Instagram : @peejburhan

emo merepek.

lately ni pms melampau.
aku macam tiba2 emo sedih melampau.
mula2 rasa tak tau. lepas tu aku tau kenapa.
maybe sebab mengenangkan nanti akan kawin.
eventho if kawin aku tak rasa aku dok jauh mana pun.
tapi the thought yang aku kena move on.
aku akan jadi tanggungjawab suami nanti.

pastu terbayang nanti aku akan jumpa maybe sekali sekala.
entah macam mana nanti relationship aku ngan adik beradik.
ngan kawan-kawan.
sebab ramai sangat suka cakap, "dah kawin nanti lain. tak sama masa tgh single".
membuatkan aku takut.
memang semua takda masalah sekarang.
tapi bila terdengar2 ayat2 tu dpd orang ramai.
aku jadi macam, "ish what if dah kawin nanti mmg lain jadinya?"

then lately ramai sangat suka sangat tengok aku n noy rapat.
buatkan aku lagi sedih.
memang at times gaduh mcm nak gila.
tapi takkan lama la. nanti ok balik. tersengih2 balik.
korang pun tau kot. aku mana2 pun ngan dia je la pun.
tido sama, mandi sama2 kat bali pun pernah ok. hahaha.

tiba2 the thought yang menakutkan datang lagi.
lepas ni macam mana yea? akan tetap sama ke tak.
nanti bedmate aku dah bertukar.
nak holiday sama2 mesti dah xleh. nanti dah ada suami.
ish macam2 la fikir.

pendam je lama.
lepas tu cakap pasal kawin aku cakap la kat noy aku takut.
yang noy xleh terima. dia kata napa nak takut. patut seronok.
aku cakap aku sedih nanti nak kena pisah semua.
dah x macam kita dulu-dulu semua.
pastu dia marah. dia kata memang semua macam tu la.
peringkat hidup memang macam tu. kena lalui.
pastu aku gila. aku kata takmooooo. aku nak sama2 ngan semua orang.
gila emo psycho. hahahhaa.
sebab seriously. aku plan nak pindah tak jauh pun dpd sini. heheh.
entah. ape yang aku sedih sangat entah.

pastu cakap ngan dotdot pun aku sedih2.
dia tanya napa sedih. aku kata la macam mana if nanti dia tak kasi aku kawan ngan mama n noy ke apa.
dia gelak je. dia kata. kasi laaaaa.
hahahha. ye aku emo merepek.

sebab tu aku tak suka rasa attached ke apa ni.
sedih tak munasabah nanti jadinya.
paling rindu nak merepek-repek ngan noy la kan.
sebab kita orang ni ada je benda merepek akan buat.
contoh if la aku baru lepas beraks. tiba-tiba bau petai.
aku keluar terus nyanyi sambil menari berkepak-kepak.

me : bau petaii. hey bau petaiii. bau petaiii.. hey bau petaiiii.

automatic noy akan menari sama sama.
ahahhahaha bongok sangat ok.
apa aje la.
sebut nama lulu pun boleh menari.
pastu bila noy nampak aku menari.
mula la kejap lagu tu laju. so aku pun menari la laju2.
bila dia slow...aku pun automatic menari slow. hehehe.
lepas tu aku nangis.

noy : pija sooo clayjiii (crazy)
me : aku sedihhhhhh.
noy : why?
me : nanti aku nak menari ngan siaaapaaa *lagi teruk nangis*
noy : omg. kau ada dotdot kot.
me : yeahhh. heheheh. dia suka jugak layan aku menari kadang2. kalau lagu hp aku keluar ke apa, dia menari pelik2. x suka.
noy : :(
me : whyyy??
noy : kau atleast ada. saya dah takda orang nak layan saya menari. so sila bersyukur ok. takpa nanti kita menari bertiga pulak.
me : ye lah. ok

*kita orang sambung menari berkepak-kepak*

is this normal?
i mean rasa macam ni?
ke semua orang sebenarnya excited je nak kawin.
aku je pikir merepek sangat?
i just want to duduk bawak ketiak semua orang. i mean my family.
pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
ok fineee. tak bagi. suka la kan nak suruh mak pindahkan uolls.
whatever!!! *z snaps*

*berlalu pergi sambil menari kepak-kepak sorang-sorang*

nota buntuit : eh bukan entry ni patut emo ke. apesal tiba-tiba menari sakan?

