Instagram : @peejburhan

saya suka manusia lawak

aku ni jenis suka happy2.
so kalau lepak2 tu, dapat lepak ngan orang lawak2 adalah best.
orang pun suka kata aku kelakar.
tapi aku rasa aku takda pun buat kelakar. tah apa2 tah dorang tu.

anyway, jadi orang yang serious adalah x berapa best.
ok takda la tak best. ok aje.
kadang2 nampak lelaki jenis serious x banyak cakap ni sexy jugak ye.
e eh. apasal macam terpesong je ni.

anyway, siapa yang follow twitter aku tau kot.
aku suka tengok rajalawak. siap kalau orang tu tak lawak sentap ok.
ye la. motip kau x lawak tapi nak masuk rajalawak kan?
so sekarang ni ada pulak maharaja lawak.
lagi la terbaik kan.
sebab semua yang the best masuk.
tapi ada la few yang harem kan.
rasa nak tikam2 diri kalau dorang tgh perform tu.
oh pengacara dia pun aku tak suka. annoying to the max.

start minggu ke 3 ni takda pulak kat prima.
kena ada mustika. sebab tunjuk kat warna je kan.
aku takda channel tu. uwaaaaaaaaaa.
nak masukkan pun tak guna sebab ada je astro kat umah aku ni.
tapi 80% papa tgk channel sports je. tak pun news.
friday night lagi la kan. ada bola. tsk.
so kena tunggu pasang second decoder nanti nak letak mustika :D

anyway. masa jumaat tu ada maharaja lawak tu.
aku siap taknak baca timeline twitter ok.
sebab aku emo n sentap gila orang dok tweet pasal maharaja lawak tu.
rasa macam, 'aaaaaaaaaaaaaaaaa nak tengok. cibai aku tak paham korang tweet apa'.
tapi malam tu jugak dah upload kat youtube kan.
tapi by that time aku dah ngantuk pun. tertido uolls.

so ni malam ni baru sempat tengok. haha.
harus la menyongih je aku depan pc ni. keh keh keh.
sukaaaaaaaaaaaaa la. lawakkkkkkkkkkk.
kalau yang best tu aku ulang tengok banyak kali.
siap rasa sayang nak tutup tab tu. kang kena tunggu load pulak kan. ;p

so ni aku share top 3 yang aku suka.
ok la aku main tipu. aku tak tengok semua pun.
aku tengok yang aku favourite je.
n clip2 yang orang suruh aku tengok kat twitter.
dorang kata yang worth watching la.
yang lain dont bother.
ok.
so ni top nya.

ok sebelum tu.
aku tau ramai suka nabil kan.
nabil lawak la. memula tu.
tapi tang lagu tu aku tak minat sangat.
so takmo masukkan kat senarai. heheheheh ;p

paling suka adalah ini.






miahahhaa.
lawak kan.
aku suka sebab dorang ni lawak kasar.
sesuka hati kata muka menyeringai. tapi mmg ye kan.
pastu batu cincin adalah jenis batu caves. tak sukaaaaaaaa.
aku suka dorang satu lagi sebab dorang selamba je.
pastu suara semua sedap2 kan.

ok selingan.
aku memula macam terkejut je masa siti sarah kawin ngan shuib ni.
ye la dulu kan tunang dia mat salleh.
mmg la fikirkan jodoh. ketentuan Allah. tapi agak jauh kan.
tapi bila tengok maharaja lawak ni. baru la aku paham.
dia lawak ok. mmg mudah tergoda la orang yang lawak2 ni.
mesti rasa ceria aje.

ok next.






ni haruslah kan.
kata jozan. dorang mmg terbaik la.
tapi masa 1st week tu aku tak suka la. mcm tak berapa best.
2nd week mmg best la. sebab pasal "papa & sol". kehkehkeh

yang ni suka sebab lawak gak.
aku suka lagu2 dalam ni.
dorang pandai susun. semua best2.
pastu suara pun sedap.

n next aku suka adalah balasssssssssssssssssss.
aku suka double meaning ni. hiahaiahaiahhh. so me.
manusia paling tension ngan perangai aku ni adalah jonet. keh keh.

dorang nyanyi sikit je.
tapi lawak tu best.
paling tak tahan si kecik tu tak reti nyanyi kan.
mmg tak masuk melodi langsung.
ayat paling best, "suara kau tina menyebabkan kita di tempat ke 3 kau tau". hahaha
lawak. sbb last rajalawak kan dorang kalah.
padahal dorang markah tinggi gilaaaa masa few weeks before final n even masa mula2 start final tu.
anyway enjoy.






oh paling best minggu 1st tu.
hantu makcik karipap.
sila tengok kat youtube.
kosser aku nak tepek2 banyak2.

la la la.
oh happy2.
ok la bye. nak sambung layan lagi.
taaaaaaaaaaaaaaaa.

