Instagram : @peejburhan

thank u all. [edited]

semalam saje bukak statcounter.
seronok pulak tiba-tiba.
sebab dah lama gila tak bukak.
statcounter lagi details. macam-macam la boleh tengok.

yang membuatkan tiba tulis entry ni sebab semalam tengah mengadap blog sendiri.
aku nampak entry lama ni. CLICK HERE.
3 tahun lepas tu. masa tu gembira abis la.
ye la sapa sangka blog merapu dan tak berinfomasi boleh ada 1000 UV kan.

then ni pulak amik amik semalam.
around 1ish am macam tu.



ok maybe to some of u takde la apa pun.
tapi i feel blessed. sebab mostly cerita aku balik-balik yang sama pun korang still nak baca :)
so tepek sini untuk jadi record dalam blog ni kan.
macam selalu aku kata. satu hari nanti aku dah tak blog ke.
tak pun dah takda siapa sudi baca ke.
boleh la aku eksyen kat anak aku ke, cucu ke. hahaha.
gila bengong.

so entry ni sebagai ucapan terima kasih la kepada readers semua.
korang terus je baca tanpa harapkan balasan ke apa.
eh ke korang ada harap apa2?
jangan la yea... *menyorok belakang langsir*

tapi mostly silent readers kan.
kenapa sepi yea?
jangan la takut. aku memang suka makan, tapi aku belum pernah rasa nak makan orang.
hahhaha. ok menakutkan kalau betul2 aku rasa nak makan korang.

eh tu je la.
merepek lebih ni.
ok bye.

edited : eh tiba2 nak tambah ni.
sambil tu boleh tanya pendapat korang.
aku ni dah blog pun dah masuk 5 years.
kadang2 tak tau nak tulis pasal apa.
apa kata korang bagi cadangan nak aku tulis pasal apa lebih?

terima kasih.
kerjasama anda amatlah dihargai.
wah gila skema bahasa.
ok bye.
ni bye betul2.

39 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

entah peeja aku rs ko ni ade aura kot sbb tu aku suka je baca citer2 ko..[eh aura lg?]

teruskan menulis, aku igt first time aku komen setelah lama jd silent reader masa tu ko wt entry emosi ko ckp ko nk stop blogging terus mak ltk komen spi ke harini..[silap2 ko jemu kot aku menghantui hidup ko..miahahaha!]

ok sebelum lebih merepek , bye!

doll said... [Reply to Comments]

tahniah peeja!

kita dh x jadik silent readers dah.dh jadik followers pun kan!suka bc entry peeja psl your bff n families..they seems cool, u rocks!

keep on writing yea!apa pun peeja tulis kita suka jer baca.

Meg-ct said... [Reply to Comments]

hai peej... i ler tu salah sorang yg silent reader tuh. huhuhuhu dulu2 ada jugak komen pakai anonymous. la ni sebab dah takleh pakai anonymous dah tak komen. tapi ni nak komen balik. hihihihi apa aku merepek ni...rajin2 update yer peej

NenekPenne said... [Reply to Comments]

tak harap apa2 balasan pun..cuma seronok baca citer u...citer pasal kucen, citer pasal si noy tu..
kalau tak baca blog boleh ker tetiba terpa u tanya u macam2? tak boleh kan....

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

lambai2 tangan sambil betulkan tudung *wave*

p/s: kdg2 Silent Reader kdg2 x silent sgt :p

Cik Fotogedik said... [Reply to Comments]

hi Peej,
keep it writing. suke baca awak blogging. dah lah se-spesis suke kucen pulak tuh.
anyway, been ur follower n SR tak SR sangat lah baru few months ni. ada jugak link kan awak dalam my entry. dun stop writing, nanti saye bosan :D.

zana said... [Reply to Comments]

congrats peej!

i ni pun silent reader u gak...suka baca ur entry...lagi2 kalu pasal mkn2 dgn expose mistik...keep blogging!

peej said... [Reply to Comments]

buyui - haaaa kan. balik2 kau. balik2 kau je yang komen. di blog, twitter n maybe lepas ni fb pulak. tapi takpa la. aku suka aje. kalau terjumpa. kau sebut nama aku pun dah cam kan. kalau x mesti nanti awkward tau.

