Instagram : @peejburhan

sampai ke hari ni terbayang-bayang.

semalam mama kata dia nak pergi rumah acu n uncle akhil.
so dia ajak aku. aku macam malas nak pergi.
bukan sebab apa. nak bersiap tu malas.
siang tu noy ajak keluar pun aku tak kuasa nak ikut.

acu dah pindah rumah baru.
around 3 months back kot.
hari kedua dia masuk rumah dia dah ajak semua datang rumah.
tapi time tu yang pergi papa, mama n ayol aje.
aku tak pergi. sebab keluar kot. x sure aku.

then p.g pulak pergi sebab acu nak bagi tickets2 vip segala concert ke apa.
ada la aku tengok gambar dorang snap.
lawa laaaa. tapi tu la mama kata picture don't do justice. kena tengok sendiri.
acu pun dah berapa kali call cakap datang la rumah dia ke apa.
so bila mama n papa ajak semalam if aku tak pergi jugak sangat la keji.

so bila ikut semalam. sampai guard house aku dah macam. wahhh gempak.
then lalu kawasan tu. then masuk rumah terus rasa nak pitammmm.
sebab lawa terlampauuuuuu.
lawa sampai aku tergamam lalu segan nak snap2 pic ke apa. heheh.

ish serious sumpah lawa la. terkedu aku.
lepak kat gazebo smoke semua.
belakang tu siap ada sungai n all.
macam tak sangka kat kl ni pun ada scenery lawa macam tu.

then acu ajak aku tour rumah dia.
tunjuk semua. happy la.
pastu kita orang sama-sama sedih.
sebab terbayang kalau arwah maktok ada lagi mesti dia happy je.

lepas tu semantara acu, uncle akhil, papa n mama sembang2.
aku ngan anun cousin aku sembang-sembang time kita orang kecik-kecik.
anun ni sebaya aku. so masa membesar memang geng la sekali ngan ayol n p.g.
kita orang akan selalu kat rumah arwah atok n maktok.
adik dia nina, syamel n noy lak geng kecik-kecik. so maybe tak berapa ingat la.

memang lawak la.
macam-macam cerita zaman kecik-kecik la keluar.
dulu memang rapat la kita orang.
tapi dah besar-besar ni renggang sikit.
sebab dorang jenis pendiam sikit.
tapi semalam elok pulak bersembang bagai.

tapi serious rumah dia lawa.
hahahahaha. dah berapa kali cakap ni kan.
takpa nanti kalau acu buat majlis ke apa-apa aku snap la.
kalau tak mak segan uolls.
walaupun aku rasa acu tak kisah pun.
sebab masa P.G pergi gigih dia snap2. gilo.

oh itu aje.
saje nak recordkan dalam blog perasaan aku untuk hari ini.
so if baca2 balik nanti boleh la tau.
hari ni bila teringat je aku akan cakap, "lawaaanya rumah acu kan".
noy pun naik fed up. sebab dia x sampai lagi. hehehe. ;p

ok tu je. bye-bye.

9 Comments:

UnaChenta said... [Reply to Comments]

Salam Peej,

Lain kali jangan lupa ambil gambar ya :). Nak jugak tengok hehehe

peej said... [Reply to Comments]

unachenta - nanti if pergi lagi akan snap yea. semalam terkejut kot. hahhaa. tu yang tiba2 jadi segan. ;p

Tata Azha said... [Reply to Comments]

Peeja, jgn lupa upload, tp aku takut ada org meroyan.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

kenapa tak ambik gambar peeja, mestilah rumah dia cantik dia kan somebody, lain kali tepek kat sini ok.

peej said... [Reply to Comments]

tata - kenapa pulak. bukan rumah aku puinnnn. motip kena meroyan?

sh rosidah - tu la. so proud of them. ok nanti if ada majlis ke apa pija snap2 letak k.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

nape ko x amik je gambar yg PG snap tu tepek bg kitaorg ni tgk?

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

haah, yg PG amek tu. nak la tgk. aku suke tgk rumah org lawa2 ni. sumber inspirasi gitu.

peej said... [Reply to Comments]

yang P.G amik tu tak menarik. pakai camera hp kan. serious papa pun ada amik. tapi macam tak cover betul2. so feel x sama. nanti la. aku try amik lawa2. cea macam la aku hebat kan. pakai pun camera compact aje. ;p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

psl kamera compact ke x kan..x penting la wei sbb aku tgk kimora kaya2 dia pon pki camera compact je pun....

*kata2 menyedapkan hati sbb x mampoo..haha!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...