Instagram : @peejburhan

mmg bukan overrated.



selalu tengok orang tweet2 pasal tutti frutti ni.
takda rasa apa.
tapi aku rasa orang2 ni mengada2.
macam la ice calong tak best kan. sibuk nak mahal2 aje kan.
nak eksyen la tu.
tapi dalam pada tu tetap la teringin.
nak gak try kan. apa yang orang dok kecoh kan.

pastu aku ajak noy.
dia ok aje. dia pun nak try gak.
sebab geram kawan2 dia pun asyik la tweet2.
so pergi la.
time tu demam ok.
aku ni bagus.
doktor pesan, jangan makan masam2, durian jangan. buah2 xleh, ais, ice cream semua takleh.
tapi itu la yang aku dok balun pun. langgar je semua. heheh.

so pergi try.
pilih size cup, amik froyo (frozen yogurt), amik toppings then timbang.
kena rm16++. ok la not bad.
tapi ttiba2 terfikir. whattt??! rm16 untuk ice cream aje.
kalau kedai lain dah dapat makan n minum.

so makan la.
OMG!!. sedap gila ok.
sebab aku amik perisa original n raspberry.
macam2. yogurt kan masam.
entah la sedap la. rasa nak nangis.
n sampai la ke hari ni teringat2 je nak lagi.
tapi if selalu nak makan macam ni harus la kayap.
sesak napas mokcik.
tapi serious terbaik.
kira kena sangat la ngan tekak aku.

aku ingat aku mmg ada penyakit suka mengdambakan makanan.
ewah ayat. taknak kalah kan. hahaha.
rupanya noy pun asyik la teringat2.
pastu aku tweet. rupanya ramai terjebak.
ada yang tiap minggu mesti mau beli atleast sekali.
haiyoh.

i wanttttttttttttttttttttttttttt.
tapi dok tahan2 je ni.
ada sesapa tau tak macam mana nak buat froyo tu.
kalau tau share la recipe. tak baik ok kedekut.
tuhan marah. ceaaaaaaaa.
kalau buat sendiri mesti syok n puas makan kan.
pastu beli la apa2 untuk jadikan toppings. terbaik.

cea sekarang ni semua nak belajar buat sendiri je akan.
macam la terel sangat kan.
tah2 nanti orang bagi recipe aku dok peram je. ;p
tapi kenapa dorang kena jual mahal hah?
berapa sangat la kosnya nak buat pun.
ke sebab sewa kedai tu?
then kalau macam tu buat stall sudah kan.

wah matiklah emosi tetiba nak pertikaikan strategi perniagaan orang.
uwaaaaaaaaaaaaaaa. tutti frutti, kenapalah kau menghantui aku?


14 Comments:

me suya said... [Reply to Comments]

taw xpe.
tutti fruti mmg syiokk abes.. terbaik~!

Ryoki said... [Reply to Comments]

dekat jco pon ada froyo ni.. just 10 rggt jer untuk 4 topping... JCOOL

Cik Fotogedik said... [Reply to Comments]

adui lah, peej pun dah terjebak ke? me pun sama lah jugak, asek lah tgk orang dok post gamba update status menda alah tutti frutti ni.... teringin lah jugak. ni bile peej pun kasik komen sket punya sedap, aduii....makin mencanak2 napsu nak rasa.

kalau dapat respi tu, sila lah share jugak yep? huhu

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kalau tau resepinya memang aunty tepek kat sini, tapi mak ni haram tak tau la, tau makan je, tutti frutti ni memang mahal sbb kepunyaan tokeh kereta NAZA ok tapi anak dia yang perempuan yang bernama Diana yang handle.

aria said... [Reply to Comments]

tutti tu one of naza group company.melayu punye k.heheheh.bangga..aku bangga

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

peeja.. ko tau nape mahal.. aritu aku email diorang konon nk bukak gak la bisnes jual tutti frutti ni.. nk tanye la how nk amik lesen sume kn.. die siap bg quotation sume.. kos nk bukak kedai, uniform, renovate, barang2 yogurt etc adeh... ratus2 ribu ok... pitams.. -_-

Misz Ayu said... [Reply to Comments]

hahahhaha sukaaa nyaa..tp mahal nauuu klo de org nk blanje okey gak.. tadi de org ckp sy duta makanan..tp sy nak bagi kat kak peeja lahh.. penyakit mendambakan makanann kan tadi hahah =)..

deasa said... [Reply to Comments]

tapi kalu dapat mesin tutti frutti kat rumah, haruss hari2 layan :P

ni peeja gi tutti frutti mane?
kat bangsar ada satu gak
so pas pekena nasi daun pisang..
leh layan tutti frutti

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy dah cube peej tp xbape kene ngan tekak...suka laagi BR atau ice room

cc said... [Reply to Comments]

aku mmg prefer froyo dari ice cream. eskrem manis me donch like.

ko prnh try j-co froyo? sedap gak (kat tekak aku) tp situ ada original flavor je. topping pun xbnyk mcm TF. tp way cheaper.

selamat terjebak haha =P

aiesya said... [Reply to Comments]

haha..terjebak sama...mula2 amek dulu rm20, pastu rm15, pastu skrg dah terer sket nak bajet..rm8..so not so bad laa klu rm8 skali makan kan..janji tiap2 minggu harus layannnnn....

mahal nak bukak Francaise TF ni..rm700k tak silap...kalah delifrance youuuuuuu.......

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

tf ni ok ok la utk aku. even die yogurt tp aku lebih suke sundae chocolate mcd. mak jimat berganda2. ;p heheh.

shuweet said... [Reply to Comments]

harus di cuba ini.....pejaaa. nape la aku asyik terlliur je bila baca blog ko nih....gerammm la tengok makanan tu sume

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

uishhh x kesempatan lg nk merasa ni...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...