Instagram : @peejburhan

baby overload

ahad yang lepas punya lepas.
eh apa punya ayat la.
ok ahad tu. zeity ada datang lepak KL ngan Zara Sofea :D
Ayol takda sebab ada kerja kat kelantan.
parents Zeity ada pergi umah sedara kat banting tak silap.
so dorang tinggalkan zeity n zara kat rumah kita orang.

aku time tu demam :(
so takleh la nak kacau-kacau zara ke apa.
tengok n snap2 pic daripada jauh aje. tsk.

tapi lawak la.
malam sebelum tu.

ayol : geram. hidung dia macam dah mancung. putih. ish memang comel la anak aku.
noy : yea?
ayol : dah besar mesti cun.
me : ye lah yol. anak kau je la yang comel semua.
ayol : betul la.
noy : hahaha. kelakar kan. kesian aje. takda orang nak puji. kena puji anak sendiri.
me : haha. kan. anak dia la semua.
ayol : betul la. esok tengok la.

pastu baby datang.
aku tido lagi.
sekali noy datang kejut aku,

noy : pijaaaaa. taknak tengok baby ke?
me : dah sampai ke?
noy : dah lama dah. jom la. comel sangat pija.
me : yea? ok.

aku pun keluar la tengok. dia tido n all.
tu takpa. lepas tu banyak gelak2.
sebab session noy lak puji anak buah dia. zeity pun sama.
tah apa2 macam la puji. segala benda la.
lawa la. pandai la. comel la.
yang aku,

me : ye laaaaaaaaaaaaa. anak buah kau je la yang lawa. dia lah segala kan. anak buah orang lain tak lawa semua. tak boleh lawan la.
noy : apa? heheheh. betul la.

lawak kan.
selalu macam tu.
sebab tu orang cakap. comot la macam mana pun.
mesti orang akan puji anak sendiri ke apa ke kan. haha
tah aku rasa kelakar.

so sini share2 pic zara sofea yang aku sempat snap.
time ni kira lagi few days dia nak masuk 4 bulan la.





:: buruk perangai dok sedut2 pulak :: 


:: semua la nak kerumun ::


aku memang tak pegang la.
sebab katanya selsema batuk semua kan.
perati dpd jauh aje.
ada sekali tu aku geram.
aku pegang kaki dia. gegar2kan dia ke atas bawah sebab geram.
pastu terus dia nangis ok.
nasib kejap aje.
fine zara. u dont like me huh?

noy lagi perasan.
dia memang kebek je kenit ni la.
pastu dpd dulu if dia ngan zara. zara mesti macam akan senyum.
noy akan dapat snap pic dia senyum la.
tu nanti aku share la.
pastu noy.

noy : saya rasa dia suka saya la.
me : asal lak?
noy : ye la. bila saya dukung dia mesti dia senyum.
P.G : ye la dia tau. ni aunty kaya ni. aku boleh paw nanti. hahaha
me : a ah. dia tau ni. boleh mintak macam2 bila dah besar.
noy : oh noooooo.

tapi mmg ok.
nanti aku share pic dpd hp noy punya.


zeity yang dah kurus. nyampah kah.
berat dia 46. gila.
hoih. berat aku zaman sekolah rendah tu. hahaha.
before this berat dia 40kg. gilo.
tapi aku kata takmo la kurus macam dulu kan. sekarang dah ok.
tapi biasa la. orang2 kurus ni kan emosi kalau jeans lama tak muat.
apa2 aje la yea.
jeans dorang tu if aku pakai lepas takat betis je kot. haha.
silap2 tu pun tak lepas. ;p







tapi baby kecik ni banyak tido kan.
buhsan betul la.
tapi bagus la kan.
kang dah berlari2 jerit2 aku lak yang rimas.




cea cea. P.G pun dah pandai dukung.
fine la.
aku sorang je kekok.
oh zara ni nak tido buai jugak.
kita orang kata jangan. nanti leceh kan.
tak boleh ok. asyik la merengek.
dok buai lenaaaaaaa.
kan jadi kerja kena angkut2 ni. haha.



