Instagram : @peejburhan

kalau dapat hari-hari pun takpa.

aku sekarang ketagihan each a cup ni.
dulu selalu aku beli bonbon. tu kat sg wang je ada.
bukan aku selalu pergi sana pun kan.
then keluar pulak cool blog. tapi aku pernah jumpa cool blog ni kat r&r seremban n sg wang je pun.
tapiiiii each a cup ni banyak franchise kan. sukaaaa.

so kalau pergi wangsa walk or jj au2 wajib nak.
i love em pearls.


aku suka chocolate oreo. wah nak best aje kan.
noy lak amik peach milk tea.

then makan kat teppanyaki.
nak ayam penyet. tapi malas nak drive ke wangsa walk.
ye kita orang memang pemalas kronik punya.
dekat macam tu pun femalashhh lah.
so ke jj au2 sudah.




salmon bestttt.
tapi aku rasa walaupun franchise yang sama tapi sg wang punya best lagi la.
sos dia macam lagi pedas.
then bawang putih goreng tu banyak gila dia bagi.
n sayur dia lagi best.
cea banyak cakap. padahal yang ni pun licin je aku bedal kan.


noy amik cuttle fish/sotong.
dia lak tak makan tauge. so sayur dia takda tauge.
tah apa2 kan. sedap la tauge.
dia tak makan tauge sebab dia geli dulu masa seolah ada projek sains buat tauge tu.
gila tah apa2 alasan dia kan.


hhaha gila selekeh.
masa tengah makan tu aku nampak la ada satu group ni jalan ramai-ramai.
tiba-tiba aku nampak few minah2 pakai tudung ni dok la kerumun n snap2 candid pic.
aku dah macam. eh apa ni?
ceh rupa-rupanya budak2 af tu. hahahha.
semangat mereka ok. ada lagi orang layan af kan.
aku tengok masa tirai hari tu je. lepas tu x tengok dah.

then nampak la adlin aman ramli orang amik-amik pic ngan dia la apa.
aku ngan noy tengok je la.

me : kita ni jenis tak eager nak amik pic ngan artis kan. hahaha.
noy : tengok la. if artis tu macam kawan-kawan kita jugak memang tak la saya nak amik tiba-tiba.
me : abis kalau lain-lain?
noy : amik. tapi tak semua la. kalau aku jumpa awie ke. jamal abdillah ke saya nak amik pic. lantak la. kau xnak?
me : entah. suka la. tapi takda la sampai nak amik gambar ke apa kot.
noy : eee rugi. saya masa kerja AA dulu ada jamal abdillah tu. segan jugak la nak ambik pic. pastu dia macam gatal-gatal sikit. so saya takut.
me : oooo. saya tak kot. saya lagi penyegan. nanti muka pelik-pelik aje.

hmmmmm.
ok if jumpa siapa yea aku nak amik pic sesama.
adakah aku obses ngan sesiapa sekarang.
ok ada la few. tapi mostly anak ikan kot.
zahiril adzim tu mcm comel. tapi kalau aku amik pic ngan dia mesti aku gergasi.
syamsul yusof geram jugak. tapi anak ikan. tak seswai.
haaaaa. remy ishak nak la. 
siap nak ajak dia buat videoclip bersama la. hahahahha. wah over sungguh kan.

kalau korang, korang ada peluang korang nak ngan siapa?
aku so far tu la teringat.
eh jap. shah jazzle tu pun sexy. tapi tu la budak gak kan. n player nak mampos.
silap2 dia taknak pun amik pic ngan aku.
ok korang punya pulak. artis dalam negara ye.
if luar aku punya tak cukup list uolss. :)



22 Comments:

SyuhadaAdros said... [Reply to Comments]

aku pun tak layan dah AF. mcm hape je skang. style konsert dia pun tak best, me don lyk!

aku nak amek gambo ngan zahiril adzim jugakkk dia sangat comell okeeee me sooo lyk! haha. :D

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

kalau setkt retis mesia ni x la aku bertolak2 nk amik pic lain la mariah carey ke..lady gaga ke..haha!

tp kalau remy ishak ape barang ko ajak nk buat v clip je, ajak kawen je terus..miahahahaha!

peej said... [Reply to Comments]

syuhada - kan. aku tgk tirai x menarik tu aku malas tgk. eh tapi mmg dah few years aku x tgk dah pun. wah nak zahiril jugak.

buyui - melampau kau ye. mana boleh la ajak kawin. satu dah tentu dia xmo. satu lagi laki aku nak letak mana?

