Instagram : @peejburhan

Zaman dulu beria nak.

Aku dah lama nak buat entry macam ni.
Tapi biasa la memanjang lupa.
Otak karat betul.
So ni alang2 ingat ni blogkan terus dpd hp ni kan.

Sebabnya ia berkaitan hp jugak kan.
Korang ingat x zaman dulu hp lama ni. Kan ringtone mcm haram je.
Dah siap2 ada dlm 'melody' kt phone tu.

Then kuar nokia boleh compose2 jadi konon2 lagu la. Best abis dah tu.
Sedih je tgk org pakai nokia 3310 ke, 8250 ke.
Aku pakai pinjam2 hp lama mama Sony Ericsson T10.

Then dpt nokia. Samsung la apa la.
Mcm2 hp la. X teringat aku.
Tapi org lain pakai hp nokia sabun tu.
X pun hp2 lain yg ada mp3.
Rasa mcm ishhh bestnyaaaa. Ada lagu betul.
Jealous je.

Then aku dapat pakai sony la. Ada la mp3.
Tp message xleh lagu still bunyi tone.
X puas hati.
Xpe. Then guna hp yg message pun boleh mp3.
Stillll x puas hati.
Sebab?
Rasa mcm eh apesal lagu message aku pendek je. Orang punya selagi x read selagi tu ada lagu. Sampai abis lagu.
Eeee. Apa la perangai tau. X syukur tau.

Oh lagi satu.
Masa dulu konon setiap orang tu kita boleh set nak lagu apa.
Kira if kuar lagu tu tau la sapa call.
Aku siap set if parents apa.
Kawan2 baik apa lagu.
Bf lagu lain. Semangat abis la.
Kira macam2 lagu ada la.
Bangga abis la if lagu hp kau yg paling latest kan.
Cool abis.
Siap konon jawab lambat sbb nak bg lama sikit lagu kan.
Poyo abis. Hahahahah.

Then sampai la pakai bb ni.
Apa yg x boleh. Macam2 kan.
I don't know what's happening to me.
Tp aku mmg x amik kisah la pasal lagu.
Aku rasa rimas if lagu mendayu2 x stop2.
Aku rasa annoyed.
So sekarang aku mmg set hp aku ringtone ringing je ok. Semua sama.
Kecuali kekasih hati la. Dia special la.
Supaya bila dia call boleh berlari2 kejar phone ke apa. ;p
Tu pun lagu beyonce - poison tu.
Dah berapa lama weyh lagu tu.
Mmg x tukar la.
Lagu aku adalah list2 lagu masa memula aku pakai hp ni. Dah setahun lebih kot.
Gila malas n x kuasa.

Macam tu jugak ngan tone2 lain utk message ke, bbm ke, ym ke, gtalk ke hape ke. Semua x tukar setahun.
So dah tau ni bunyi utk apa n tu utk apa.
Few days back konon tukar2 la.
Amik kau skrg gelupur if bunyi.
Sbb x tau. Eh tu aku punya ke apa tu. Hmphhhh.

Paling kronik.
Sbb rimas sgt aku selalu silentkan hp.
Sebab nyampah dia dok ting tong teng, kreng krong, blink blonk.
Pastu lupa nak set normal.
Merasa lepas tu aku tgk mcm2 notification. Miss call. Message semua. Ngeh.

Kesimpulannya. Aku je macam ni ke korang pun sama?
Ke korang masih semangat ngan lagu2 latest masukkan dlm hp supaya konon feeling gempak.

E eh jap. Ke mmg aku je macam ni? Pompuan 28 tahun yg terlebih muatan yg annoyed ngan benda2 merepek mcm ni?
Hishhh. Kena kawin ni.
Haha mmg xde kena mengena.
Ok bye.
Sent via BlackBerry from Maxis

19 Comments:

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

HAHA.tetibe kene kawin plak?hahah..

xde kak. samela kite! erin pun dh xske lagu dayu2 ni. lagi best...lgsg xletak mp3 dlm hp. trus set sekali beep or skali ring utk mende2 selain call. utk call tones i amek lagu yg rushing2 sket supaya kalut nk angkat trus. tu pun bkn mps.tone biasa sudeh~~

cik1356 said... [Reply to Comments]

aku lagi la peej, x mengikut zaman langsung. pakai enfon 6 tahun lepas lagi ni haa..enpon compose lagu. hahaha! tp tu lah, sekarang ni memang pakai standard tone. kecuali utk bf, family & close friend. itu pun pakai tone yg sedia ada dalam enpon. yang general vibrate aje tadek bunyi.

syazana said... [Reply to Comments]