:: sikit punya asyik tido. haha ::








puas la ngadap dia.
dorang la puas. aku tak pun.
by petang aku dah masuk bilik.
sebab tetiba yang demam aku panas menggila sampai 40 tu.
kemain suka semua.
takpa. weekend ni balik melaka.
ada qeqah dia eh tu ke nama dia. tah la.
macam tu la. so boleh la jumpa.
aku tinggal batuk je ni. nanti dah ok boleh la feeling2 dukung2 lagi kan. :D

aku ada amik video.
tapi gila la jenuh nak upload.
dah la lama2. end up tak takleh.
try kat youtube pun sama. wtf.
sumpah aku kagum orang yang rajin upload2 video ni.
gila malas weyh. hmphhhh.

ok tu je.
ta-ta.

16 Comments:

Ummi M.I.M said... [Reply to Comments]

comel sangat zara..
macam anak org putih lak akak tgk... hehehe

syeka sweetheart said... [Reply to Comments]

series geram tgk baby girl..
huhuhu comel la zara..
gerammmmmss

MK said... [Reply to Comments]

mmg sgt comel... tang baru lahir hari tu pun akak dah nmpk hidung dia tu..tsk tsk tsk

estee_8980 said... [Reply to Comments]

comelnya lil zara....
sejuk je hati tgk lebih2 masa dia tido tu... nmpk semua org excited...

shuweet said... [Reply to Comments]

weihh..ape rehsia zeity kurus cepat?? hehehe....

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku ske gambar ni

http://1.bp.blogspot.com/-gg8jjAewSJQ/TaBAdIlmuzI/AAAAAAAABjs/ywYlnOK8sD4/s400/IMG_7649.JPG

tgk bibir die tu. ish geram!

A.I said... [Reply to Comments]

aloloooooooo...GERAM aku tgk!!!!

lily lotus said... [Reply to Comments]

soo sweettt!

Intan ~ Nur Azlina said... [Reply to Comments]

cute... tolong picit boleh?
hehehehehe...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

omg so sweet little angle [aku nk feeling mat saleh] haha!

aku suka tgk muka dia masa tdo, sangatlah tenang....

doll said... [Reply to Comments]

owh sgt laa Zara Sofea ini, t-ja!!

kejap jer dah besar, kan!t-ja cepat2 kawin jadik leh dpt anak sebaya jer ngn cousin dia..meriah rumah!!

salzahari said... [Reply to Comments]

anak aku pun comei...lg comei...miahahahaa....

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ya Allah kurus nya ko Zeity, masa aunty lahirkan anak sulung aunty badan terus kembang apalagi yang ke 2 dan ke 3 badah dah tak turun. Beruntung zeity hanya naik 6 kilo, kira ok janganlah kurus lagi tak cantik

Comel betul anak ayol ek,rasa nak picit2 la.

Mama Zeity ke Banting tu dah dekat kat rumah aunty tu so maknanya peeja kena rajin2 la bawak kak Nani kesini boleh makan2 nanti.

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

tomeynyerrr tierrr!!!
gelammmnyeeeerr tengok...
mcm nk ggit2......;p

peej said... [Reply to Comments]

ummi - haha. mmg tak la. orang melake le. keh keh keh. tetiba ckp melake kan. ;p

syeka - geram kan. tp aku geram2 pun selalu pandang2 aje la. tak reti nak lebih2.

MK - ikut mak dia. blah kitaorang semua cendawan kembang. haha,.

estee - tu la. mesti spoil je dia. sbb satu2 ngan cucu n anak buah kan.

shuweet - dia memang pantang betul2 la. tapi dia mengandung pun tak besar sangat. mmg jaga. dia time tu 50kg je tak silap.

lilred - geram kan. rasa nak pukui. haha. gila ganas.

peej said... [Reply to Comments]

a.i - kan. jgn besar nakal sudah. aku takleh tahan nakal2 ni. haha. keji.

lily lotus - sapa sweet? mak ke uolls? hahahha. ;p

intan - hari tu takleh sebab demam. skrg dah boleh :D

buyui - hahah. bengong kau.

doll - haaahh apa? tersedak aku.

salzahari - hahaha. ye mak2 mmg suka puji anak sendiri. keh keh. tp mmg comel kan.

sh rosidah - tu la kan. pija ni beranak pun belum aunty. haiyoh bdn mcm apa. keh keh. tapi zeity mmg jenis jaga. :/

talkwithmykeyboard - ish perangai noy. suka gigit2 sedut2. haha.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...