Instagram : @peejburhan

kenapaaaa???

lately ni asyik dengar nama zahiril adzim ni.
aku ni jenis tak tengok sangat drama or filem melayu.
so memang tak tau kewujudan dia.
ok bukan poyo2 mcm eh aku x layan cerita melayu.
layan la. cuma tv pun aku jarang tgk. asyik online.
so kalau bukak tv pun mostly E! la.

aku mula2 perasan cousin aku izza tu tweet2.
dia tu wartawan melodi tu.
wah kelas kau maria. melodi ok.
aku suka sakat dia suruh dia terjah aku. x pun masuk segmen bikin panas.
tapi tak terjah2 pun. hahahhaa.
harus la kan. apa kau ingat kau artis ke?

anyway. then dia tweet2 la kata tengok juvana la apa.
so aku tengok la. ok la cerita tu.
tapi aku tengok zahiril adzim ni macam takda dialog sangat aje.
takpa. tengok aje. nanti2 ada la kot.

then ayol bawak dvd balik.
cerita senjakala. so aku n noy tengok la hari tu.
yang noy sibuk tanya2. sapa ni? sapa ni? sexy la apa.
aku still tak rasa apa2. ok la badan dia cantik la dalam cerita tu.
aikkk? tengok badan ke kan? hahahaha.
tapi still macam kecik je dia ni kan.
then dalam cerita tu kan dia macam pakai2 celak2 la apa. sebab ilmu hitam tu apa.
so macam. apakah ini semuaaaaa?

tapi aku dah tau sikit2 pasal dia la.
sebab baca ohbulan! n beautifulnara tu.
dia dah tunang la apa.
bagi tau noy. noy kecewa aje. hahahahah.
pompuan selalu macam tu kan.
contoh aku la. kata la sukaaaa channing tatum dulu.
tau je dia dah kawin. kecewa abis la. terus rasa takmo minat.
tapi masalahnya kalau la dia tak kawin. macam la dia nak kat aku kan.
kenal pun tak weyh. hahahha.

then tadi ni aku tengok la ohbulan.
sekali tengok ada update pic dia bertunang.
terus rasa macam "e ehhhhh apesal macam hot je kau ni?"
hahahahhaa. macam terkejut pulak aku boleh rasa dia hot.
sebab bukan line2 taste aku pun.
wah ayat. macam bagus. macam la dia taste ngan aku.
tak maksudnya la kan. ;p
serious macam geram. sebab senyuman dia kot.
tak caya tengok sini. CLICK HERE

kan kan kan. pastu aku tweet.
ramai yang agree. bagus.
pastu tiba2 aku terpikir.
lelaki ni Tuhan jadikan sexy n hot kemain.
kira lain la daripada kita perempuan ni kan.
tapi i wonder why some girls nak couple ngan pengkid.
sorry la kalau ada yang terasa. aku takda specific tuju ke sesiapa.
tapi serious. whyyyy?

aku tak pernah la ada kawan rapat pengkid ke apa.
tapi ada kawan aku yang pernah couple ngan pengkid.
aku macam takleh terima la.
sebab dia macam perempuan kot. dia buat la macam mana pun.
paling tak tahan suara nak besar2, jalan, kasar2 macam lelaki.
tak jadi plissssssssssssssss.

pernah jugak kawan aku tu menerangkan la.
dia kecewa ngan lelaki la.
pengkid ni best la. dorang tau nak layan kau macam mana. jaga hati semua. sebab dorang pun perempuan.
e ehhhhh. kau tau pulak dia perempuan.
pitam aku.

tapi tah la. masing2 la kot.
lelaki buat la macam2 ke apa. tu memang karakter dorang.
tapi aku tak serik pun. aku tetap rasa dorang hot n sexy.
kat mata aku la. kalau orang tak rasa hot ada aku kesah. haha.
yang pasti aku suka lelaki sebab Insyallah dorang boleh protect kita.
ye la kalau tiba2 kau nak kena rogol ramai2 ke apa.
dorang ada la untuk pertahankan n jaga.
kalau ngan pengkid sekali dia pun kena rogol sama how?

ok tu je.
terlebih sudah.
nanti ada yang marah2 ke apa.
sorry la yea. ni pendapat aku aje.
kalau2 ada yang terasa ke apa. dah nak sentaps ke apa.
hari jumaat tak baik marah2. apa kena mengena?
jangan la marah. kata weekend kot.

ok byeeeeeeeeeee.

