Instagram : @peejburhan

therapy

last week emo aku memang tak menentu la.
tahap melampau punya.
maybe sebab pms kot. plus makan ada sedikit kurang kot.
tak banyak pun kurang nya. tapi kurang la daripada biasa.
so kau tau la mood tu jadi macam mana kan.
pms, tak cukup makan n cuaca panas. herghhh.

berlarutan lama ok.
tak tahan terus ajak noy makan busat(besar) and shopping. lantak.
noy mula-mula taknak layan.
then tiba-tiba she change her mind.
so terus siap-siap semua.
yang bestnya keluar pun dah petang. nice.
nak pergi OU.
tapi before tu singgah KLCC.
sebab dia tiba-tiba mengidam nak macaroons.
kak @azilahzed cakap kat harrods ada. so ke sana.
pergi tak sampai 1/2 hour. then gerak.
dah lah salah keluar exit.
merasa stuck kat jalan pinang. ;p



hohohoh. stuck kat sini je ada la 40 minit kot.
salute kepada semua orang yang bekerja tengah-tengah KL ni dan tempoh benda ni hari-hari.
aku yang ada la setahun berapa kali je rempuh traffic jam ni rasa nak keluar n parangkan semua kereta aje.
walaupunnnnnn, bukan aku yang drive pun. ;p
kita orang keluar kat area traders hotel. then ok sikit la.
tapi sampai ke destinasi seterusnya pun dah lambat.


:: muka konon-konon happy. tapi sebenarnya dah maki-maki sebab stuck kat area tu ::

ikut hati nak makan chilis.
sebab terbayang molten chocolate tu. fuuuuhh.
oh n mashed potato tu. menariknyaaa.
tapi noy ni bebel-bebel sebab aku tak tau celah mana chilis tu.
baru sibuk nak fikir tingkat berapa and all.
so ke nandos aje. takpa. pun best. heheh.

dia pressure aku sebab takut tak sempat nak shopping.
yang kelakarnya, aku yang nak shopping. tapi apesal dia yang risau lebih-lebih takut tak sempat bagai kan.
masa kat rumah dia siap cakap, "saya teman kau je la yea. saya tak boleh spend dah untuk bulan ni."


:: excuse my hair yang macam akar kayu tu. lama tak treatment la. macam haram ghupenye. ;p  ::

:: huish tengah lapar masa buat entry ni. rasa nak nangis lak tengok pic ni ::



oh ini la macaroons yang beli kat harrods, KLCC tu.
ok sebenarnya yang best adalah perisa chocolate aje.
yang lain-lain tu biasa aje. so don't bother untuk beli ye.
mahal. untuk 6 ketul adalah rm18. nangis kan.
anyway sesiapa tau kat mana area KL ni ada jual macaroons best tak?
sila la share. tak kira la kedai ke. tak pun homemade ke.
kat KL ye. jangan la korang bagi jauh2 punya. unless dorang buat delivery la.

lepas makan terus shopping.
tapi tak banyak mana pun dapat.
sebab katanya masa sikit aje.
aku dapat beli dua seluar je kat WH. dorang buat clearance sale.
serious murah melampau. aku dapat saru jeans, satu 3/4 pants. noy amik dua baby t adalah rm96 sahaja! :D
untuk setiap rm100 akan dapat discount rm10. syok eyh.

then nak carik baju.
sebab tu yang aku perlukan pun.
walaupun baju satu almari. tapi balik-balik pakai yang sama je.
sebab salah satu faktor malas iron. hahaha.
tapi aku tengok kat dorothy perkins takda yang menarik pun.
if ada pun macam takda size aku. terima kasih la.
yang noy lak tiba2 shopping kat la senza.
over tau. yang 'konon' taknak shopping tu kan.


oh aku tengok wayang jugak.
amik pukul 11.35pm.
so sementara tu dok la starbucks kejap tunggu.
sekali boleh lepak until 11pm je kot.
lepas tu jenuh menunggu nak masuk wayang aje.
aku tengok thor 3d. bestttttttt. sukanyaaa.
lelaki tu sexy ye? memang merembes. hahahaha.
mula-mula2 rasa biasa aje. sekali dia senyum. tak tahan.
hahaha. ok tipu. apa sangat la senyum tu kan.
sebenarnya tak tahan tengok body tu. ;p~~~~

ok tu aje.
oh before lupa. ada shout out sikit.
kalau sesiapa nak shopping shawl lawa-lawa n baju cantik-cantik.
boleh check out fb reader aku ni ye. LD's Shop
ok happy shopping.
sebab how matter we try to deny it, memang hakikat kalau shopping, makan best-best ni boleh bagi happy.
sebab so far minggu ni adalah happy2 aje.
nanti aku cerita2 lagi ye.

