Instagram : @peejburhan

apa kau nak?

hari tu dok sembang-sembang ngan noy.

noy : pija. kalau kau la kan. kau kaya. apa yang kau nak?
me : nak macam mana?
noy : apa-apa la. paling kau nak?
me : saya? yang paling saya nak sekarang..saya nak laptop..macbook pro ke, then saya nak camera bagus. then saya main ipod touch kau, game best. so saya nak tu. then kalau dapat ipad2 pun best. haaaa, tu la.
noy : tu je? lain?
me : so far tu je la. saya takda la terasa nak tiba-tiba handbag ke apa. so far list saya tu je. why? kau nak apa?
noy : saya nak handbag. kasut. baju-baju. saya nak kereta best, rumah kondo saya sendiri, kau taknak ke?
me : hmmmm. buat masa ni tak fikir lagi.
noy : oh, lagi saya nak kawin. saya ada suami, ada anak. pastu saya happy. cukup la. i just wanna be happy.
me : oh ok. bagus.
noy : kau tak rasa macam tu ke? mesti seronok. macam kau nak kawin ni semua. takkan takda dream ke apa. tipu la perempuan takda.
me : entah. dulu ada la kot. sekarang ni dah tak fikir pasal dream ke apa kot.
noy : eeee.kau memang pelik la. kalau kaya nak tu aje.
me : hehehehe. aku suka gadget.

yeeee. korang selalu tak buat.
suka berangan. kalau kau kaya kau nak apa?
pastu mula la berangan itu ini.
tapi tiba-tiba aku nak tu aje kan. gilo.
noy lagi psycho. dia kata kalau aku taknak kereta, nanti jangan nak pinjam2 kereta dia.
e ehhh. over kan. belum kaya dah kedekut. hahahah.

pastu cakap pasal kawin minah tu berangan lagi.

noy : kalau la tiba2 kaya. kau xnak ke kawin hotel?
me : takmo. aku tak suka.
noy : tipu. takkan tak suka.
me : saya x suka la strict semua tu. saya suka macam open space. macam free n easy.
noy : ooo kalau macam kampung pengantin ke, felda villa ke, bora ombak ke kau x kisah la?
me : macam tu ok kot. aku x suka kalau nanti dalam hotel orang duduk pastu nak tengok aku masuk ke apa. nak sanding2. ish x suka la.
noy : mana boleh laaaa. kena la sanding.
me : korang ni suka paksa2 tau. saya tak suka. saya malu la.
noy : sekali je kot.
me : taknak fikir la. menakutkan saya je.

serious noy suka pressure.
aku relax je sesuka hati aku. katanya suka last minute kan.
dia yang sibuk tanya itu ini. ;p
kita go with the flow aje.
ada-ada. takda kita selesaikan yang wajib aje.
tu yang penting pun.

anyway. kalau dapat gadget2 tu best kan. *berangan jap*
tapi mama dah cakap awal2. dulang ialah sepersalinan.
kalau dia tengok ada gadget2 dia terbalikkan dulang tu.
eeeeeeeeee. mak sapa la tu kan.

hahaha. ok la.
tu je cerita untuk hari ini.
dah 2 hari ni mood tah apa2.
tweet tidak, blog pun ala-ala aje.
sebab aku sibuk ngan game kat fb n ipod noy. hiahaiahaiahaih.

15 Comments:

Tessa said... [Reply to Comments]

pija....u're getting married ke???? congratsss....can i design your wedding dress :)?...-tessa-

rafaliah said... [Reply to Comments]

hai..jemput singgah ke blog i..
http://rafaliah.blogspot.com
thx..!:-)

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Bongok gadget2 tak payah tunggu kaya lah anak oii! kumpul duit jer..
maksud 'kaya' tuh sampai boleh beli property di luar dan dlm negeri..
rumah yg ada kolam renang...ha ha ha thats my dreams..hopefully Allah bless me..InshaAllah

Itu kaya di dunia tapi harus ingat aper bekalan utk kaya di akhirat?
Sendiri mau ingatttt...

peej said... [Reply to Comments]

tessa - hahhaa. u designer. nanti x mampu i nak bayar.

rafaliah - Insyallah.

mama - hahaha. mmg la. tp dia kata apa paling nak. so far nak itu la. kereta takpa boleh paw kereta mama n papa. rumah pulak nak duduk bawah ketiak mama sampai bila2 can? :D

UnaChenta said... [Reply to Comments]

Bestlah tengok komen antara mak dan anak ni hahaha...

NenekPenne said... [Reply to Comments]

tu dia, mak budak 2 orang ni dah bersuara..

eh tapi i kalau kaya pun verangan mcm noy jugak tau...

sekrang ni tengah aim kondo bersebelahan dgn empire...

aim jelah...

mamasuri said... [Reply to Comments]

aku xminat lak gadget2 ni..hehehe..
tp aku takmo kaya..nak sederhana..at least berduit skit cukuplah..hehehe

Meg-ct said... [Reply to Comments]

hahahha berangan jadi kaya ni adalah perkara yg paling best sekali. i kalau dapat duit banyak2 pertama sekali nak settle hutang, pastu kasi mak bapak and adik beradik duit tuh. belanja kengkawan. oh tak lupa juga simpan sikit. pastu kalau ada lebih lagi semestinya beli rumah banglo la. hihihihihi

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

maybe sbb noy tanya ko kena jawab on the spot tu yg kuar kalau kaya nak beli gajet2 je...kan?cuko bg ko masa jawab balik 2 hari lepas tu..ha kita tgk ape citer kan?

kalau aku kaya gajet tu aku main tabur2 je..hahaha!

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

peej, mcm serious jer bab kenduri2 tu...are u getting married? *sambil cari bau2 nasi minyak

Ija Zambry said... [Reply to Comments]

hihihi baguih2 org kaye cenggini, duit leh derma kat orang tak kaya cam saya ahaks!

Tessa said... [Reply to Comments]

mana ada designer...butik pun tak de lagi....for childhood friend no need to bayar...remember when u came to my wedding, i ckp u kahwin i can design...so no hal laaa :)

peej said... [Reply to Comments]

una - sibuk je makcik tu kan. dah la sesuka hati bongokkan orang.

nenekpenne - takpa aim je. mana tau nanti tembakan mengena kan. :) empire kat subang tu ke?

mamasuri - aku sukaaaaaa. ye la. maksudnya apa yang nak Insyallah dapat la. kalau kaya sangat sampai tak tau nak buat apa ngan duit payah jugak kan.

meg-ct - kan best kalau bila berangan je memang dapat kan duit tu. hahahaha. kelakar.

buyui - wah. bak kata mamat khalid dalam maharaja lawak. orang melayu mudah riak. amboih kau main tabur2 kau kata. over ok.

dylan - Insyallah kalau ada jodoh. kita merancang Allah menentukan segalanya. :p

ija - hahaha. cea cea. tiba2 derma kat kau kan. lagi bernas idea tu. tengok la macam mana. hahaha. ayat orang belum kaya tapi eksyen. hahahahahha.

tessa - hahaha. for real ke ni. ish tiba2 segan. i pun x plan nak pakai macam mana semua. still terfikir2 je ni.

Tessa said... [Reply to Comments]

yaaa for real laaa...pikir2 kan dulu...whenever u're ready to discuss and have some ideas what u want to wear just let me know k.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

noy asyik fikir nak kawin je dah ada calon ke? sangat jual mahal ok!, hehehe

dan nasihat untuk peeja jangan main ipod noy sbb nanti aunty tak dapat baca cerita cerita yang menarik dari blog ni ok.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...