18 Comments:

Jiejah @ Iza said... [Reply to Comments]

selera masing² kan pija , mcm kita gak la ada yg suka mkn nasik(akak la tu) , ada yg suka mkn spagetti(suka gak hihi) ..gitu la kot eyyhh?

peej said... [Reply to Comments]

jiejah - adakah bermakna suka dua2? wah bahaya tu.

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Zahiril adzim is not my cup to tea.. ha ha ha..sorryyyyy..

peej said... [Reply to Comments]

mama - ewah makcikk. over nampak. mcm la my cup of tea pun. i prefer coffee remember? hahha. tapi senyuman dia tu. tak tahin tengok.

ainkassim said... [Reply to Comments]

dia manis kan?
senyum dia menggoda sikit..

Liz Rohaizat said... [Reply to Comments]

mmg minat dia ni. budak teater. lakonan mmg best. ko nampak dia mcm senyap dlm juvana. watak dia kan mcm budak baik. cuba tgk dia jadi otai dlm KAMI. hehe..

ni kalau ko tak tau la, dia ada blog:

zahiriladzim.blogspot.com

dia ni ckp ala2 berpuitis. otak sastera. aku suka baca bila dia guna puitis2 nie. ni kira contoh la : http://zahiriladzim.blogspot.com/2011/03/dicuri-untuk-mencuri-buat-pelengkap.html

makcik marina yg ckp "not my cup of tea" pun boleh senyum bila baca catatan ZA ni

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha kelakar bila mak dan anak berbicara. Ni lagi sorang mak nak berkata-kata Zahiril adzim ok la tak lah handsome sangat ok ok je Wah macam lah anak aku handsome sangat.

Aunty pun macam Peeja please lah Pengkid tu perempuan la, kita orang Islam patutnya benda-benda macam ni memang tak boleh tolak ansur langsung tetiba je jadi ulamak aunty ni tapi betul lah HARAAAAM. Siapa nak sentap ada aku kesah.

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

aku suka sbb mamat ni puitis.mendalam je kata-kata dia.dahla suka di punya muka yg ala2 serius tu.serius hot.

dan yes, laki mmg hot.aku tatau ape yg hot kat pengkid sampai ramai gak yg nak bercinta,siap serah body bagai.part serah body tu lagi aku geli.laga2 pun sama jugak.apa2 je tah.haha

aNgeLic vaMp said... [Reply to Comments]

hai. vamp dha lama follow sis peej. tapi sekarang baru ada masa nak jalan-jalan sambil baca entri sis.

hehehe. sebenarnya vemp pun tak kenal sapa zahiril tu. baca2 kat sini baru tau. tengkiu sebab share info ni.

pasal pompuan kapel ngn pengkid, vamp pun rasa diorg ni ada kecelaruan identiti sikit tu. harap la diorang boleh kembali ke pangkal jalan.

and yes, i agree. guys are WAY hotter! :)

ubi said... [Reply to Comments]

aku kurang kenal..yang mane aa?..haha~

immaculatesoul said... [Reply to Comments]

muka ada iras2 pak aril(peterporn)!(impersonating balas..haha)
he got the body oh so fine..out of 10 u'd probably give him 9...tiba2 teringat lagu hafis asaari..mole..btw peej me miss u mucho puta!;D

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

hye! acane ni nak panggil kak ke sis peej ke..susah betul la bab nak guna kata ganti nama ni..

btw,kalau tengok ghost pun best jugak..yang berlakon sekali dgn cheryll samad tu..

-kalau peej perasan, saya follower twitter peej jugak..new follower..dah lama follow blog tapi segan nak follow twitter..motip? hehe

s a L o m a said... [Reply to Comments]

aku ada kawan yg anti benci meluat sangat sama pengkid,tp bagi dia gay ok.boleh siap kawan tepuk tampar le pulak

bagi aku pengkid ke,pondan ke,lesbian ke,gay ke,normal ke,hitam putih oren kelabu coklat capik kudung buta bisu pekak ok je semua.janji tak ganggu hal aku sudah.. :)

Ayl Aziz said... [Reply to Comments]

Assalam..
Saya suka Zahiril sejak tengok dia berlakon drama Merah Putih kat TV3. Drama ala2 bawang putih bwg merah versi jantan. Dia cool dan suwit.

Mr. Z and Mrs. Z said... [Reply to Comments]

ade ker kk peej pk smpai ke rogol.hahahaha.lawak lah sttment tu =P

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

Peej cuba tgk cite gaduh dia blakon. Best la gak. Ala2 budak jahat xmakan saman tapi pastu baik. Agak charming disitu. :DD

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku suka dia sbb dia antara actor yg pandai berlakon :)

♥z@z@♥ said... [Reply to Comments]

suke jgk dia..cute kot..hehe..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...