doll - pun nama yang sangat familiar. thanks sebab tak berapa silent. kalau terjumpa n sebut, 'i la doll'. terus macam, 'oooo tauuuu'. kan kan kan.

meg - eh dah tak boleh yea guna anonymous. sendiri tak tau setting macam tu. patut la aman je blog ni.
;p

nenekpenne - hahaha. betul la. aku akan lari laju2 ketakutan nanti. tapi kalau terjumpa n kau cakap kau nenek penne harus aku kenal. very the kontroversi. hari tu ada reader aku happy sebab dia kata jumpa blk kau kt blog sbb kau komen blog aku. dia kata dia mencari2 blog kau.

yatie - oh hi. *sambil betulkan rambut* ;p oh walaupun mcm chipsmore. tp kenal :D

cik foto - oh really? thank u. menyumbang tu kalau rajin backlink. heheh. lepas ni jgn la senyap2 selalu.

peej said... [Reply to Comments]

zana - siapa tak suka makan kan. heheh. expose mistik mmg best tapi kadang2 memang akan paranoid sendiri if sorang2.

zarazueyin said... [Reply to Comments]

sy suka baca blog peeja
psl kucing2, mkn2, expose mistik
semua ditulis jujur gitu....
suker...suker...hehe

asna cute said... [Reply to Comments]

pasal persiapan perkahwinan kak peej! =D sekali seumur hidup jer kan kawin. update la mcm blog B2B (bride to be) yang lain biasa buat ;)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hahahahahahahahahaha!kan...?so nnt kalau aku nampak ko tgh2 jalan aku x yh la mention "ni buyui pengkomen tegar ko peeja..." haha!

peej said... [Reply to Comments]

zarazueyin - oh ok. jujur kew? malew lew kitew. hahaha. lempang sikit.

asna cute - oh ok. akan buat. tapi masalahnya kita orang ni gemar buat last minute. sebab tu takda nampak apa2 preparation ke apa lg ni. tapi if dah start nanti akan buat entry tu ye.

buyui - yeszaaaa.

zana said... [Reply to Comments]

hahaha..sama le dgn i...kdg2 paranoid gak...tapi tetappp la nak baca

Memey Anuar said... [Reply to Comments]

teruskan je cite apa yg ko cite selama ni. sbb masih mampu buat aku tegelak terbahak2 walaupun baca buat kali ke 25 aku baca

haha aku suka jgk korek entry kau lama2 kalau bosan2 tu
dan gelak mcm org gila

hehe

fatiha mazlam said... [Reply to Comments]

wiu wiu pija.
im ur silent reader. keep writing. suka baca pija tulis entry pasal makan2 n bebudak cikonet tu.kalau boleh hari2 nak ada entry pasal lulu, hannan n kaseh pun xpe. hihi. =p

zana said... [Reply to Comments]

tapi kan peej yg paling i miss nak baca entry u kuar dgn bff..ice,huda,tina,jonet,pedd,fa..mana diorg eh...?

peej said... [Reply to Comments]

memey - dulu aku suka buat entry pelik2 kan. sekanrang kurang. mungkin aku semakin dewasa. cea dewasa tu bahasa sedap sikit la. kertu sebenarnya.

fatiha - ye ke. sebab mama selalu bising sbb kata asyik cerita pasal kucing aje. ;p

zana - ada aje. tp tu la masing2 dah ada life masing. n mostly mmg jauh2 la. tu yang nak lepak ada payah.

