Instagram : @peejburhan

somersault berpusing.

saje nak share.
pic dpd hp aku.
hari tu ada twit. so tepek sini pulak.

gambar ceceh.
lawak. time tu dia mata macam dah ghalit.
ghalit tu macam mata stim la. apa2 sepoi2 bahasa aje.
tapi ceceh ni gila vain weyh.
padahal dah ngantuk.
elok aku keluarkan hp nak snap pic dia tetiba ok pulak.
pose for the camera.
over.


:: geram je. dia ni dah masuk 6 bulan. hari ni la hari jadi dia, 17. haha. tapi kenit je aku tgk. tumbesaran terbantut ke apa kau ::
lepas tu aku tengok dia layan mata lagi.
aku amik camera dia ok lagi.
tapi aku tak terus snap la.
aku tunggu je standby.
so ala2 dah lama sangat.
tengok dia ngantuk balik. so kasi snap.


:: ngeh ngeh. tido pun nak control ke uolls ::

tapi kejap je la kan.
tak lama lepas tu, aku tengok dah gaya begini. heheh.



apa punya gaya kan.
berpusing2. ish geram.
rasa nak pijak je kan.

dia ni nakal melampau ok.
muka je ala2 suci.
tapi nakallll sangat.
fram mama yang mahal2 dah bape banyak dia pecahkan.
last2 dah takleh susuh apa pun.
makanan kena simpan elok2.
paling dia suka roti.
abis dia kita plastik roti n makan roti2 tu.
dah la semua dia gigit2. pastu katanya plastik dah bocor kan.
keras la roti2 tu.
semua dia tak takut. kena marah pun relax aje.
ish nakal.

tapi bila pikir balik. kucing baya2 ni mmg nakal terlampau kan.
nanti la kena sunat. mesti jadi pemalash kan.
haha itu yang kita suka.
biar dia jadi gendut macam lulu.
dah la gendut pastu relax aje. sangat2 baik n sweet.
dah la pandai n manja.

ok tu je.
entry saje2 nak tepek pic sebenarnya.
tapi termembebel panjang pulak. ;p

8 Comments:

rosdiana said... [Reply to Comments]

ingat ker nak citer pasal moero attack tadi.
ahaha!

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Huhu~
Aku pon suka kucing..Tapi skang dah x boleh bela kucing sbb suami ku takut ng kucing bole?

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

sy suker kcg tuuuu~
choomelll sgt...
mcm nk gomol2...ggt2 jer..aummmm...;p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

kucing aku dl pon kan kalau tdo mesti nak pusing2 mcm ceceh ni...ape ke perlu nk tdo dgn gaya yang susah payah tah..?

doll said... [Reply to Comments]

chomel la ceceh!

ghalit=mata stim? kat kita pulak, kalau ghalit tu = selalu dah..

hehe..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Memang suka tengok kucing yang comel2 tapi kat rumah ni tak boleh bela kucing sbb aunty dan anak bongsu ada asthma la.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahaha mmg akrobatik kucing ko ni!! xD

Iz said... [Reply to Comments]

Weiii kucing aku pun tidur gini gak hahaha.. dia kecik sket la, baru 3 bulan. Tidur bentuk U hahaha. Sedap ke ha tido gitu? Kadang-kadang tido dengan tangan dan kaki semua terkangkang. Bukan main lagi. Rasa nak kasi pijak je haha. Nakal tu toksah cakap. Gigit-gigit tu memang hobi la, macam dia sorang je ada gigi hahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...