Instagram : @peejburhan

Calon suami.

Sorry la still x larat la nak dok depan pc lama2.
So post dpd bb je la ye.
Senang sambil baring.
Takda la pening2 ke apa.

Ni aku tepek je ye.
Kawan aku bbm.
Lawak pulak.
Maybe ada yang biasa dengar kot.
Tapi takpa, aku share jugak.

Tersebut kisah sorang janda yang dah 2 kali bersuami.
Bercerai dengan suami yang pertama sebab suaminya tu yang suka memukul dan mendera.
Sementara suami ke-2 pulak walau pada mulanya bahagia tapi akhirnya suami tu menceraikan dia dan kahwin dengan pompuan lain.

Jadi selepas beberapa tahun, janda ni yang masih cantik dan bergetah mengambil keputusan untuk berkahwin buat kali yang ketiga.
Dia lantas mengiklankan diri di Senang.com.my untuk mencari jodoh ketiganya.

Si janda tu meletakkan 3 syarat:

1. Lelaki tu mesti berjanji tak akan memukul atau mendera
2. Lelaki tu tak akan lari meninggalkan dia
3. Hebat di ranjang

So, selang beberapa hari, dtg sorang mengetuk pintu dengan kuat.
Lalu si janda tu pun bukak pintu. Alangkah terkejutnya dia bila yang datang tu tak berkaki dan bertangan.

"Saya datang untuk cuba nasib jadi suami awak" kata si lelaki kudung tu.

Lalu si janda tu meminta si lelaki tu untuk menjelaskan kalau dia dapat memenuhi 3 syarat seperti dalam iklan.

Lalu laki tu berhujah: "syarat yg pertama, dah tentu saya dapat penuhi disebabkan saya tidak ada tangan untuk memukul awak"

"Syarat yang kedua, mana mungkin saya akan tinggalkan awak disebabkan saya tidak ada kaki untuk berlari"

"Jadi syarat yang ketiga tu bagaimana nak buktikan " celah si janda tu.

"Eeerrrrr, cuba awak fikir. tadi saya ketuk pintu dengan apa" ujar lelaki kudung tu dengan bangga…:)
....................................................

Hiahahahah. Cho punny.
Ok maybe some of u tak suka kot.
Lawak lucah.
Macam maharaja lawak la.
Ramai x suka kumpulan balas sbb memanjang double meaning kan.
Tapi aku rasa lawak je. Keh keh.

Ok tu je.
Nanti sihat aku sambung cerita krabi k.
Ta-ta.
Sent via BlackBerry from Maxis

11 Comments:

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

hahaha! aku suke je kump balas tu. adakah otak kite pon begitu? ;p

Hudarling said... [Reply to Comments]

i didnt see it coming. hahaha lawak pls!!

shuweet said... [Reply to Comments]

hahhahaha....lawakkkk siottt

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hahahaahahahaha!lawak2 *apakah bermaksud aku pn double?LOL

ita citot said... [Reply to Comments]

hahahaa lawak okeh. sengal juga. kihkihkih ;D

anak aris said... [Reply to Comments]

peej i mintak izin copy this entry ye..hehehe

mamasuri said... [Reply to Comments]

hehehe..tak tahan tu ketuk dgn tut..hehehe

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

ketuk dengan ape yer sis?? ngeheheeheh~

cpt2 smbung vciter krabi..=)

chekuduks bacee said... [Reply to Comments]

HAHAHAHAHA! i paham.....siyes lawak

doll said... [Reply to Comments]

kita suker ajer lawak nie..hahahahahah..

peeja..mama sihat ke?rindu singgah kat blog mama tapi xde updates..harap mama sihat2 jer..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

knp ntah rs balas lg kelakar drp r2. tp hantu makcik karipap tu mmg kelakar lah hahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...