Instagram : @peejburhan

ini lagi la betul punya tak munasabah. herghh.

aku pun tak ingat bila.
2 weeks back la kot.
aku ala2 demam lagi.
tapi noy paksa aku teman dia keluar makan.
so ok je la. kang aku tak ikut. aku jugak melapar kan.

niat nak ke secret recipe.
sebab noy tu teringin tomyam dia la apa.
aku dah kata. tak tutup ke. dia confident cakap tak.
sampai sana dah tutup ok. sampai around 10pm.
kira konon kita orang confident tutup pukul 10.30pm or 11 la kan. heheh.
sekali kul 10 dah tutup. fineeeeeeee.
so singgah starbucks beli air sat.
yang aku sebab batuk konon order la panas.
aku memang tak pernah order panas2 ni.
aku tak suka air panas. sebab tak puas je minum.
kena tunggu2. not loike ok. :/

tapi takpa beli.
pastu fikir la nak makan mana.
since time tu pun dah 10ish.
apa sangat yang bukak kan.
so teringat kat plaza damas. so ke sana.
uncle don.
hari tu ada makan sekali la. ok not bad makanan dia :D
tapi hari tu pergi makan ngan kekasih hati. tadah perut je kan.
ni pergi sendiri. sendiri makan. sendiri bayar la kan.
haaa kau terkejut2 aku dengar harga dia. madafaka.

:: noy yang konon2 otak bergeliga. bergeligakah? haha ::

:: demam tapi kalau ajak makan on aje ;p ::

oh aku kan tak reti minum air panas.
so masa nak turun makan tu aku tinggalkan je air dalam kereta.
order air sini aje.
tapi aku pun tak tau apa motif.
starbucks aku order air panas, kat sini order ice. buduh gila.
order la fresh orange katanya.
ok la memang betul la.
tapi gelas takda la besar mana ni. harga segelas adalah rm5 ok.
terlampau betul.
yang noy dah gelak2 kan aku, "tu la. ada air sibuk nak order lain konon. padan muka mahal"


noy makan soto.
dia kata antara soto tersedap.
dah makan kat few kedai kan.
ni paling sedap.
entah aku tak pernah rasa.
aku tak rasa nak makan soto.
sebab aku makan apa tah siang tu.
ada la sup ke apa. aku batuk teruk. maybe sebab berminyak n macam serdak2 kan.
oh soto adalah rm5.

aku order la nasi lemak cotet ni.
ok la. takda la sedap mana. biasa aje.
tapi boleh la nak makan.
tapi masa bayar aku macam terkojut.
sebab secotet ni rm1.50 ok.
whatttttttttttttttttttt????? baik aku makan nasi lemak biasa.
ni takda apa pun.
nasi, sambal, telur dadar kenit. that's it ok.
urghhhhh.
terlampauuuuuuuuuuuuuuu sangat kan.

memang la area tu ado2.
orang2 yang datang kemain bergaya sakan.
kita orang comot2 aje. lantak.
yang datang sana ferrari pun ada. kereta semua besar2 la.
tapi kenonet macam tu rm1.50. sedih betul.
sentap ok.

baik aku order satay lagi best.
cea poyo. sentap konon terus order lain la kan. hahahha.

yang ni sebatang 70sen kot.
ok la. standard kan.
n quite ok la. sedap.
so takda la sentap. ;p


masuk kereta air pun dah sejup.
boleh la minum.
patut bawak je. takda baziaq beli presf oren sampai rm5. hergh.

wah sejak balik krabi. begitu coklat muka aku.
ni nasib dah ok. munasabah gak la.
masa mula2 tu takleh terima akal betul.
berbalau2 muka aku.
tp ni muka dah ok.
lengan n dada aku buruks betul ghupenya.
sebab ada yang mengelupas. ada yang tak.
so aku dah macam rusa bintik tu. hahah.

ok la. tu je.
ta-ta.

7 Comments:

mamasuri said... [Reply to Comments]

wah dah lama tak lepak situ..
selalu mkn nasi ayam je situ..yang lain tak pernah cuba..eh ada lagi tak nasi ayam tu yek???
ok pe kulit coklat2 tu...takyah g beli coklat dah..heehhe

Bulan said... [Reply to Comments]

part rusa bintik tu aku gelak gila.tak bleh bayang kot.haha.takpela, yg penting maintain lawa.kaler ape kisah.huhu

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja sekarang ni kat mana2 pun harga makanan macam tak masuk akal dah la makanan nya ciput, kalau sedap tak la marah sangat tapi kalau rasa macam sampah dalam longkang tu rasa nak baling je kat muka penjual tu kan.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

5 hengget mmg x masuk akal la kan....?

muka ko cekelat leh la feeling2 latino... :))

peej said... [Reply to Comments]

mamasuri - nasi ayam? tu kat aji don kot. ni uncle don. uncle do ni malam n larut malam je ada kot. tak sure. tapi mmg takda la nasi ayam tu.

bulan - ala yang rusa badan atas ada bintik2 tu. serious ok. tak tipu. ngeri betul haha.

sh rosidah - haha ganas. ni nasib sedap. so takda la adegan membaling makanan. keh keh.

buyui - mahai kan. tsk. latino la sangat. dia kira macam suka2 tak suka la. kejap rasa mcm eh lawa jugak. kejap rasa mcm ish mcm dayang senandung. gitu la. ;p

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

hahahahahaha~
klako la sis..mcm rusa bintik.ngehehehehe~

kekasih hati org utagha ka??
pndai ckp utagha..baziaq2..;p

peej said... [Reply to Comments]

talktomykeyboard - wah gossip liar tu. hahaha. saje je gedik nak cakap utara. haha.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...