Instagram : @peejburhan

hari minggu.

panas betul yea.
nak keluar pun malas.
tadi dotdot tanya nak jumpa ke.
aku kata takpa la, biar dia berehat la.
cea ayat harus over. padahal aku yang malas nak keluar panas2 ni.

patut nak lepak ngan nysya.
sebab nysya balik rumah.
lama gila tak jumpa dia. busy memanjang minah tu.
dia tengah nak habiskan master dia.
tapi bincang2. ice kata esok je lepak.
apa2 aje la yea.

pastu papa n noy bising2.
suruh aku turunkan berat badan before kawin.
haiyohhhh. nak kawal makan boleh lagi kot.
nak exercise tu yang malas tu.
eh ni nysya ada ni esok pagi nak ajak dia jogging la.
dulu dia la teman jogging every petang. heheh. ;p
ok tipu. takda la jogging. aku ni pemalas. so brisk walk sudeyhh.

ni mama ajak pergi keluar.
dok la pujuk papa. yang papa tolak ke aku n noy.
malasnya nak siap.
kita orang tak suka la keluar siang2 ni. panasss.
malam ok kan?

oh tadi masak sama2 ngan mama untuk lunch.
lauk simple tapi sedapp.
lupa pulak nak snap.
lauk ialah lala masak 3 rasa, masak lemak cili api pucuk ubi n paru goreng.
nice eyh.


ok entry tak bermotif.
saje je. tak tau nak buat apa ni. ;p
bye.

6 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wah sedap lauk nampak, aunty tak masak tengahari tadi, makan dikedai lepas uncle servis kereta kita orang bertolak ke kuantan nak hantar shiqin ke UIA dia ambik short sem. Dia tension duk rumah tak ada geng perempuan so dia nak balik kuantan buat short sem.

Leen said... [Reply to Comments]

Memang panas gila skarang ni.. huhu

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku skang ni sebelum tdo [aku tdo pon 1-2 am dah] aku mandi dl, penah tu aku terjaga kol 4 am aku bgn mandi, aku rs aku x ngigau sbb aku sedar aku mandi..haha!

sebabnya...panas dowhhhhhhhhhh

ZHNA said... [Reply to Comments]

kite pun kene kurus sblum kawin...sama la mcm peej sangat malas nk exercise. alhamdulillah ada kwn kenalkan dgn jus delima... minum sbulan dah turun 5kg. cuba la ! lgpun sedap cam ribena :))

shuweet said... [Reply to Comments]

klako la weih....mama ko pakai topi tu...anyway..aku pun masa nak kawin dulu konon diet..pas dah setel, ni naik susah nak turun2..diet pun tak tak kurus..exercise tu toksah citer la..memang malas...pastu mengeluh lengan besor gemok..tension mak..

peej said... [Reply to Comments]

sh. rosidah - rajin sungguh dia. kalau pija mmg berseronok2 kat rumah aje. haha.

leen - kannn. tak tahan betul.

buyui - aku pernah macam tu. terlalu panas sampai xleh tido. resah gila. masuk bilik air basah2 kan badan. last2 mandi terus air sejuk. pastu baru tido lena.

zhna - serious? mahal ke? macam mana jual dia?

shuweet - hahha. aku mengeluh sikit aje. tapi orang keliling aku ni mengeluh lebih2. bedal ngan lengan besar ni kang baru tau kan. hahahahahah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...