ShilaShower said... [Reply to Comments]

aku suka pasal ko suka citer pasal makan. makan kat tempat aku mampu jugak nak makan. hekhekhek. sbb ada blog citer pasal makan, tapi banyak nya tak mampu la nak splurge slalu makan mahei2 tuhhh. hehehhe

dan writing ko jujur dan gambar jugek lek lek jer. fun lah senang cerita. takde kaver2. ;) i so like lah. :)

kupaslaroren said... [Reply to Comments]

bila dah baca blog ko kadang2 rasa mcm semua kawan2 ko pun aku leh cam if jumpe kat luar hihi

Eyka Hanafi said... [Reply to Comments]

wiuwiuwiuwiuuuu~~*bunyi angin

kakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....
sy suka bc part xpose mistikk!!pastu cite mkn2..haha..y plg best glagat hangpa dua bradikk..cm sweeeeeeeeeeeeeeet gilos!!hehe..

erk.over pulekk..burp~~

Jullia Jukogyu said... [Reply to Comments]

Bila blog aku nak jadi mcm ni ye..owhhh...
(berlalu membuat solat hajat)

Gembo said... [Reply to Comments]

Mrs G:

Sepi sebab memang takot kena makan...hahhahah

No lah.. You're funny and even laugh at yourself..;p

Special request boleh tak? Going to KL in a couple of weeks.. so far, plan nak try Petaling Street Air Mata Kuching, Paparich Mee kari and nak start jot down places untuk makan from ur blog..

Oh back to my special request - boleh blog or email places with your favourite food tak?

Tata Azha said... [Reply to Comments]

Aku tak kisah ko nak merepek pasal apa peej, ok baca jer sepenuh hati.. Tp jgn hari citer pasal kasut, pasal baju dah ler yer peej... Mau #tddmka. Tp aku mmg suka baca blog ko lagi time stress, never missed 00ooOoo.

Timun Laut said... [Reply to Comments]

hye, saya la salah satu daripada silent reader kamu.
Pes time komen kat belog peej nih.
Da lama gak la jadi pembaca blog peej dari 2008 tak silap.
sebab berjangkit dengan mak saya.
Dia la yang kenalkan blog peej kat saya. Memula saya pelik gak camne la makcik umo 52 boleh layan blog macam peej nih, sekali bila saya cuba baca saya pon terlayan sekali. Best la, Kitorang suka baca entry peeja pasal makan n noy.
teruskan menulis, kami anak beranak suka peej! n thanks la selalu menceriakan hari kami dengan entry2 anda. peej ni kelakar la. suke! hehehe

peej said... [Reply to Comments]

shila shower - sebab kalau mahal sangat aku pun x mampu nok. ye ke. ni pun byk cover ni. sebelum buat entry emo n marah2 selalu aku sekat je. kang ada yang sentap. ;p

kupaslaroren - haha tu la dorang pun selalu terkejut2 sebab dia kata orang2 tegur dorang. rupanya reader dpd sini. hahha.

eyka - motip tiba2 siap ada bunyi angin kan? eh mana ada over. takpa la. seronok baca response dpd reader. tersengih2 aje. esp yg dtg ngan bunyi angin kan. selagi ada org sudi share cerita expose mistik. selagi tu la takkan stop. :)

jullia jugkoyu - ye solat hajatkan aku sekali yea. as for me janji kita enjoy blog sudah. kan kan kan. sebab dulu masa traffic aku 100 pun aku happy gila je blogging.

peej said... [Reply to Comments]

gembo/ mrs g - hahaha. xpe. untuk biasakan diri, makan orang lain dulu. sbb uolls jauh kat kuching kan. ok sure. Insyallah aku buat. huish banyak tu kan. sebab semua pun aku suka. ;p

tata - awww so sweet. aku pun xde la banyak baju, kasut ke handbag ke apa. mana ada n rasa nak share aje. kalau hari2 orang pun nyampah kan. ada idea2 bg la nanti. kasi variety sikit kan.

timun laut - awww. so sweet. tersipu2 malu ni. lama jugak kan. dpd 2008. dah nak masuk 3 years. ;p thank u sbb sudi baca. kirim salam dkt ur mom *lambai2 aunty* :D

momo said... [Reply to Comments]

resepiiiiii! hihihihi.
sy suke tgk peej mkn2.. ;p

Che Sue said... [Reply to Comments]

ye! saya memang mengharapkan balasan bila baca blog nih..
saya mengharapkan balasan KASIH SAYANG PIJA!

