Instagram : @peejburhan

expose mistik : its in the music.

as salam... 


hai kak peej.. 
saye ni kire stalker kak peej jugak..tiap2 hari khamis mesti lawat blog kak peej.. gigih x??  hehehe, heeeee, 
1st time nak tulis nie rase berdebar plak eden.. heeee, 
okay2 balik kepada topik2 asal ye... 
actually banyak citer sebenarnye.. 
okay, kire saye citer yang ala2 latest la ye...

okay, bende nie jadik kat saye tahun lepas.. dekat hujung tahun...
time tue study week, saye nie gigih la study week kat rumah, x nak duk kat rumah sewa...
so, time tue around pukul 12 saye still on9 sambil golek2 kat katil dengan adik saye..
ala2, nak ambil ilham la kan..
skali tue dalam kol 1 adik saye nak beradu.. baru je adik saye nak beradu dan mood saye nak study datang
tetibe music box yang cenonet tue bunyi2..
nie kire bunyi2 yang standard... okay,
1st time bunyi ala2 macam bateri nak matik..
ok fine, memang selalu bunyi macam tue coz bende tue dah lame... 

saye dengan kejamnye, suruh la adik saye bangun ketuk box tue bagi diam..
die mamai so dier redha la kene buli dengan kakak dier..
ok, skali music box tue stop bunyik dier..
saye pun gigih study sambil golek2 atas katil tadi..
then around pukul 2 nak ke 3, tetibe bunyi lagik okay..
kali nie x bunyi ala2 bateri mati okay.. ini bunyi macam ko baru beli kuar dari kotak lagik..
pergh time tue saye rase nak ketuk je music box tue..
tapi mengenangkan pepagi buta dier buat hal, saye x berani nak bangun g kat meja solek..
oh ye, music box tue kat meja solek..

so, saye geram.. tutup buku semue, tapi degil lagi nie.. x mo tido bagai..
saye pasang headset pastu on9 je pesbuk..
walaupun time tue 2 - 3 ketul orang je on9.. saye layankan jugak..
coz, saye nak tido tapi x brani nak bangun tutup lampu, n lagi 1 takot plak yang jenis2 merangkak nie..
kang masok ikot selimut x ke haram.. heeee,
walau dah pasang headset bagai tapi still bunyi..
n x putus2 bunyi sampailah dekat subuh, saye bangun n terus ketuk music box tue kasik diam...

huuuuu, esoknye saye geram.. masok tong sampah itu music box..
yang herannya.. selama nie kalau bunyi mesti macam sekat2.. ala2 bateri dah nak abis..
tapi malam tue, bunyi dier.. cis sungguh,
x silap saye music box tue memang dah lama.. dari saye matrix dah ade.. adik saye beli.. around 4 or lima tahun rasenye..
so kesimpulannye, jangan simpan music box anda, kalau x nak malam2 buta anda diganggu dengan jayanye... heeeeeee, yang lain2 saye post kendian ye kak peej... daaaaa~

by: saadah hamid

...............................................................................

wsalam dik,

wah pasrah gila sekarang kan.
mmg dah tua. semua orang panggil aku kak je sekarang. gulp.
ok sambung.
wahahahhaa. paham perasaan itu.
kita orang pernah ada gak music box.
ada swan 2 ketul pusing2 atas tu.
n pernah jugak dah bertahun tak main.
tapi memang benda tu terbukak aje. konon perhiasan la.
sekali takda angin takda ribut. benda tu berbunyi n pusing2.
kemain rancak. me n noy diam aje terkedu.
lepas tu berlari tak cukup tahan turun bawah.

tapi pengalaman kau dik lagi takut.
apa ke gila dia main tak stop2 sampai subuh. huishhhh.
memang elok ke tong sampah.
tapi nasib dia main ngan music box tu je kan.
i mean bayangkan if tiba2 dia kata nak pinjam headset tu nak dengar lagu.
hahahha. pitam kan.

p/s : hmmm. talking about music box. mana music box aku heh? rasanya tak buang lagi. mesti ada tu.

6 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aaa aku baru feeling2 nak beli music box sebab rs mcm comel. sekali dengar cite ni, kansellllll

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - memang comel. kecik2 dulu aku suka la. tp bila jadi macam tu scary ok.

i.z.m.a said... [Reply to Comments]

sib baik aku tak penah ada music box. kalau ada mesti sedih nak buang lepas baca entry ini. takuitnya!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

aunty pun ada muzik box dah dekat 18thn aunty simpan pemberian officemate masa aunty berhenti kerja di Menara Haw Par so far dia belum buat hal lagi mintak2 janganlah takut mak ok.

the hun said... [Reply to Comments]

aku memang elejik benda bunyi2 sendiri ni.. permainan anak aku pun kalau bleh tak nak yang ada bunyi2 tu.. kalau ada permainan diorang yg berbunyi2 tu, sanggup aku cabut bateri bagai tak nak kasi bunyi.. bayangkanlah, tengah2 malam permainan tickle me elmo tu gelak sorang2.. pastu ada sahut2an.. tak ke keras kejung?

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

buatnye pasang headset tu pon bunyi mcm music box acaner?? ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...