Instagram : @peejburhan

my bff

last week lepas settle briefing pasal speech aku tu.
noy amik aku.
dia memang ikut tapi dia shopping area bangsar tu carik dress untuk wedding kawan chinese dia.
settle je terus aku suruh amik aku.
sebab kita orang plan nak tengok wayang.

pergi gardens tengok kat signature. eh tu ke nama dia? betul la tu kan.
lepas beli tiket terus carik makan.
sebab aku x makan.
memang la dorang bawak aku kat dome bsc for lunch.
tapi aku minum aje. aku ni kalau nervous lebih makan pun x lalu.
hmmmmm. bagus tu kan. kena suruh orang nervouskan aku selalu la kan. heheh.

makan kat papparich gardens aje.


as usual aku akan order ini.
mihun kari. terbaik.
penuh dengan isi. aku sukaaaaaaaaaaaa.



air pulak aku akan amik ni.
pentamak kan. lantak.
tapi aku suka rasa dia. sebab dia laici pastu ada rasa limau tu kan.
pastu ada cincau2. oh suka.
ceh, aku ni apa aje yang tak suka kan. semua pun suka aje.
noy pulak dah makan nasi daun pisang nirwana earlier. so dia tak lapar sangat.



noy pulak amik otak-otak ni.
pastu kita orang terkejut. ingat salah order ke apa.
sebab usually takda la dorang serve ngan bekas dim sum tu semua kan.
rupanya memang dalam tu otak-otak. hahaha.
over sangat tau. mentang2 la gardens.



settle makan lepak starbucks pulak.
sebab nak boleh smoke. kat papparich gardens tak boleh.
eh memang ada ke gardens starbucks? ke baru bukak?
sebab selalu akan lepak yang belah midvalley tu.
but sini better la. sebab tak congested macam kat mid valley punya.
then tempat lagi bersih la.
sebab midvalley tu ramai sangat kot. tu yang dorang nak monitor pun payah.

tapi hari adalah amat panas.
gila berlengas lepak situ.
cepat-cepat je aku sedut air nak cepat abis sebab nak cepat-cepat gerak.
bengang je nonoy.
kata aku ni banyak ragam. 
whateverrrrr. *jeling*


:: gila berlengas kan. hahha. lantak. ::


pompuan ni boleh lagi ceria bagai.
mungkin sebab dia takda lemak tebal yang bikin panas.
fine.
then pergi tengok wayang.
boleh tak kita orang je dalam panggung tu. wtf.
kita orang tengok cerita priest 3d.
yang kawan noy kata scary la apa.
ishhhhh.


time ni boleh la sakan-sakan nak amik pic ke apa kan.
bila tutup lampu je gila scary.
maybe time tengok tu orang tengah kerja kot. tu yang sepi aje.
lepas cerita dah start dalam 20 minutes macam tu baru ada orang masuk.
ada dua pakcik cina dok depan.
then sorang pakcik ciba jugak kat belakang.
so total kita orang 5 orang je dalam tu. hahahaha.

takda la takut pun cerita tu.
sembab vampire dia macam alien ok. pelik bebenor.
tapi cerita dia best la.
dah la hero kacak. tapi aku suka second hero tu. cam gigandet. sexyyyy.
mata tu tak tahan. mata tu.
aku rasa thor lagi best kot.
tapi noy kata dia lagi suka cerita priest ni.
masing-masing la kan.

aku tak gemar sangat sebab banyak scene gelap kot.
aku suka tengok 3d sebab gempak kan.
tapi aku rimas sebab apa kehei nye spec dia kecik sangat ah?
tak selesa betul.
aku rasa tak puas tengok. terkelip-kelip mata aku.
dah la aku rabun. macam nak pening kepala.
so last-last aku pakai spec aku. then on top of that baru pakai spec 3d ni.
baru clear. tapi still tak best la.
bagi la spec 3d yang besar macam goggle nak snorkeling tu kan. baru best.

hahah. aku ni tak abis-abis ngan noy je kan.
abis tuuuu. nak ngan siapa lagi kan.
aku rasa walaupun adik dia la bff aku.
walaupun if gaduh rasa nak tumbuk muka dia.
tapi dia je la rajin layan aku ni. :D
so sila la redha untuk tengok muka dia je tak abis2 kat blog aku ni.

ok tu je. taaaa.