Eyka Hanafi said... [Reply to Comments]

erk..sy kalo jupe retis2 ni mmg xla kan nk amek pic bagai..kalo pic tu bley juai bley dpt duit,nk jugak try..tapi.tapi..kalo terserempak ngn kak peja bley gak sy gedik2 p amek pic laju2 pastu blah tiba2..biar akak terpinga2..ahahaha..pastu up kat blog kasi kecoh2.tu baru gempakkkk!!hahahaha...

wiuwiuwiuwiuwiuwiuwiuuuu~~~ *bunyi angin

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

i dr bujang smp dh kawen, ttp lah Yusry KRU pujan hati hehehe

Ann said... [Reply to Comments]

Remy Ishak..hitam2 pun macho..hehe

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

peej,
adik i pun x makan tauge gak..alasan yg sama mcm noy :P geligeli tekak katanyer....

blue rose said... [Reply to Comments]

wah best!haah each a cup bnyk je ade.i pggl tu air pearl2.hee..
noy same with me la.tamo togeh! x suke..
artis? i nak FT uolss!!! ;)))

Meg-ct said... [Reply to Comments]

dgn abang aaron buleh? hik hik hik

Jullia Jukogyu said... [Reply to Comments]

kalo aku dpt amik gmbr dgn ko pun suke dah.jgn risau ko pasti xnampak besar.huuuuuuu

viruspadu said... [Reply to Comments]

kalau jumpa amy search dan tokti akak nak amik gambar dengan dia

NenekPenne said... [Reply to Comments]

anuar zain... dulu dah amik dah masa pi weeding artis...


i pun memang tak layan AF.. hari tu pegi Uncle Chili's kat Hilton PJ.. suddenly Dj dok kata artis AF in the house, and he will perfom... namanya ASWAT.. i mcm who?? aswat??? AF? tak kenalllll...

so this singer pun nyanyi laa..ha ha kelakar....ada 2, 3 kali dia masuk line yang tak sepatunya dia nyanyi lagi time tu... lagi satu, pitching lariii....

shuweet said... [Reply to Comments]

peeja, ko try cha-time nyer tea ngan pearl lak....ketagihhhhh...sama cam bonbon jugek...

reena said... [Reply to Comments]

Each a cup best! Jangan lupa mintak kad yg cop2 tu. Cukup 10 cop, dapat 1 free kalau tak silap.

cahya indah said... [Reply to Comments]

kat cni banyak Coolblog, kat dalam kampus kat Lendu pun ada..tapi haritu minum cam x best da, x sesedap masa first2 minum Coolblog. dulu ketagih jugak, rasa x sah kalau x minum :p

lepas ni nak minum each a cup jugak la..

peej said... [Reply to Comments]

eyka - hahahha. kau mmg over dik. ngan bunyi2 angin tu. tq bg tau. akak akan pasang bodyguard lepas ni. pastu cakap, 'no bloggerazi plisss". hahahha.

yatie chomeyl - wah setia. aku zmn remaja suka la.

ann - yeszaaaaa. manly kan.

dylan - rugi kan. sedap apa tauge. kadang2 dlm certain makanan, if takda tauge macam tak lengkap.

blue rose - best la tauge.. esp fresh2. krupp krappp. FT? ok la. tapi suara dia best kan.

meg-ct - oh boleh. sexy jugak tu. esp if dia berlakon jahat. hahaha.

jullia - hahaha. gilo. artis la artis. salah masuk categori kau ni.

vp - kalau nak amy search boleh selalu lepak jj au2. mesti ada je nanti.

peej said... [Reply to Comments]

nenek penne - anuar zain ok la. utk amik pic. glams tu. tahap keseksian je tak cukup. x samapai tahap rembes.
hahha. gila kritikan kau. kalah ogy. nangis bebudak af kalau dengar. tapi mmg la. aku maybe ingat budak af 1-3 je kot. tu pun x semua la. lepas2 mmg lupa la.

peej said... [Reply to Comments]

shuweet - apa tu? jenama ke perisa tu? mana mau dapat?

reena - hahaha aku adaaaa. lagi 4 nak full. itu pun byk kali x chop sbb aku ingat lain2 branch xleh chop ok. haha.

cahya - a ah. rasanya each a cup lagi best kot perisa dia daripada cool blog. cool blog rasa ice lebih.

shuweet said... [Reply to Comments]

Cha-time nama kedai...die kat depan subway kat LG the gardens tu...try la...sedap2 giler drinks die...cam kat bon-bon gak..die ada pearl, grass jelly, puding untuk topping. air lak perisa beraneka tea and coffee....should try tau

tuan tanah said... [Reply to Comments]

peej...try la Chatime.. besh..
ada kat gardens, pavilion n tempat lain tak ingat..
kalo gardens kat LG area subway tu..
bestt..
sekarang ni ketagihan pearl milk tea dia.. tiap2 hari nak beli..ngeh ngeh :)

tapi yang tak best adalah, nak kena beratur panjang and menunggu lama kalo membeli di waktu puncak, eh tapi kol 4 ptg pun penuh gak.. :)

tapi pearl dia mmg byk la.. lagi byk dari cool blog, siap air dah habis, pearl tak habis2 lagi..hahaha..

**saya tak suka toge gak, tapi toge teppanyaki saya makan :) toge masak lain tak makan sangat.. hahaa..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja semalam kat melaka Wonderland aunty ambik gambar dgn Faizal Tahir dan Kumpulan Padi dari Indon. Aunty pun sama malas nak ambik gambar dgn artis sbb kebanyakkan nya kenkawan sendiri tapi semalam dah anak anak panggil suruh bergambar aunty ikut je.

farra8979 said... [Reply to Comments]

dlu penah gak berebut amik gambar ngan yusri kru n anuar zain... hahaha.. skrang feeling dh tua sket..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...