Instagram : @peejburhan

semua pun mahal2. lepas ni semua aku nak belajar buat sendiri la.

lepas buat yang MNG tu.
aku n noy shopping2.
tu pun kelam kabut je.
banyak tak sempat.
ye la kata buat kerja last minute kan.
last2 bape jam je tinggal nak shopping.
dah la tak makan apa lagi.

aku ingat nak shopping seluar kat cotton on.
tapi sebab lapar. pergi makan dulu.
by the time abis makan tak sempat pun nak shopping. tsk.

noy teringin nasi ayam.
aku bukan la selalu pergi pavillion ni.
so memang tak tau la apa kedai ada ke apa ke.
so main jalan je.
nampak ada nasi ayam kat food court. makan aje.

nama dia sergeant chicken rice singapore ke apa. macam tu la.
mahal la. drumstick rm8.90.
wings rm9.90.
pelik kan. selalu drumstick lg mahal. what ever.
dah la takda ayam steam. dalam pic ada.

ok la beli aje. malas nak fikir lain.
tapi adalah amat menyedihkan.
dah la ayam ala2 kecut aje.
paling sedih. sejuk ok ayam tu.
time aku makan tu around 9.15pm mcm tu la.
maybe dorang dah simpan peti sejuk kot.
tgk kita orang nak beli dia keluarkan balik. sad.
yang panas sup je kot.
tu pun lepas aku n noy tanya sup mana?
boleh lak dia lupa. tsk.



aku tak tau la kalau tak memang sedap ke apa nasi ayam ni.
tapi masa aku makan tu memang tak best. la sadis.
dah la mahal.
baik aku makan chee meng. dah la  sedap gilo. tak la semahal ni.
shaittt. tetibe aku teringin nasi ayam tu. herghhh.
ok nanti pergi. tah bila.
ok next week a. mama pun ada kata nak beli camera n laptop.

lepas makan tu takda ke mana la.
terus balik.
cam whore kejap.
tetiba kaseh nyibuks. potong stim.



oh aku beli ni red velvet ni kat just heavenly.
selalu orang kata sedap kan.
sebelum ni selalu aku beli kat klcc tu.
ala apa nama nya. bijoux  yea?
tapi ramai kata ni sedap.
alang2 lalu tu beli la dua ketui.
pun mahal. tsk.
seketul rm7.90 ok. madafaka.
kalau bijoux tu baru rm5 kan.
but still. everything is overrated kan.
i mean for a cupcake pun sampai begitu harga. kambing gurun betul la.


yang pasti aku takleh cakap pun sedap or not.
sebabnya katanya aku demam kan.
deria rasa aku bukan betul pun. hiaiahaiahahah.
rasa macam makan kertas aje. ;p

aku makan seketul aje.
seketul lagi bagi papa.
nak bagi mama, dia tak berani nak makan manis2 katanya.
so papa la. papa suka kek2 ni. terus ngap je dia.
tak menghayati betul. mahai tu daddy. ;p

oh masa kat sana sempat beli ni kat vincci.
murah2. ada sale. :D
dua ketul ni rm80+ mcm tu aje.
oh suka.


tak rasmi pun lagi.
tah apa faedah belu pun ntah la.
ok tu je.
penutup.
tatap la kaseh yang suka masuk plastic bag ni.



ok bye.

10 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

nanti ko blajar buat ayam penyet jugak eh.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ko kan terrer masak. xyah beli pun xpe, boleh buat semua xD

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun suka makan nasi ayam Chee Meng, selalu juga pergi makan dengan anak2 kalau diorang balik, jangan makan kat pavy tu cekik darah dah lah tak sedap. Aunty kalau nak makan puas buat sendiri lagi best.

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

smua kucen mmg ske masuk plastik beg ye? ke diorg teringin nak ada buai kucen jugak?

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

nasik ayam chee meng mmg la best, lama la haii x makann.....

tp nampak cm besau je RV tu?kalau besau padan la kot ngn reganya...

peej said... [Reply to Comments]

tijah - ewah over kau. nanti lepas aku dah belajar. aku kena jemput kau makan pulak kan?

wani - tapi tak semua benda reti masak. tu la kena belajar la kot heh.

sh rosidah - tu mmg masak sendiri puas. tapi ada certain makanan tak reti buat. tak pun untuk kita je nak makan. nak masak sendiri. renyah sangat kan. tu yg makan luar aje. ;p

lilred - kan. tapi lulu tak suka rasanya. maybe sebab dia dah debab kot. masuk palstic rimas n panas. haha.

buyui - idok la besar mana. standard cupcake la. :/

estee_8980 said... [Reply to Comments]

pic nasi ayam tu pn nmpk ayam kecut...huhuhuhu kesian...semangat nk mkn tetiba ayam sejuk..kesian...

estee_8980 said... [Reply to Comments]

pic nasi ayam tu pn nmpk ayam kecut...huhuhuhu kesian...semangat nk mkn tetiba ayam sejuk..kesian...

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

red velvet dkt heavenly cam xsedap sgt ah. dah dua kali i try beli rasa dry pastu mcm rasa kelat2 colouring. tapi death by chocolate ke apa nta nma dia, tu sedap gila! :)

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

oh em gee!!!!!!! lawanya flats tuh!!!! warghhh...kene pegi nih!!!!! bahahah..sorry termeroyan kt sini..hahahah..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...