Instagram : @peejburhan

Petronas Primax 95 Xtra

Korang pergi tak masa Petronas Fuel Up promo tu?
Yang aku ada blog hari tu.
Yang ni.

Aku pergi.
Siap ajak papa pergi isi minyak time tu. haha.
Nak ajak noy tapi dia keluar.
Dia ada la tinggal kereta, tapi dia baru isi full tank few days earlier. pffft.



So ajak papa.
Harus excited. Sebab nak tau kan apa minyak yang baru daripada Petronas ni.
Nasib ada Petronas dekat ngan rumah. :D

So minyak baru tu ialah Primax 95 Xtra namanya.
Minyak ni ganti minyak RON 95.
Minyak ni jugak dijual dengan harga yang sama dengan RON 95 tapi mutu and prestasi dia lagi tinggi.
Sebab minyak baru ni diinspirasi oleh teknologi Formula One.
So terbukti mampu bagi lebih kuasa and kilometer bagi setiap liter.
Nak tau lebih boleh la check out Facebook Petronasbrands ni.



Masa pergi tu pun pekerja dia lebih.
Extra ramai pulak.
Bila orang nak isi minyak je dia datang promo-promo pasal Fuel Up ni.


Papa isi.
Tak dapat pun jumlah yang untuk promotion tu. :(
Korang macam mana dapat ke isi tepat-tepat masa Fuel Up tu?



7 Comments:

khairierahman said... [Reply to Comments]

pokcik dapat isi RM30.95!
boleh la keychain petronas primax95xtra seketul. kekeke

nifalnin... said... [Reply to Comments]

hahahahha... no wonder la bangla kat petronas umah mak sy tmbh xtra 1 hengget kat resit adik sy... sebabnye adik sy mule2 tu isi 30 hengget jer... wakakakakakakak....

dpt la seketul key-chain petronas.. tp ade gak yg lain2 klu nak pilih... heheheheh....

MrsMeen said... [Reply to Comments]

peej, aku dah lama baca blog ni tp x pernah tggl komen. aku baca dr blog mama peej, tahniah, pasal menang kes saman tu!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

eh bkn ko terel ke ke bab2 isi ikut jumlah yg nak?hehe!

s a L o m a said... [Reply to Comments]

ni salahkan noy ni.. sbb tak ikut! ong sudah tadak! ehehehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Alamak aunty tak dapat pergi la peeja, maklumlah asyik berulang alik ke Balai Polis je, kalau ada tangkapan baru polis panggil kebalai ada sekali tu pukul lima pagi polis dah call suruh ke balai, letih den.

peej said... [Reply to Comments]

khairie - loh keychain je. hehe. ingat apa la yang lumayan tu. ;p

nifalnin - wah baik sunggu bangla tu. kat sini tak buat pun.

mrsmeen - thank u. tp rasanya mcm ada 2nd phase. entah la. haha.

buyui - takda la terel sangat. selalu terlajak aje. ;p

saloma - tu la kan. heheh.

sh rosidah - susah kan aunty. pija tau sebab noy dulu pernah gak kena kawat cam la apa. tp susah kan. mana nak ingat.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...