hahahaha!
*omg apa kena aku hari ni?*

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

peeja tulis apa apa cerita je aunty suka baca. katanya aunty ni kan peminat setia peeja, penghibur aunty masa sunyi kat rumah. anak anak aunty bila aunty sebut nama peeja pun dia orang dah tak cemburu.

aunty baca blog ni ikhlas tak pernah minta balasan apa apa setelah lebih dua tahun membaca secara sorok2 akhirnya aunty tak tahan dan terus minta anak aunty ajar cara nak mengomen di blog dan yang paling aunty gembira apabila peeja sudi bertemu aunty sekeluarga, terima kasih peeja kerana sudi melayan makcik tua ni.

luvly_wanee said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
luvly_wanee said... [Reply to Comments]

hi.
aku antara silent reader ko.
aku stat bce blog ko taun lepas kalo xsilap.nk jd cerita, 2 ari lepas aku stat bce blog ko aku dpt jmp jonet.xsangka lak bru je bce psl ko ngn jonet dpt jmp lak.
aku jmp jonet kt klinik an'nisa' nilai and thanks to her aku dpt MC 1 minggu sbb jatuh tangga kt opis.hahaha.anyway keep up the good work!blog ko best!

*cit.cmne aku leh plih nme luvly wanee ni!!!

cik gObu said... [Reply to Comments]

blog ni sempoi
takde cover2
sbb tu ramai yg suke

teruskan jek mcm ni peeja

jd diri sendiri
bkn ape yg orang lain nak

hehehehe

Cook with love said... [Reply to Comments]

I tak kenal u,tapi seriously i feel u being sincere to be your ownself..yes i'm your silent reader..pls keep the stories flows in your kim kardashian's looks alike blog haha.

Gud luck peeja..n..prays the best for your upcoming marriage

peej said... [Reply to Comments]

momo - insyallah. tu la pemalas nak snap2 sambil masak tu.

che sue - kau mmg over. mesti elikopter lebih ni. hahahha. boleh nak kasih sayang. tapi sila balas ngan ipad2 ye. takpun blackboard kecik ngan kapur color2 pun boleh. haha.

sh. rosidah - hahah. tu la dpd pembaca skrg dah jadi pengomen setia pulak kan aunty. ala pija pun seronok je kenal aunty satu family. kalau x pun balik2 pija kawan ngan org yang sama je. so ni kira circle baru la kan. :D

luvly wanee - oh ye ke. what a small world. dia memang if cuti dia buat locum. beruntung yea dapat mc. sebab jonet ni paling la doktor garang kedekut mc. haha. tp untuk budak2 askar dia la. ngan orang luar dia sweet sikit la kot. anyway thanks sebab sudi baca blog ini. :D

cik gobu - alaaa. kalau dah tak sempoi nanti jangan la tak baca yea. hahahha. anyway thank. glad u enjoy baca blog ini.

cook with love - awww so sweet. thank u. terkejut tadi baca, 'kim kardashian's looks alike blog'. ingat kim look alike. terkentut2 tau. nasib blog. hahaha. perasannnnn. ok la x dpt kim, khloe la. boleh tak? hahhaha

shuweet said... [Reply to Comments]

ko tulis je citer ape2...aku suke je baca..wlaupun aku baru actively comment ko dari last year..walhal dah jadi silent reader ko dah lama

mast said... [Reply to Comments]

silent readers juga ...
Suka blog U sbb u honest jer cerita apa-apa pun ..
Congrats babe ...

IamYonna said... [Reply to Comments]

kalau kitorang dah tetapkan tema/tajuk nanti, akak susah nak perah otak pulak hahaha.

btw, lagi suka akak cerita santai2 macam ni. cerita pun light2 je. and yang penting cara akak elaborate ayat2 dlm entry akak kadang2 sangat lawakkkkkkk!

eh ada lagi penting! entry2 akak takde nak kondem2 org lain ke apa :) (pendapat saya la hehe)

biar sampai anak cucu akak blogging k? :D

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

peej,

x kisah u tulis pasal ape...i suka sangat baca ur blog, setiap hari wajib baca ok..sometimes i godek2 entry yg lepas2...pastu gelak sorang2 dpn pc ;)

xoxo

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...