Instagram : @peejburhan

Pappp! Zrappp!

Tajuk macam misteri kan.
Cea misteri la sangat kan.
Tu bunyi tu.
Bunyi macam kau tampal duct tape kat hati pastu kau cabut rentap.
Tau kan. Rasa pedih n perit.
Ye begitu la rasa sentaps kadang-kadang bila bukak fb.

Aku ni bukan suka sangat fb.
Tah I prefer twitter la. Twitter ni rasa best aje. Orang2 yang ada pun mostly best la.
Ok ada la few yg cacat otak.
Yang follow kau. Acc dorg private. Dalam diam dorang kutuk2 dalam jemaah.
Pastu kau follow. Dia tertekan xboleh kutuk kau dah. Tiba2 tau2 je dia x follow dah, pastu siap block kau.
Eh cacat otak ke? Sendiri rasa insecure.

Then ada pulak siap suruh org bg tau suruh aku follow supaya aku leh nampak bila dorg tweet. Ok ikutkan.
Tiba2 tgk dorg unfollow kau. Pastu follow balik. Tiba2 aku dorang delete pulak.
Sangat merepek.
Aku tak pernah amik tau pun pasal org unfollow ke apa. x pernah notice.
Ni pun tau sbb dpt notification kat email.

E ehhhh. Ni macam dah tersasar.
Tetiba pasal twitter lak.

Ok sambung.
Aku x suka fb sbb ramai manusia annoying n u can't do anything about it.
Sebab some r actually related to u.
Ngan gambar2 yg cas cool happening.
Ngan status2 yang boleh tahan rasa nak tikam.
Paling x tahan kalau yang 'jew kew niew ~~~' wtf sangat.
Pastu JeNiS yAnG TyPE mAcAM nI. WtF. ApESaL La BuAnG MaSa.
MeLeMbaBkAn KaU NaK tYpE aDa.
KoNoN CoMeL n KretIp La tU.
Memang tak laaaa!

E eh emosi lagi.
Sebenarnya nak cakap.
Kadang2 kau round fb. Terbukak la page crush kau.
Fuhhh. Nasib baik crush. Bukan bf.
Bf aku xde pulak fb. Bagus.
Lama x bukak. Tiba2 kau nampak gambar dia kawin.
Bukak yang ni pulak tengok gambar kemain mesra ngan gf.
Arghhhh benci ok.
Sentap terus emosi terganggu rasa nak marah2.

Bila fikir balik macam bangang gila la.
Sebab bukan kalau dorang single tiba2 aku akan dapat pun dorang.
Sama je jugak.
Tapi entah la. Dia punya sentap tu lain macam. Hahahah.
Paling x tahan kalau artis kan.
Kau suka artis tu.
Tiba2 dia ada gf ke, nak kawin ke.
Kau mcm bengang gila n kecewa la konon.
Tapi masalahnyaaaaa, macam la selama ni cinta berbalas pun kan.
Buduh sangat tau.

Kesimpulannya. Motip aku nak sentaps?
Bakal suami tau mesti dia rentap aku. Hahahah.

Ok tu je.
Entry x bermotif yang tiba2 nak merempan pasal manusia merepek di twitter n facebook.
Semua sebab lelaki2 sexy bikin hati aku ibarat kena duct tape. Paaapp!! Zraappp!!
Sent via BlackBerry from Maxis

7 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

psl twitter golongan sakit otak tu asalnya gile merempan dlm fb la tu wei, pastu bajet nak cool la konon join twitter , lps tu wt style twitter tu mcm dia merempan dlm fb, mmg x jadiklah...

member aku ada cakap kawan2 dia ade dh delete akaun fb sendiri sbb nak elak diri dr kuat stalking org lain dlm fb..boleh cmtu?

kesimpulan twitter is much better, fb dh lemau..

Abihana said... [Reply to Comments]

best.

-=www.garismasa.blogspot.com=-

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hehe, aku igtkan emosi pasal apa td :P

aku pun prefer twitter dr FB. at least org2 kt twitter tu mostly connected dgn kita.. boleh sembang2 sme

Zuraida said... [Reply to Comments]

hahahah!!! ingatkan apa la tadi. tajuk entry macam ada something terkoyak.

:)

s a L o m a said... [Reply to Comments]

mati2 aku ingat kau nak stori pasal waxingggggggggggggg

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

peeja aunty pu jarang tulis kat status aunty, sekali sekala masa aunty tengah sedih atau gembira je, kalau suka-suka nak bagi tahu itu ini memang tak pernah dan tak suka. lagi satu aunty tak suka orang lelaki tua tiba-tiba nak add kita sedangkan kita tak kenal pun, macam nak bagitahu je eh bodoh kau nampak tak aku letak gambar aku dgn laki aku, aku tak de masa nak layan kau ok dan aku bukan makcik gatal sbb tu aunty setting yang orang tak boleh add kita.

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Lapangkan dada, lapangkan fikiran..
Fb ker aper ker, it suppose to give you good intention and joy, tapi individu keret buat benda2 ni poluted with stupidity ..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...