Instagram : @peejburhan

mati akal :/

ada satu malam tu aku balik.
tengok bilik terang. bunyi bising2.
tengok ayol n P.G tengah main game kat tv noy.
aku dah macam rimas. ye la sebab katanya bilik.
situ la kau nak golek2. nak pakai suka hati.
nak baring terkangkang ke apa.
ni kalau ada jadi terbatas la kan.
tapi noy tak kisah. takkan aku nak bising lebih.
so biarkan aje.

tapi memang takleh tahan la.
dorang ni. esp ayol la. P.G ni tak kronik.
ayol ni kalau main game. dpd kul 8pm bawak ke 2am ok. aaaaaaaaaaaaaa.....
P.G jenis main kejap. pastu dia keluar lepak ke apa.

kadang2 aku saje je. tau dia nak balik kerja ke apa.
aku saje kunci pintu dok diam2 dalam bilik.
tapi nanti aku dengar la ketukan slow ajeeee.
ingat lepas sekian lama akan berputus asa la kan.
tak ok. selagi kau tak bukak selagi tu la dia ketuk.
ketuk slowwwwww aje. sebabnya taknak papa kat bawah dengar.
papa akan bising kalau dorang mengadap ps3 aje kan.

ni pic dua malam lepas.
dorang main game lamaaaaaaaaaa gila.
aku dah tak tau nak buat apa.
sebab nak online takda apa.
n aku dah set nak tengok dvd.
aku sekarang suka nak marathon dvd.
nanti kalau ingat aku review cerita2 yang aku tengok yea. mostly best :)

dah la malam tu aku macam keceriaan.
tapi takda sapa nak layan. sad.

:: ngadap winning eleven. tka bosan ke apa eyh? ::

:: noy kau campak la mana2. ada bb dia happy aje. wth ::


:: kaseh tido dalam bakul. pun xmo layan aku ::

:: lulu punya fav spot. lepas selak langsir tengok2 luar. dia akan tido celah2 tu. bagus sangat. pastu esok siang tu aku silau2 nak tido ::

:: perempuan sedih yang kena snap pic sendiri sebab tak di layan. haha ::



semalam baru noy sedar kot.
dia bising sebab dorang asyik sibuk je nak main game la apa. haha.
haaaaaaaaaaaaa. now u knowwwww how i feel.
dorang bukan takda tv. ada ok. tapi tak besar la.
so ayol kata tak best. tv tak besar.
ewah dan-dan kan. padahal selama ni main bertahun ok je kot.

:: yes im that bored. snap pic bb yang dah uzur ni ::

sekarang susah betul nak call dotdot.
sebab bila call nanti bunyi mcm speaker pecah. then tak dengar suara dia. dengar suara aku je.
mula2 aku bebel2 sebab kata hp dia rosak la apa.
annoyed ok. sebab kadang2 kena call sampai 2-3 kali.
ada sekali tu dia call dpd office. jadi jugak benda sama.
aikkk. adakah hp aku yang rosak sebenarnya.
terus emo dia. dia kata hp aku yg prob. bukan hp dia. fineeeeeee.

terus la aku ngadu kata kena beli baru.
dia kata beli je la.
pastu buat la cerita sedih kata mahal la apa.
dia kata nanti dia belikan. :) 
wah senyum lebar nampak. senyum je dulu. dpt x dpt tu belakang kira. hahah.
pastu aku cakap la. mahal kot hp ni.
pastu dia buat2 terkejut kata aku nak pakai bb ke?
of coz la. sia2 aku amik BIS kan.
pastu dia, "u still nak pakai blackberak ke? napa taknak lain?"
xmooooo.
mari kita lihat dapat ke tak blackberry baru. hahha.
kalau tak memang blackberak je la. pfffttt.

tapi lepas tu aku tweet.
cousin aku tanya benda ni jadi area umah aku ke.
aku kata la ye.
dia kata tu bukan phone prob. area kot.
sebab dia call yang ewan tu. pun jadi benda sama. line breaking pastu dengar suara dia aje.
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. maknanya tak rosak ke?
e ehhh. tiba2. tadi sedih kan bb rosak. tiba2 ni kecewa pulak bila dengar bukan bb yg prob.

tapikan. lepas aku kata nak tukar tu. sekali memang elok ok.
xde lak jadi benda tu.
wah main2 ye kau.
tapi kan tiba2 terbayang iphone best ke? nokia baru pun macam best. android pun mcm best.
tapi tak kot. team BB. hahahhaa.

ok tu je bye.
aku kelaparan ni.
ingat mau masak kurma daging n kentang.
then buat sambal tumis telur rebus.
slurrrrpppp. ok kecur air liur.
bergerak sekarang jugak masak.

6 Comments:

Drama Mama said... [Reply to Comments]

guys! memang kan...my son and hubby pun tetiap malaaaaaaammmm la menghadap game dalam bilik. nasib tak kacau TV akt hall ni ble la i ngadap my series. hehehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

peej said... [Reply to Comments]

drama mama - kannn. rimas gila. masalahnya ni guna tv dalam bilik ni. xmo guna tv sendiri. sedih betul.

josrevalution said... [Reply to Comments]

salam knl.. ammm ad tv sndri kt bilik tu mmg bst.. p lau tgk2 seorang2 xbst jg..hehe..

josrevalution said... [Reply to Comments]

i folo u folo me back yer tuan blog..
cara supaya right klik dan hight light teks tidak berfungsi di sesebuah website(blog)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

kat rumah aunty tak ada sesiapa main game, afiq aunty tak bagi main game sbb tahun ni nak SPM, dia cuma boleh bukak computer pada hari sabtu dan ahad selama 2 jam aje. yang lecehnya bila wan balik dia kaki main game, suka main kat computer afiq kadang2 dia ajak afiq main sekali.

shiqin lagi kelakar kalau ada kat umah hanya pandai main game yang bodoh2 je apa tu dinner desk. tapi besok aunty nak kekuantan hantar dia balik UIA dia buat short sem.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ko nk tau kisah aku, satu hari aku kt jb (adik aku kawen org sana) tetb bb aku wt hal (selama ni pon wt hal gak aku wt bodo je lg) kali ni mmg x leh blah la charge bateri dia x leh cahrge, so aku tekad tukar je lain masa2 tu gak

pergi je kt kedai tu BOLEHLAH PULAK CHARGE KAN?aku hangen aku tukar je baru...mampos pergi kt situ bb lama tu

so ko pon kalau rs tekad nk tukar, tukar je.. hehe!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...