Instagram : @peejburhan

pekenaaaa *sambil kepala tergeleng2*

last week tu noy ajak dinner nasi daun pisang kat nirwana.
ok aje.
pastu dia tido. suruh kejut pukul 8.30pm.
aku ok kan aje. sampai 8.30pm nak kejut nampak kesian lak.
so aku relax je la.
lambat2 sikit pun xpe.

sekali pedd call. cakap dia dah keluar dpd office.
nak tuju ke mana.
rupanya noy dah plan ngan pedd n fa.
mana la aku tau.
aku tau la dorang kata nak jumpa.
tp x tau lak malam tu. ;p

terus berdesup kejut noy.
pastu siap kena marah2.
konon aku x dengar betul2 time dia bagi tau la.
aku sibuk online la. whattt??
that woman aaaa. so garang. x suka.
kadang macam aku adik, dia lak kakak.

so ke sana.
pedd sampai few minutes awal aje.
ok la. just nice :D
sampai terus order. kelaparan.
dah la kempunan hari tu kan. haha.


malam tu tak berapa stone.
sebab aku mintak tairu tak sampai2.
pastu peria goreng tu kurang. abis kot.
tiba2 ada sayur pokok goreng tu. erghhh keji tau.
oh aku panggil sayur pokok. tapi sebenarnya tu kobis bunga/cauliflower ye. ;p
cea tak stone konon.
padahal licin aku makan. hiahaiahaiaahahh.



malam yang sangat panas.
melekit gila weyh.
muka dah berkilat macam ke hapa.
tapi tetap la sembang macam-macam sampai tak perasan time.
rasanya almost 1am baru gerak kot.
tu pun sebab masing2 kerja esoknya.
kalau tak sampai pukul berapa tah.

gila pemalas nak make up bagai.
demam ok. so muka harem je.
cea alasan. takda la demam. batuk je pun. heheheh. cakap je la memang pemalas kan.
aku batuk terlampau tapi still nak his roks la apa.
pedd bengang. dia amik rokok aku sorok.
uwaaaaaaaaaaaaa. terus rasa x best lepak. keh keh.
tah apa2 ntah.

fun to lepak with la dorang ni.
tapi payah nak jumpa.
masing2 jauh2 aje.
ok takda la jauh pun. tapi kita orang kan pemalas nak drive. hahaha.
malam tu rasanya bape jam je abis ngadap bb sebab masing2 nak tunjuk pic2 model lelaki yang suka.
tah apa2.
pastu siapa punya tak handsome kena kutuk.
pedd lagi lawak. mmg handsome la model lelaki yang dia tunjuk.
tak menahin weyh.
so dia gigih la google gambar nak jadikan wallpaper.
tapi kebanyakannya tak boleh sebab tang kepala terhadang ngan jam la, segala notification kat hp. hahaha.
banyak kali ok. macam2 gambar semua tak boleh. kesian.
maknanya dia tak berjodoh la kan.
hehehe. tiab2 je. ;p

ok la tu je.
merepek2 pulak di hari jumaat. ;p


13 Comments:

s a L o m a said... [Reply to Comments]

adoi.. lapa aku tengok gambar makanan.

aku suka tengok kulit tanned kau macamni.nampak mahal.ahahahahaha kalau susut sikit,confirm macam faradhiya penyanyi/pelakon tu dah! :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Adoi sedaplah pulak nampak nasi daun pisang ni, nirwana ni kat mana peeja, nanti aunty nak cuba lah.

kePeej said... [Reply to Comments]

saloma - ok la. aku macam kejap suka, kejap x. haha. tp kalau full make up ke apa. aku rasa nampak lebih exotic sbb gelap. hiahahah. matiklah syok sendiri kan.

sh rosidah - nirwana maju ni kat bangsar aunty. deret kedai sebelah bangsar village 2.

shuweet said... [Reply to Comments]

ko berjaya buat aku terliur lagi la peja...tsskk tsskk

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Biar betul, korang makan nasi daun pisang dengan sudu garfu? Tak koyak ker daun pisang tuh??
No tairu no syiok lah..

peej said... [Reply to Comments]

shuweet - haha. tahniah.

mama - pija tak. dorang la. tah apa2 kan. tak feel la.

sweethOneY said... [Reply to Comments]

tak penah try.. pastu skrg dh teringin nk try. ramai betul ckp peria goreng kedai mamak sedappp.. tp x penah lg dpt rasa :D

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

xpernah mkn nasi daun pisang nie...
sy suka sayur2 goreng tu peej..sodap..

HSM said... [Reply to Comments]

Bestnya living in Malaysia. Dapat makan yg sedap2. Tengok Pija punya pic yg byk pergi jalan2 cari makan - best mcm nak gi jalan ke Malaysia

yana halim said... [Reply to Comments]

tak penah try peria goreng la pulaakkk. nnti akak nak try. skrg nie cuti je nak lepak rumah. malas nak pi jenjalan.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

pedd sweet n comey as usual.. :)

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - sedap. tapi buat sendiri lagi best. sebab garing2 makan. krupp krapp. selalu yang kedai mamak dah tak garing la. tp sedap jugak :D

hanim - try la. sedap.

hsm - datang la. macam2 ada best2.

yana halim - oh faham. sebab sekarang ni musim panas la. tak larat keluar2 kan. esp siang la. tp ni malam pun berpeluh sakan. panas melampau betul. best lepak rumah je kan.

buyui - abis aku?

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hahahaha!ko kategori sama ngn aku comey jugak...haha! pedd dia kategori budak2 comey yg lain..LOL

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...