Hahahaha..aku pon sama je..la ni x da lagu2 bagai..BB aku ni sebu je =p

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hehe. aku pun sama!! message guna beep tone je. and biasa kalau kt umah silentkan je. x kuasa dah nk layan hs.

and annoyed gila kot klo bunyi msg selagi x read selagi tu lagu dia main.

yellowie roses said... [Reply to Comments]

ewah...sbnrnye....nk ckp..nk kawen cepat2...kan...kannnn ....hehehehe

farra8979 said... [Reply to Comments]

hihihi, yg x tahan tu memula citer pasal hp alih2 kena kawen.. klakar tul peej ni.. ^_^

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

ah, wajib kawen dah ni! :p

Pink Mama said... [Reply to Comments]

Akak punya BB, Akak letak on vibrate mood sebab rimas everytime ada message dia berbunyi =)

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

dulu gedik la nak hp yg mp3 la ape la. skrg dah tak kesah dah. ringtones pon aku guna lagu yg pelik2 je. xde la latest pon. tak kuasa dah. mak dah tak poyo dah skrg noks. hihi.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

aunty pun macam tu peeja, dulu gigih-gigih suruh anak masukkan macam2 lagu, sekarang semenjak pakai BB ni dah malas. tak tak ada semangat macam dulu-dulu. kalau boleh handphone pun dah malas nak pakai.

chics said... [Reply to Comments]

Aku ponla, telefon semua bunyik sama. Tapi bukan sebab aku nak tapi sebab telefon aku bodoh. Tak boleh compose ke download ke apa.

Bitter Sweet said... [Reply to Comments]

peeja, akak pun gitu, dulu mmg beria tukar², tp skrg, klu dgr msg tone hp org lain lagu tak berenti, gile bingit okeh! siap aku pi tekan button silent..rimas

pastu saje borak ngan lakiku tanya apsal skrg feel dah tak sama mcm dulu dgn handphone..jawapan dia pendeknya "sbb kita dah tua" =(

huwaaaa~ kesimpulannya faktor usia lah penyebab sume ni..huhuhu

gwen velora said... [Reply to Comments]

sis, i feel the same way too.. awal2 dah start bosan. i'm just 20. so dat's mean umur bukan faktor utama. hehe..it mybe frm within la kn kn

eZa said... [Reply to Comments]

oh saye pon x suke lagu2. annoying. skang set bb pon pakai standard tone yg embed dlm tuh. slow pulak tuh. silent lagi aman.

pastu asik kene maki org sms/call/bbm tak reply ;P

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ai pn dh malas2 dh nk assign ringtone sume..janj bunyik sudehhhh

tp x la bunyik ring..ring...je..ade la lg2..

Pinky^Ayu said... [Reply to Comments]

hi peej. i pn sama. silent all the time.haha. very annoyed with ringing tone sound.

nasaoji said... [Reply to Comments]

hehe...
anpon aku lagu lama2..lagu citer korea "sassy girl"..dah 4 tahun pakai lagu tu..tuk asben, family, bos, mmg lain..tp, mmg lagu stock yg tak glamer la.. :)

peej said... [Reply to Comments]

erin - eh mmg ;la bukan dayu. slaah type tu. i mean tak suka lagu panjang2 n meleret la. kalau boleh bunyi ringkas2 aje. ;p

cik1356 - bagus tu. tahan lama tu hp tu. baling kat dinding pun ok kan. nokia zaman tu the best la.

syazana - kannnnn.

sweethoney - sama la. tp tak best pulak dah silent pastu lupa. rasakan banyak gila missed call. paling x suka if tak jumpa phone. nak call tp tak dengar. haha.

yellowie roses - miahhahahaa. tiba2 kan.

farra8979 - tah apa2 tah kan. ;p

yatie - hahahaa. ewah tergelak besar pulak.

pink mama - tp bb ni vibrate pun kuat semacam kan. bzzzttt. bzzzztttt. tu yg silent terus.

anaasueg - kan dulu kira macam best abis la kalau kita ada lagu latest. sekarang tak kuasa dah.

sh rosidah - kan. tp nanti susah pulak if takda kan.

chics - tu la. iphone takleh kan. if nak lagu kena beli. kosser kan. haha.

peej said... [Reply to Comments]

bitter sweet - mungkin la kan. haih. tp sama ok. aku pun suka tolong off kan kalau hp org lain bingit. ;p

gwen - tu la. kita cepat rimas kot. pelik2 aje.

eza - omg samaaaaaaaaaaaa. pastu dorang akan call noy n suruh cakap campak je bb tu dalam longkang. kah kah kah.

buyui - aku punya ring2 aje.

ayu - kenapalah ngan kita ni kan.

nasaoji - ingat aku aje. rupanya ramai la macam ni. so makna nya alasan ni tak kukuh la konon nak kwin cepat? ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...