13 Comments:

LadyRye said... [Reply to Comments]

'abu mengaripap emaknya di dapur' kuang ajar tp lucu! Aku pun suka balas! Haha!

cik1356 said... [Reply to Comments]

hahahaaa!aku lg kesian,sebelum ni takde tv apetah lg astro. kena tunggu org komen2 kt fb or twitter baru hegeh2 cari youtube. tapi, sebab ko dah post kt blog,mmg senangla aku keep update dgn maharaja lawak ni.

sepah tu mmg lawak la! sakit perut aku tahan gelak. suara dorang sedap nyanyi. jozan lagu2 semua best... lawak dabel meaning balas aku tadek hal. suka je! muahahahhaaa

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aah tang balas tu pn aku tgk semlm kt u tube pasal tempat ketiga tu berdekah2 aku gelak sorg2..bengong la...walaupn aku x follow diaorg dulu skang br aku marathon raja lawak so tgh fresh la lg..i loike balas!!haha!

ko nak mengaripap kejap [makan karipap da...]

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Aku vote for Jambu. Muka legend, hati jambut.. hihi.
Tapi tu sebab kena paksa lah dek laki...

Aku personally suka Balas and Jozan. Hihihih.. eh, aku memang suka duo team rupanya kan

Hantu karipap memang best.. siap kena sumbat karipap haaaa si kecik tu.. hihihi

an15 said... [Reply to Comments]

duk tgk ramai org ckp ML ni best, gigih cari kat utube. mmg lawak sehhhh

an15 said... [Reply to Comments]

duk tgk ramai org ckp ML ni best, gigih cari kat utube. mmg lawak sehhhh

peej said... [Reply to Comments]

lady rye - kannn. mmg biadap. tp lawak. tp some people takleh terima kot double meaning ni. hahaha

cik1356 - ye ke. tp tu la youtube ni macam2 ada kan. best. ni pun aku betulkan. tadi aku nak tgk blk tetiba video tu dah takda. tah apa2. so aku tuker lain punya pulak.

buyui - lawak kan. tgk banyak kali pun best. heheh.

kakakdegil - loh kesian. kena sokong sebab laki suruh haha. kannn. ayat dia, "adik ni student tapi stupid". ngehhh.

an15 - sangat. aku sukaaaaaaa.

Anonymous. said... [Reply to Comments]

saya teramat suka jozan especially zizan. you are right, babe... lelaki lawak ni kinda sexy. rasa macam dah jatuh cinta dengan si zizan ni. i spent my entire weekend yang tak sihat ni tengok rerun jozan and all clips berkaitan dorang kat youtube tu. termasuk la all gossips pasal zizan especially twitter2 dia and juliana evans ;) sungguh stalker-like.

larradanish said... [Reply to Comments]

seres lawak..kite pun layak peej..memang beshh!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja hari rabu 13hb April hari tu aunty dengan uncle pergi Finas sempat tengok pelawak2 buat rehearsel nampak Yus dari kumpulan Jambu, Johan dgn isterinya, zizan, AC dengan bininya,Shuib dan Siti Sara berpimpin, Jehan Miskin yang handsome tu, shy8 (usop wilcha) dan beberapa orang lagilah. Kita selalu tengok dia orang berlawak,bila kita jumpa personally pun tengok je muka dia orang kita nak ketawa memang kenalah diorang jadi pelawak.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hantu makcik karipap terbaik, ok!! :DD kite pun suka balas. double meaning pun double meaning la, kita2 ni tau je mn baik mn x kan. so, dengarkan saja lawak double meaning itu fuahahaa.. jozan best, nabil kreatif. mmg best la maharaja lawak!! (nasib baik ada youtube!!) :P

peej said... [Reply to Comments]

anonymous. - haha betul punya suka tu. tp aku pun if suka orang mcm tu. tp zaman muda2 dulu la. sekarang dah tak tau nak suka sapa. keh keh.

larra - kan kan kan.

sh rosidah - ye ke. bestnyaaaa. saya suka orang lawak2 ni. if lepak best je. ada je nak gelak2 kan. ;p

wani - kan nasib ada youtube. tapi nak jugak channel mustika. tak sama feeling tgk tv n tgk youtube kan. ;p

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

tu la psl. dlu ada ambik pakej mustika ni.. lps tu lama2 tgk xde rancangan menarik, tukar pakej variety yg ada mtv semua tu. lolx

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...