Instagram : @peejburhan

berderau jantung.

hari tu masa pergi rumah acu tiba-tiba dia tanya.

acu : kau minum aloevera?
me : haahh apa tu?

time tu aku terbayang aloevera pokok yang pernah mama tanam.
aku kecik2 suka kecik2 kopek. then gel2 tu aku gosok2 kat mana2. keji.
tak pun aloevera yang cream2 untuk sapu2 ni.

acu : ala aloevera. kadang2 kau beli air kotak ada aloevera kecik2 tu.
me : oooooohhh. tau kalau macam apple aloevera tu? minum.
acu : acu bagi kau yea. bagus la kau suka. tapi manis la. tambah air sikit ke apa. but very nice.
me : ok.

then acu masukkan dalam paper bag bagi aku.
aku tak check ke apa pun.
then aku sampai rumah tengok la apa tu.
tak pernah pulak minum aloevera semata. selalu apple ke apa pernah la kan.



then aku keluarkan je terus berderau jantung rasa.
siap meremang ok.
sebab aku terbaca ni.



terus aku terbayang cik ponti punya makanan aloevera ok.
terus aku takut ngan aloevera.
then bila baca sampai habis rupanyaaaa...



cehhh. pontianak, indonesia rupanya.
ye la. kan selalu orang cakap pontian, johor.
pontianak pun ada. tapi kat indon.
so ini la dia. dorang punya favourite drink kot.
hohohohoh. terus rasa bengong gila.
macam tah apa2 nak terbayang cik ponti minum aloevera pastu siap meremang bulu roma. hahahhaha

dalam tu ada pack kecik2. dalam lima pack la.
memang kena tambah air. kalau tak memang manis.
ala macam kita kalau makan nata de coco tu kan.
tak pun air buah dalam tin tu. kena tambah air kan. :)
like that la.

tapi selalu kita makan aloevera kecik2 halus kan.
ni tak. dia besar2.
besar sikit daripada nata de coco tu.




serious sedap ok aloevera tu.
air dia rasa biasa. rasa air gula la. perasa aloevera sikit la kot. tapi macam plain la.
tapiiiii aloevera tu sedap betul la.
hoh. sekejap tinggal sikit je.
harap-harap lepas ni acu hulur2 la lagi kan.
hoh suka.

tengok pic ni rasa macam nak turun bawah buat.
tapi dah pukul berapa ni. esok2 je la.
harap masih ada. tak silap tinggal 1-2 pack aje. tsk.

sini mesti takdak jual kan?
ke ada? ada sesiapa tau?

14 Comments:

yana halim said... [Reply to Comments]

akak mmg suka jeli2 mcm konyaku ke..nata de coco ke. kenyal2 gitu. hehe. tapi yg tak tahan bab pontianak tu. akak pun boleh berderau jantung. hahaha...

zana said... [Reply to Comments]

hahaha...terkejut aku...ingatkn betul2 cik ponti punya minuman...last2 baru aku paham

Ija Zambry said... [Reply to Comments]

uhh macam sedapp je, apa tekstur dia? gel-like? ada lendir2 tak? macam mana rasa aloe vera? ada rasa ke aloe vera tu? ada bau daun tak? huh banyak soalan ni ko jangan lempang aku ek. nak tahu ni. kalo best nak suh bibik kirim ngn mak dia heehehe

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

gile minuman khas pontianak, naseb lps tu ade lg ulasan ko, kalau x aku igt acu ko ni nk ckp ko ponti ke bg minum aloe vera, muehehehehhehe!

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

aku sampai skg x leh nak telan aloevera....automaticly aku terus tbayang pokok yg atuk aku tanam kat laman umah, dulu aku pun mcm ko peej, suka patahkan then aku gosok2 kat tangga umah..*i miss the good old days :)

chics said... [Reply to Comments]

Minuman untuk pontianak vegetarian mungkin?

Haha.

Nampak sungguh setap especially tengah-tengah panas macam ni

A.I said... [Reply to Comments]

MINUMAN PONTIANAK!! hahaha....

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Peeja yang paling banyak makan...so tunggu jer lah..taring akan tumbuh tak lama lagi..he he he

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Suka benda2 gini.
Macam minum pearl dalam coolblog.

huwaa~
panas2 mesti sedap minum kan?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha peeja aunty pun mula2 tengok gambar yang pertama tu aunty terfikir ai pontianak pun ada air kegemaran ke, pas tengok gambar yang kedua tu baru la cakap oooo pontianak negeri di Indonesia rupanya.

Nanti 17hb ni aunty dan auncle nak ke Indonesia nak cuba cari kalau ada.

ubi said... [Reply to Comments]

nampak lembik2 sedap betul..stim aku nak merasa!..~grr

Misz Ayu said... [Reply to Comments]

minuman khas pontianak? X_x

fadz said... [Reply to Comments]

hahaha... memang funny btul bila nampak tang part "minuman khas pontianak".. bikin suspen betul... :)

sweethOneY said... [Reply to Comments]

biasanya org sebut berderau darah. hihihi :P

teringat aku kt bangi pun ada satu ni goreng pisang pontianak. sabar je lah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...