26 Comments:

NenekPenne said... [Reply to Comments]

u still boleh jumpa ur family laaa tapi mungkin u pun akan ada hal sendiri dgn ur hubby...

memang mcm tu lah peeja... betul cakap noy tu...

tapi apa pun hujung minggu boleh jumpa..buat gathering ke apa ker...

u are soo funny la peej...

yana halim said... [Reply to Comments]

kah kah kah....gelak beso sampai baby terjaga tido. ape ke he nye melalut beno nie peej oii... duduk dekat2 je pon. nnti kalau merajuk boleh lari rumah mama. boleh ngadu face to face kat noy. akak nie dah le merantau ke negeri hubby, kalau sakit ati pon hadap le jugak. nak lari ke mana weehhh. lagi sadis. tak gitu? hahaha....

ezanoor said... [Reply to Comments]

relax la peej... rasanya dot dot tu sporting kot... nanti baliklah rumah ur parents gosip dgn noy... hhehe...

Che Sue said... [Reply to Comments]

ko memang mereng kan pija..emo tapi masih berkepak2 lagi menari..

*pasai aku tetiba terbayang keyepci nih??

peej said... [Reply to Comments]

nenek penne - tu la kan. tah apa2 emo tak menentu.

yana halim - tu la kan. sbb tgk org2 yang ikut hubby tu la. terbayang what if one day dia kata mari pindah2 jauh. mesti kena ikut je kan. padahal tak pun. suka pikir jauh sangat. ;p takpa. go with the flow je la kan.

ezanoor - hahah. macam tau2 je kan. tp tu la. sebab orang selalu ckp dah kawin xkan sama. so seremsss.

che sue - hahah bengong. motip? mesti nak kata aku berkepak serupa ayam tembam la kan. ish sedap gak tu kfc. x pun ayam spicy mc d. hoh terbaik.

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Hahaha.. baru nak join sedih
Tiba tiba berkepak juga..

Normal laa peeja
Aku dulu seminggu before kawen, call kak long n nanges nanges
Siap tanya, if kensel kawen apa jadik? Punya laaa sewel

Beza memang berbeza lah lepas kawen. Kurang sket bebas tu. Masa takde anak, memang bebas jugak. Walaupun tak sebebas dulu tp kawen tu indah. Hahahahaa

Best cara lain pulak bila kawen ni. Hihihi..

I feel u .. cewah. Aleh aleh..

peej said... [Reply to Comments]

kannn. sama la. aku stock menangis berjurai2 air mata ok kat noy. bengong gila. gila lak pandang aku ngan muka pelik siap kata aku gila.

hmphhh. entah la. kena jugak la kan. tapi ye la kot. kawin dia best lain pulak kan. hiahaiahaiahhh. ntah2 nanti dah kawin aku yang lupa daratan. ;p

sayangsayangibu said... [Reply to Comments]

alahai syedih akk pepegi vuta nih..
adik memanglah bila dah kawen, kwan baik kita pun renggang sikit dari kita, sbb memasing dah ada haluan, adik veradik pulak nak berkumpul sesama tu susahlah sikit, melainkan dah diatur awal awal, pastu bila dah berkumpul tu mesti nak borak borak tido sama sama naak gossip2 ke apa kan..
kalau akk pulak, mintak izin dengan enpakwe,
ayat baik manis punya
"sayang i nak tidur dgn adikveradik kitorang nak borak2..
sayang tido dengan anak anak ye...bukan selalu pun kitorang jumpa2 kumpul2 gini... (,")
oklah be hppe.... ye ;p

A.I said... [Reply to Comments]

jgn risau le pija oii. lps kawen pon still boleh menari2 kepak sesama lg. tgk mcm aku ngan adik2 lain. dah kluar anak 4 ketol pon still bengong2 je perangai. so, dont wori hokey ^___^

