Instagram : @peejburhan

de templer.

tengah duduk kat atas layan internet.
tiba2 ayol call. cakap dorang semua nak makan kat luar.
so tanya aku nak ikut ke tak.
aku kata ok je la. haihhh, rezeki jangan di tolak kan. ;p
so siap-siap.
so aku, ayol, papa n mama keluar.
noy kerja. n P.G pulak baru lepas balik daripada lepak.
so dia dah kenyang, takmo ikut.

mama dah 2 minggu cakap dia nak makan dim sum la apa.
so punya la dia tanya sana sini mana nak carik.
banyak jugak la orang bagi cadangan.
last-last ada kata kat taman melati ada.
so ke sana la. dekat kan. tak jauh.
mama tu bukan sihat sangat nak pergi jauh-jauh ke apa.

so pergi kat taman melati.
kedai de templer.
sederet n selang berapa kedai je daripada sate hj. samuri tu.


kedai besar. tapi takda la ramai sangat orang.
apa-apa aje. so tengok2 menu.
aku memang tak reti nak makan dim sum ke apa ni.
so aku order apa yang aku familiar je la.

:: cantonese yee mee ::

ok la.
takda la sedap melampau. tapi takda la tak sedap.
masuk tekak aku ok aje. isi banyak. n sangat mengenyangkan. :)


:: ayol amik thai fried rice ::

tak tau yang mama akan order lauk2 n all.
kalau tau takda la aku amik ala-carte kan.
so sambil2 tu aku ceduk2 la jugak makanan ni.
sedap la. aku suka.
ala macam selalu kita makan kalau kat cozy house ke apa tu.
tapi if coz harga lagi murah la kan.

:: sizzling bean curd ::

:: asparagus belacan ::

yang bawah ni pulak set B yang mama order untuk dimsum tu.
except nasi. tu bukan. tu order asing.

:: satu teko chinese tea. x minum pun. sebab dah ada air sendiri :D ::



:: bubur yang super panas. pun aku x makan portion aku. tak larat sudah. aku punya bungkus bawak balik rasanya ::







ok aku tak tau la nama2 dia tu.
tapi sedap la. boleh masuk.
sebab before this aku pernah try. tapi rasa pelik je. so aku macam tak suka.
kat sini punya ok pulak.
ok choice2 tu ok kot. entah.

:: sirap bandung n kasturi asam boi ::


:: black pepper beef ::

pun best. sebab daging adalah super lembut.
shaitttt. tengok makanan2 ni aku yang tak tahan. lapar weyhhhhh.

7 Comments:

Hazrey said... [Reply to Comments]

serious aku tak suka blog kau. aku benci kau. benci sangat. aku taknak follow kau lagi dah.

kau buatkan aku nak makan sentiasa. nanti perut aku buncit, camne nak ikut abang salih?

eh ramadan nanti jangan letak gambo makanan eh? letak gambo cendol.. perghhhhhhh

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ohh chinese tea, terigt kenangan lalu mengusik jiwa [kena hadap chines tea seminggu non stop...yucks!]

peej said... [Reply to Comments]

hazrey - haha dan2 abg salih kan. hellow cinta x kenal buncit ok. kalau suka tu hidung pun boleh jadi penyebab. so buncit pun sama ok.

buyui - aku kena biasakan diri minum la. dorang ni minum xde gula kan. mmg la bagus. tapi pelik sgt rasa. ;p

shuweet said... [Reply to Comments]

looks yummy..leh la try..slalu lalu je tengok sebab tak ramai orang pun..takut la tak sedap ke ape kan..hehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja semalam hari ahad aunty ada kat kl, aunty nak pergi ampang point nak survey langsir dan ke sogo. So sampai je kl dlm pukul 1.30 hari auncle bawak kita orang makan di De Templer juga, kita orang makan nasi dan order ikan rasa khas, black pepper beef, butter prawn,asparagus belacan dan sup sayur.

Aunty ni macam ada sixth sense je sbb masa tu aunty nak call peeja ajak makan tapi terfikir takut peeja masih tidur yang kedua hari ahad takut peeja ada janji dgn kawan2. Kadang2 aunty rasa macam nak call je peeja kalau pergi Kl tapi masalah nya takut nanti peeja ingat aunty ni asyik nak menganggu peeja je, so tak jadi call, maklumlah kita ni dah pangkat makcik2 jalan sekeluarga takut pulak peeja tak suka.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

comelnya bekas isi nasi tu!!

~silent talker~ said... [Reply to Comments]

ala . org try mkn black pepper die smlm xbez la :( so sad :(( rse masin kicap jerk lebih . arituh g sdp plak . myb chef laen msk kot . haish !

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...