Instagram : @peejburhan

layan mama.

last monday tiba-tiba dapat message daripada papa.
aku tengah online kat bilik.
cakap papa nak bawak mama makan steak.
so if aku nak ikut siap.
aku tak reply pun.
tau-tau dah siap and turun bawah.
aku turun je lebar je senyuman mama and papa.
dorang tau la, aku ni pantang ajak.
hello, takkan tiba-tiba nak tolak pelawaan pulak kan. ;p

so pergi la ke tempat tu.
kat setiawangsa ni je. kat santrium ada restauran benjiana tak silap.
memang western food.
mama and papa pernah makan. aku tak pernah try.
sekali tengok kedai tu tutup pulak. pfffttt.
mama dah sentaps. ye la tekak nak makan steak kan.
yang papa nak ajak kat au2 punya.
mama tak nak. haha.

so aku kata try kat suzi's la.
aku suka je steak situ. sedapppp.
tapi mahal la. bukan macam harga gerai ke apa la.
walaupun kat suzi's corner je kan.
berpatutan la ngan quality dia.

so pergi sana. order-order.
mama and papa suka je.
sebab ramai mat saleh n all kan.
malam tu je ada 50 orang kot.
sebab steak dia sedap. and kira murah la jugak.
kalau kau makan kat proper restaurant dah berapa pulak kan.
pastu yang papa and mama terimbas kenangan lama la apa.
dia kata daripada dorang muda-muda dah ada suzi's ni.
tapi dulu kat corner yang belah satu lagi, bukan kat sini.

wah nostalgia pulak kan.
mak lapar uolls. tau nak makan aje. heheh.
so ni sampai dulu.

:: mushroom soup. ok la. rasa standard la kan ::

:: walaupun rupanya begini, tapi sedap ok. lembut bun dia. n tu salted butter. :) ::


papa ni paling la susah nak amik pic dia.
sebab dia ni suka bergerak-gerak.
selalu pic mesti tak menjadi je.
aku jenis tak suka pakai flash.
so memang payah.
ni pun dah kena sound suruh duk diam-diam.


:: papa order tenderloin steak ::

:: haha. muka baru lepas kena marah sebab lagi sorang tak reti diam bila orang nak snap pic ::

:: mama makan rib eye steak. semangat. belum apa-apa dah tulis kat facebook nak makan ni. over. facebook addict ::


aku makan sirloin steak.
paling murah. mana boleh lawan tauke.
hoh memang sedap terbaik. nangis.

if suka boleh la makan situ. memang best.
harga macam ni.

tenderloin - rm32
rib eye - rm30
sirloin - rm29

mahal sikit la kot.
tapi sedappppppppppp.
chicken chop murah sikit. dalam belas2 ringgit.
pun nampak menarik. aku selalu tengok shawal makan.
tapi tak pernah try.
boleh pilih nak sauce apa. macam kita orang semua order blackpepper sauce.
dia ada brown n garlic sauce jugak. :)

tapi aku tak sure dia bukak pukul berapa.
tapi aroung 11pm tu dah tutup la steak hut ni.
kat mana suzi's ni korang google la yea.
aku pernah jugak buat map tak silap dalam blog ni.
kalau rajin korang carik la yea. haha.
tak pun nak pergi tu bagi tau aku.
aku tunjuk jalan. upah satu steak jadi la. hahahahah.

ok tu je.
byeeeeeeeeee.

p/s : as usual penutup macam harem.

9 Comments:

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

aku suka mkn sini! western sedap! bubur nasik pon bestkan! yum!

Che Sue said... [Reply to Comments]

aaaaaa ko pijaa!! ni peberet place hakuuu..tiap kali balik cuti, aku akan pastikan aku p suzi corner pekena ciken chop kat situ..ngehh!! reli aa even gerai je SETAPP!! and milo ais dia marvelos..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

sedapppppnyaaa! selalu nampak org dok ckp2 psl suzi's corner ni tapi tak pernah pegi lagi. pasni boleh la pegi!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Macam sedap, siap uncle suruh tanya suzie corner tu kat mana, ok tak kisah kalau aunty pergi situ peeja tunjuk jalan bukan satu upahnya lebih pun boleh, nanti set time kita pergi makan kat situ ye.

The Medical Duo said... [Reply to Comments]

http://synergistichatidoktormuda.blogspot.com/

salam ziarah ke sini..i ske mashrum sup juge :D

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

meleleh tap tap tap aku tgk sos dia tu!

shuweet said... [Reply to Comments]

terbaeeekkk steak die..aku suke...tapi rege dah mahei..mula2 aku makan rege steak die baru 23 ringgit..dah dah 29..huhuhu...tapi puas ati la

doll said... [Reply to Comments]

peeja nie bagus tau?org ajak makan ON jer, takde laa nak kata nak diet ke, apa ke..pastu makan tak pilih2 nak makan salad jer ke, nak minum jer ke..

harap sgt ada geng cam peeja..dari geng yg ajak keluar makan pastu end up kata takmo makan, nak minum jer..herghh..buhsan..tak happening tau keluar2 nak minum jer..

hahaha..br pas lunch kenyang2 lg mau citer mamam!

peej said... [Reply to Comments]

annasuejie - best. semua la sedap. aku suka gak kuey teow dia. nasi goreng pun sedap2. i like.

che sue - ye ke. aku akan try milo ais itu. mcm sedap sangat bunyinya tu.

sweethoney - ye sila. best.

sh rosidah - ok aje. wah laju. haha. tp yang steak ni malam je aunty. siang takda.

m duo - wsalam. campbell aje. pun sama rasa dia. best kan.

buyui - kau mmg over kan. haha.

shuweet - sekarang semua harga dah naik kan. abis dah semua bahan dah naik. apa la nasib.

doll - itu la bagus. aku ni hah kau ajak la pukul berapa pun makan. tetap la order makan. siap makan berat2 lak tu. tu yang orang kurus. aku ni dpd dulu sampai sekarang. mcm ni la jugak. heheh.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...