VFN said... [Reply to Comments]

owh... terus aku seram nak kawen..
yes,bley menambahkan alasan untuk kawen lambat.. muahahahaa

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

wei x semestinya la wei pas kawen sume jd lain, ikt pd diri la kan and pasangan ko tu pandai x "kawen" jugak dgn family ko.

yelah mandai je aku ckp padahal aku masih dara [bahahaha, x leh blah ayat] tp kan aku ngn ipar aku malahan keluarga adik ipar aku pn sama je leh nari kepak sama2

even kitaorg plan nk holiday sesama lagi keluarga aku ngn keluar adik ipar aku tu [dan adik aku x join] so is this normal?entah aku tatau tp aku usahakan supaya family aku ngn family dia can combine and become one big happy family

pucuk pangkal pada diri sendiri :))

syazana said... [Reply to Comments]

Peej kahwin ni best.serius.KAu akan rasa macam jadi orang baru.hidup kau akan jadi lebih bermakna.Masa dah dekat2 nak kahwin,memang emo.aku dulu siap tak boleh tengok muka mama aku,nanti sedih je.padahal mama aku steady je lagi happy nak kahwinkan anak.

Sedih tu memang tak dapat dinafikanlah,lebih2 lagi adik2 aku cakap 'alah nanti raya nak lepak dengan sapa?'.serius aku rasa macam x nak kahwin.kalau kata nak kansel kena terajang dengan bapak aku sia2 je.hahaha.mula2 je kau emo bagai,lepas nikah terus okey.

Ekin said... [Reply to Comments]

Hi Peeja,

Sekian lama baca blog u baru hegeh2nk komen... Peeja, betul ckp Noy tu, semua tu peringkat hidup yg kita kena lalui. Alah.. adik beradik eventho dh kawin pun still boleh attached mcm dulu.. cuma komitmen masing2 je yg bertambah.. so, just live with it. I believe Noy will be happier to see u happy. Same goes to Auntie...

ShilaShower said... [Reply to Comments]

so cute la korang dua beradik ni tau. ;)

Anna Banana said... [Reply to Comments]

dulu agaknya penat sgt kot, masa bertandang kat umah mertua, parents dah nak balik kl, terus berkaca-kaca mata. terus rasa nak balik sbb penat n rasa nak tidooo je rasa nak ikuuttttttt!!

hehe, sekarang takbleh berpisah dengan suami. ;) gatal~

but i'm sure dotdot akan benarkan ko and noy bermerengan bersama. at least dia takyah layan kemerenganmu pija.

:D

sweethOneY said... [Reply to Comments]

ermmmmmmmm, mcm mna ye nak cite kt ko. hehe. cey, mcm aku ada benda nk cite sgt je..

so far, aku belum rasa sedih gila2 lagi nak kawen.. tapi asyik kwn2 yg sedih. asyiklah msg mengadu nnt ko dh kawen mcm mna.. bla3.. adik2 aku pun sama siap nangis pulakkk tgk vid org kawen mengenangkan aku dh nk kawen.. ek eh dorang ni hover tau.

aku rasa mcm sama je pas kawen. tp of course aktiviti bercuti tidur satu katil ramai2 ngan adik beradik tu x dpt la diteruskan. ataupun mungkin pas kawen nnt bleh handle satu vacation yg adik2 je.. hehe, mcm la laki bagi kan..

ok, aku pun tatau apa point komen aku ni. tapi chill okeh.. hope everything will be fine for u..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul, ko beli rumah yg dkt2 je dgn rumah parents haha baru close ^^v kite ni mmg kerja jauh dgn parents.. jd dalam2 pada tu dah terbiasa duduk jauh. but still, miss them as hell. kadang terfikir jugak, mmg nk get married tp macam awal sgt la scary and all HAHA. tp rasanya ko boleh je handle ni, tak de masalah punya.. insyaAllah :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

jangan risaulah peeja aunty percaya dot dot peeja tu sangat memahami dan dia pun tahu peeja sentiasa dengan noy dan family, percayalah mesti lagi best lepas ni sbb dia dah jadi sebahagian dari keluarga.

doll said... [Reply to Comments]

dont worry 2 much, k!blood is thicker than water.adik badek wlu cane pun akan still be part of our life until d end..

mesti jer ada masa nak melepak2 ngn noy afr this..woman are woman's best friend.

suami itu lelaki.dia adalah lain.hihihi.byk benda2 yg hanya perempuan saje yg faham esp yg melibatkan hati n perasaan..

