Instagram : @peejburhan

very disturbing

korang dah tengok tak cerita hantu kum kum tu?
aku tengok 2 malam sudah kot.
tu pun tengok lambat. kira dah half way kot.
tapi still tau hujung pangkal cerita la.

aku ingat macam cerita2 bodoh biasa ke apa.
tapi quite scary la cerita dia. babik betul.
hantu yang didie alias tu pun takut.
hantu yang marsha tu pun takut.
marsha lak ada dua jenis. satu muka biasa aje. tapi jenis tak bergerak senyum je kat kau.
urghhh sangat mencibai. aku tak suka ok hantu macam tu.
satu lagi of coz la muka comot2 kan.
pastu teleng je kepala.

dia akan bagi salam "Assalamualaikum kum kum"
pastu dia mintak susu n makanan untuk anak dia. erghhhhhhh.
tapi ok la. takut.
tapi masih ok. siap boleh gelak2 main2 kum kum sana sini kan.

semalam balik aroung 1ish am macam tu.
noy di park kereta.
aku turun dulu sebab angkat barang la apa.
siap kacau noy.

me : u want me to wait for u?
noy : tak yah.
me : u sureeee? u not scareddd???
noy : kau ni kenapa ah?
me : takda la. saje je. ok fine. aku naik dulu.

naik la. malas tunggu dia.
sekali kat lift. tiba2 pulak aku leh teringat kum kum tu. madafakaaaaaaaaaaaaa.
sumpah terus takut ok.
macam. alaaaaaaaaaa. cepat2 la lift ni naik.
dah la kat tingkat 8 macam tu bunyi 'tinggg!'
nasib tak terbukak ke apa pintu dia. lift sebelah kot.
bayangkan terbukak tetiba "Assalamualaikum kum"
mati kejung kat situ.

pastu sampai tingkat aku pun macam berdebar2 aje.
terbayang dia tunggu kat sudut senyum teleng ke apa. babik.
nasib takda apa. selamat.
sampai umah je dok2 kejap, masuk bilik golek2.

tengok twitter. baca2.
ok bosan takda update sangat. ramai dah tido.
bukak fb. pun takda apa.
then bukak la bbm. tengok recent update.
tengok kawan aku tukar avatar baru.
aku kalau org tukar avatar baru aku suka tgk.
nanti aku bukak la page orang tu nak tengok.
sekali aku tengok pic kawan aku tu. terus aku seram ok.
aku tak tau la memang deria seram aku terlebih ke apa semalam.
sebab ni bukan pic hantu pun. orang biasa.
tapi macam disturbing pun apa.

aku sempat la twitpic semalam. tanya orang2.
ramai gak la kata disturbing. erk.
ish takut.
ni aku type ni pun aku tekan enter banyak2. biar pic tu jauh2 sikit.
tak suka.
tapi dah kata tak suka. apa motip aku tepek kat blog kan? trauma weyh.
ok takpa. kejap je la share ngan korang. nanti aku turunkan la.















semalam nasib lepas je aku twitpic aku tertido terus.
kira awal la aku tido. around 2ish macam tu.
kalau tak jangan harap kan.
bagus. kalau tak mau merepek2 je aku fikir kan.
n nasib jugak aku tak mimpi pelik2 la.

tapi aku semalam mimpi aku berenang kat sungai yang sangatttttttttttttttt dalam.
elok lak tak lemas.
yang bencinya. aku berenang dengan lagi 3-4 orang.
tapi dorang semua duyung. aku sorang je tak.
aku rasa macam aku duyung. tapi bila aku check tetap la kaki tembam ni.
hoih. kat mimpi pun diskriminasi ke?
apa orang gemuk tak seswai ke jadi duyung?
erghhh.

eh emosi lak.
ok la. buhsan. kalau2 nak sambung tidur can ah?




14 Comments:

cc said... [Reply to Comments]

omg, gambar siapa yg kau tepek ni peej?

agak 'sesuatu' la muka dia. scary dowh

Affy Ronan Affandy said... [Reply to Comments]

Hahaha,tula nampak kt tweet akak pic dier ni,sesuatu,sgt kelakar.hahaha

Ummi M.I.M said... [Reply to Comments]

hi peej..
ish.. nasib baik akak tk pgnant.. kalu tk mau terkenan baby akak.. sbb terkejut tgk gambar nih..

p/s gmbo sapa ni.. sgt scary aar.. seriuss..

Puan Nad said... [Reply to Comments]

memula bace ur entry sgt seram n takut nak scroll down. dah terscroll tuh, ingt scary tp gelak xhengat. funny giler muka. hahah.

xpe duyong chubby. jgn dugong sudah.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sebab tu la aku elak tgk sume jenis cite hantu spi ke la ni..spi la hantu level paling bingai spi la hantu paling takuit seluruh alam..sebab ni lah...pernah aku tgk citer hantu siam ade scene kt lif [aku tgk kt umh member tingkat 5, umh aku tingkat 8] aku x brani naik lif aku tdo je umh dia, cett!!

diskriminasi mimpi tu mmg x leh blah..hahaha!

chics said... [Reply to Comments]

Aku pun tengokkk. Takutttt. Cuma aku confuse, bukan hantu susu ke yang mintak susu?

IamYonna said... [Reply to Comments]

hahaha. agak menyeramkan. even marsha takde lah over benar make up jadi hantu, tp cara mata dia pandang tu mmg agak scary T__T


paling scary, masa dia mintak susu depan pintu rumah tu, lepas tu dia tenunggggg je org tu lama. dah la camera fokus dari bahu sampai kepala. serius mcm marsha tgh pakai kain kapan T__________T masa tu, mmg meremang bulu roma. bengong sungguh!

-yonna

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty memang tak layan cerita hantu, maklumlah rumah aunty miskin penghuni nanti takut nak kedapur malam2, katanya dapur aunty mengadap kekubur. Gambat siap tu peeja?

estee_8980 said... [Reply to Comments]

cam kelakar seram..cara dia tenung tu cam eiiiiii takuittt

Ietams said... [Reply to Comments]

cerita kum kum tu memang seram.. huhu..
terkejut-kejut gak

yana halim said... [Reply to Comments]

hahaha...rasa nak gelak guling2 baca entry nie. gambo sape tu? ekeke...

yana halim said... [Reply to Comments]

mmg agak disturbing...hahaha...

wahieda said... [Reply to Comments]

okaaaaayh, baru ingat nak ambik feeling scary bila baca entry ni but then bila tengok gambar tu terus gelak guling guling...hahaha...kelakar laaa..

tp, mmg agak disturbing pun gmbr tu..huhu

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

baguslah mimpi air mimpi yg baik ^^ (tu kalau mimpi yg bermakna la. yg xbermakna tu ko abaikan je haha).. lohh kum kum ke namanya yg dtg mintak susu tu. dr zmn skolah ada dgr crite tp xtau nama.. lolx. lenkali ko jgn byg2 sbb mustahil dia ada situ. ko bygkan perkara2 best je.

hoh. lupa nk crite. kat ofis kitorg ni ada kejadian lif berenti kt tgkt 6 pastu terbukak tp xde org. kite pernah kena la sorg2 dlm lif nk balik, time tu dah hujg ptg dah. pastu prnh jugak naik dgn kwn2, pun berenti tgkt 6 xde org pun. kejiness. ada org main tekan2 kat situ ke?! ke lif rosak?!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...