yang noy cakap aku dah tua. Keji.
PMS melampau sampai asyik la pikir benda pelik2.
Pastu depress. Pastu noy suruh aku supplements itu ini.
Dia sekarang macam2 jenis amik.
Konon membantu.
Cehhh. Psychology je tu.
Eh ke memang yea? ;p

Anyway. Rasa tah apa2 ok.
Rasa sedih aje.
Dengar lagu soul n r&b rasa sedih.
Dengar lagu lama, bone thugs & harmony, teringat zmn dolu2..so sedih.
Dengar lagu rancak teringat jonet, pun sedih.
Terbayang life orang, ada mcm2 pun sedih.
Pastu life sendiri. Pun tiba2 sedih.
Gila xde motif. Hahaha bangang sangat ok.

Tolong la cepat sikit period ni dtg.
Letih nak layan emosi ni tau.
Memang semua orang macam ni ke eyh time PMS?
Ke aku sorang mcm ni?
Ke sebab hormon dah tua weyh?
Ke memang semua perempuan macam ni.

Ok abaikan.
Nak ceriakan hati tgk dvd. Taaa.

Sent via BlackBerry from Maxis

12 Comments:

a'da syuhaida said... [Reply to Comments]

baik tdo je peej . dah lewat dh pon. btw, sy pon kengkadang gitu . buat semua bnda mcm tak kena je .. bukan sebab usia ke ape..dah mmg hormon kita xmnntu

cik1356 said... [Reply to Comments]

haihs... sama la peej. tapi aku dah lepas period pun. mood datang ikut suasana kot. baru balik dr kampung ni, teremosi lebih pulak aku. moh ler menenangkan jiwa

nobody said... [Reply to Comments]

hormonal kot. tadi aku dah smpi dah dia. terus emosi mcm ok2. pms mmg sux

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sama la!ko tidak keseorangan, malah aku lg tua dr ko, betol la kalau aku sbb faktor penuaan kot..hehe

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku few days and even weeks before datang period.. emosi sangat melampau tak stabilnya. asyik nak marah. dan asyik nak nom nommmm itu yang paling tak best tu

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

midlife crisis? haha jgnla noks..muda lagi... tu confirm pms tu.. mainan emosi

shuweet said... [Reply to Comments]

aku kalau nak peyed tu asyik nak makan minum..yang paling slalu, asyikk nak marahhh je...tapi hangin kat laki je..camne tu ek?? sebab dah tua jugak ke?? hahah

Chic Mont said... [Reply to Comments]

nk ceria kan hati tgk cite love story..

Bila tgk couple tu happy2.. sedih.. sb diri sendiri xde partner.. lagi sedih..

Cano?

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

aku rasa mmg kl nak peod akan jadi mcm tu.emosi mcm org mati laki pun ada.tp tahla, mmg gitu kot.ko kena redha nokss.haha

peej said... [Reply to Comments]

a'da - xde nya tido. mmg tgk dvd semalam. best la cerita dia. terus ceria.

cik1356 - tah apa2 kan mood perempuan ni.

nobody - tah apa2 kan. kesian lelaki2 kena layan perempuan yg pelik2 ni.

buyui - x stabil punya hormon. mmg kena amik pil hormon kot. hahaha.

sweethoney - ohhh patut la aku asyik nak makan aje. wahhhhhhh dan2 kan. padahal mmg dpd dulu mmg sentiasa nak makan pun. ;p

gediks - haha gila keji midlife katanya. tsk.

shuweet - aku xde lak hangin bulan ni. bulan ni bulan sedih. tah apa2 ok.

chic mont - mmg x la. love story lg la x membantu. akan emo lagi ada. kena tgk cerita kelakar2. syok.

lady sharpshouter - tu la redha je la kan.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Eyh memang orang2 muda bila nak period macam tu ke, entah aunty tak pernah lalui lah,aunty ni dari mula period masa darjah 6 sampai umur dah 47 thn tak pernah kena sengugut atau symptom yang lain2 tapi kesian tengok anak dara saya yang seketul tu kalau period sengugut dia teruk sangat sampai tak lalu nak makan. Makan ubat pun tak hilang lah. Kat mana ada orang boleh ubatkan ek.

peej said... [Reply to Comments]

sharifah rosidah - entah la aunty. ada orang kata makan primrose tu. macam pija pulak. sejak pakai PB ni Alhamdulillah xde period pain tu. tp emosi je x stabil. hehiahaiah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...