Cik Fotogedik said... [Reply to Comments]

klaka lah Peeja ni hihi

peej said... [Reply to Comments]

ssibu - tu la kan. emo melampau. padahal tak jauh pun. bila2 boleh jumpa. tapi tu la kan. kang tiba2 kata nak tido ngan noy. sentap plak laki mak nanti. hahah.

a.i - tu la kan. aku paranoid lebih. jangan nanti aku terlebih kepak sudah kan. hahaha.

vfn - omg. aku selalu bg alasan mcm tu ok. tp sampai bila. dah kertu. kang xde yg sudi matiklah setiap saat lak emo lain pulak.

buyui - kau mmg over kan. tiba2 'aku masih dara'. dah macam movie tu. hahaha. i hate chewwww.

peej said... [Reply to Comments]

syazana - hopefully la kan. kau ni bagi aku sexcited pulak. oopps i mean excited. hahaha.

ekin - tu la kan. tapiiiiiiiii dorang mmg happy terlebih. happy sbb wedding tu. n happy sebab nanti aku gerak la tu. hahhaa. lepas ni jangan la senyap. singgah n komen2 la yea. thanks sbb dah x silent. :)

shilashower - tapi kakak dia cute lebih kannnnn?

anna banana - haha mmg gatai. xpe aku akan pastikan dia layan jugak kemerengan aku.

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - hahaha kelakar la kau ni. kau mcm nak bg point. tapi kau pun mcm bersepah2 je point. nampak sangat kau pun ada nervous tu. keh keh keh.

wani - kalau boleh aku nak duduk sebelah rumah aje. boleh tak? over kan.

sh rosidah - tu la kan. tapi tah kenapa paranoid lebih ye. hari tu thanks masa pija emo aunty layan kat bbm. heheh.

doll - yeszza... dia mcm tu kan. ada benda org ni je boleh cerita. ada benda pulak orang yg ni xleh. kena cerita kat orang tu aje. ok kot nanti. jgn emo melarat sudah kan.

fotogedik - kelakar ke? tgh emo tu. so kasi happy coverline emo. ;)

Ija Zambry said... [Reply to Comments]

hahaha tersembur air (minom tau, bukan air mulot) bace part kepak tu! adeh laaa, bese la pas kawen dunia kita akan berubah siyes (T_T)
anyway, salam kenal!

shuweet said... [Reply to Comments]

betul la ckp nonoy tu pija....kene terima...tapi pas dah kawin nanti leh je jadi rapat..maybe tak sama cam sebelum kawin..but still ko leh je ajar dotdotdot ko nari2 kepak cam ko wt ngan noy..haha..

yana2605 said... [Reply to Comments]

dulu2 pun aku rasa bila kawin mesti tak berubah if nak berubah pn ikut pilihan sndiri..tp bila dh kawin nie masa yg ada tu tak mencukupi..tmbah2 lg yg bekerja office hour..my husband nie tak kisah org nya klu nak kuar ke apa ke..tp tue la sbg seorg isteri tak smpai ati nak bia kan dia duk sorang2 kat umah..klu kuar ngn kawan pn tak lama sbb kepala duk ingt laki kat umah.bkn tak nak bawak tp kuar dgn kwn2 pomp nie byk nak bergosipp klu bwk suami tergangu...huhuhuhuh so pndai2 la bahagia masa and kuat kan ati..

kawin nie seronokkkkkkkkk....sbb kita jd tanggungjawap suami...huhuhuh and yg penting mlm2 tido berteman...hahahaha dah baca citer seram jer...so mlm2 mesti terbayang nasib baik ader laki kat sebelah...huhuhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...