16 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

lama x shopping cenggini

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

peej check out this blog. she sells homemade mac. Sedap la. Cz normally mac slalu ada rasa bitter cz of the colouring, tapi akak ni punya macs lawa, pastel aje colour nya. Uma dia kat Kemensah Heights je. So senang la nk pick up. Mmg xberapa nk berkenan macs kat Harrods tuh. Ko nengok cite hape? THOR eh?

AZIZAN & HAFIZAH said... [Reply to Comments]

www.cikmin.com


blog jual macaroon

baizurah abdullah said... [Reply to Comments]

peej..
macarons sedap dkt whisk, subang empire gallery. :)

landaklaut said... [Reply to Comments]

ada sorg tu dia buat macaroon.. http://www.facebook.com/pages/World-of-Baby-Cakes/176500459069498

best gak. hehehe. try la.

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

peej..nak tanya WH sale sampai bila..nak terjah ni

chics said... [Reply to Comments]

Aku ada buat, ada 7 flavours tapi takdela sampai satu 6 inggit. Gilo.

Kalau rasa nak try check dekat sini http://www.chicsinred.com/bc/products-page/

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku br je beli voucher 6 bijik macarons + 4 cupcakes kt milkadeal = rm16..

kedai dia kt ampang tp aku belum redeem lg so tatau la rs dia cemane

Maklongnya Bedah said... [Reply to Comments]

peej,

kalo nak rasa macaroons sedapnakmati (pada hemat aku laa), sila lah pegi beli kat nathalie's gourmet studio at solaris dutamas. tak sweet sangat, ada macam2 flavour! 13 in all aku baca, tapi kalo pegi sana tengok, mcm banyak lagi jer dari 13. cumanya, mahal sket.. RM4.40 a pop. tapi mmg terbaekkkkk la flavours dia.

peberet aku is.. raspberry. and pistachio. and blackburrent. and lavandar apricot. and lime. and chocolate (dark choc yg nih). and stoberi. u get the gist.

tapi nak pegi sana is a bit tricky. kena carik old town coffee dulu.. then kena pegi one floor above.

selamat maju jaya ya? :D

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ooo jalan jalan dan makan makan dua beradik yea. Semalam cuti wesak day aunty ke kl uncle tu sibuk nak beli kamera dslr canon, kamera kita orang yang lama dah dikebas perompak so lepas beli kamera kitaorang makan kat wadi hadramawt diampang, aunty nak call ajak peeja tapi takut pula peeja dah ada date dgn kawan kawan sbb public holiday kan. So makan anak beranak jelah. Bila lah dapat berkenalan dgn Noy pulak yea.

peej said... [Reply to Comments]

buyui - sama laaaaa.

aracy - blog apa? tak letak nama or link pun. mamai kau ni. semangat thor sangat. haha

a&h - thank u. will check em out.

baizurah - jauhnya sampai subang. nak dekat2 sini. ;p

landaklaut - thank u. nanti akan check out.

mimy hamid - x sure la. tapi rasanya kedai dia nak tutup dah. tu yang clearance abis2an kot. aku pergi last week. cuba try tgk. ada lagi kot. serious murah. tapi utk plus size tak banyak la choise. seluar2 byk.

chics - aku tau kau jual. tapi macam jauh je kau. ke kau ada delivery? :D

sweethoney - bestnya. aku ni jenis tak check. tu yang melepas je semua deal2 ni. ;p

mln bedah - heheh comelnya nama. kelakar je. haiyoh baru baca penerangan je dah tak tahan. nanti if ke area sana aku akan check out. aku tau oldtown. maknanya kena amik tangga ke atas ke? betul2 atas oldtown. ke boleh naik kereta n ke tingkat lain sebelah satu lagi tu. area comida. ish byk tanya pulak kan. heheh.

sh rosidah - ye ke. kat mana tu aunty? tak pernah pulak pergi. makanan apa tu. haha sibuk tanya makanan je kan. xde date pun. date dicancel. keji kan orang tu. haha.

Farah said... [Reply to Comments]

peeja dekat G Tower ade nice macaroons...

Maklongnya Bedah said... [Reply to Comments]

peej,

kena naik escalator until nampak old town tu.. then turn right.. jalan lagi.. until u see another escalator. naik one floor above lagi. baru sampai. kedai dia agak terpencil laa..

Teted said... [Reply to Comments]

tak pernah makan macaroons ni sedap ke noksssssss?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja Wadi Hadramawt tu makanan Arab lah lebih kurang sama je, uncle ni pengemar makanan Arab, uncle ni pun keji mentang mentang kawin dgn orang keturunan Arab terus dia masuk Arab, hihihi kalau dia tahu aunty mengutuk dia mati aunty.

ilyyy said... [Reply to Comments]

my aunt homemade macarons the best ever.
myinnerdomesticbliss.blogspot.com

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...