11 Comments:

tuan tanah said... [Reply to Comments]

ohh.. air laici cincau limau tu memang terbaik lah... rasa refreshing kan.. nyamm..

starbucks gardens tu lama dah ada..hehe..maybe sebab dia kat atas kot so orang tak perasan sangat..

kat gardens ada 2 starbucks, satu kat tgh tu.. satu lagi kat dalam borders :)

alaaa.. tetiba rasa nak minum laici cincau tu.. mummyyy..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

ok apa kalau adik beradik jadi bestfriend, aunty pun dulu bestfriend dgn arwah kakak aunty. Kita orang ni kemana mana je bersama tapi yang sedihnya bila salah seorang pergi lebih dulu dari kita(meninggal) rasa sepi betul hidup ni. Sampai sekarang tak ada lagi bff, huhuhu sedih la!.

NenekPenne said... [Reply to Comments]

ok lah tu noy jadi adik merangkap bff..

i pulak, my ex and my niece are my bff

salzahari said... [Reply to Comments]

boleh tak ko letak satu label BFF= noy sbb aku suka bila ko crita psl Noy n ko...kelakar semuanya. ni aku nak cari entry lama yg ko citer psl Noy salah negara tu taktau mana nak cari!! :p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sape x sayang adik kan????alamak terigt adik aku la plak...hehe!

doll said... [Reply to Comments]

x jemu tgk pasal noy cantik dan maniss..

syiok yea ada adik merangkap bff!x perlu risau rahsia nak terbocor kat org luar kan..dr kecik dh hadap muka msg2 pun, xleh jadik jemu..lg satu best klu gado adik badek nie selalu kejap jer dh okie dokie esp dpt adik yg jenis x kisah..

peej said... [Reply to Comments]

tuan tanah - nampak sangat jarang jalan2 area tu. selalu kat belah midvalley aje. thanks for the infomation. tapi air tu memang best kannnnn.

sh rosidah - ala aunty kan ada uncle. uncle bff jugak kan hari tu aunty cakap. best apa. pergi mana2 sama2 aje.

nenek penne - ex tu. bagus kan. tak semua org boleh baik ngan ex. aku ada la few. tapi of coz paling rapat ngan noy la kan.

salzahari - tu la. aku baru start letak few days back. letak label burhan's sisters. heheh. feeling kardashian la konon. kononnnnnn. oh yg tu. bengong dia. tah la nak carik mcm mana kan. kalau dlm label family affair jenuh nak carik. cuba try tgk i find it very funny. maybe ada dalam tu kot.

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

sis~ kiter pon prefer priest dr thor...hekhekhekhek~

best ohh ader adik or kakak kan..leh jd bff n leh dipercayai aper pon....bestttt...bersyukurlah~ ;p

Ekin said... [Reply to Comments]

Kenapakah nampak cambest je bihun kari itu.. ni ade yg carik papparich esok nih.. heheh..
Tapi muka Noy bukak bekas dim sum tu memang kelako...
Best lah korang ni gi memana pun sama.. mmg best kalo BFF tu adik badik sendirik kannn. Gado camne pun stil carik jugak bila nak ngadu pape

peej said... [Reply to Comments]

talkwithmykeyboard - ye ke. tp thor besttttt. sebab suka kot cerita yang ala2 superhero ni. :)

ekin - best ok. sila try mihun kari dia. nak mee pun boleh. but i prefer mihun la.

shuweet said... [Reply to Comments]

aku suke nengok hubungan korang adik bradik..slalu aku bragan if aku dpt rapat ngan adik pempuan or kakak aku cam korang, tapi xjadi....huhu...kekdahnyer korang memang best...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...