Instagram : @peejburhan

yea..yeay..yea..yeay...

ok malas nak type panjang2.
sebab korang pun selalu malas komen kan.
so kira ni baru adil. haha.

ni entry hadiah yang ada aku tweet masa bday tu.
serious adalah terkejut.
ok aku dah macam agak ni mesti handbag n purse.
sebab lately ni instinct sangat la kuat n usually ala2 betul aje.
cea. konon aku pun ada sixth sense la kan. ;p

tapi main2 gak ngan noy.
sebab dia tweet dia bagi aku something big la apa.
apa ni? laptop ke? ke camera? hahaha. mmg tak la kan.
pastu tah kenapa aku macam dah agak akan bagi brand apa. ;p
noy dan2 suruh aku sabar kan bukak masa birthday.
aku ok la.
tapi last2 petang tu dia dah paksa bukak.
gilo. dia yang excited lebih.
so bukak la.


jeng jeng. ok tekaan aku. hiahahah.
ni daripada edan.
lagi buat cerita sedih,

edan : ni hadiah last saya bg awak pija. lepas ni tak tau la dapat bagi lagi ke tak :(
me : alaaa. jangan la. sedih la. tapi takpa. walaupun apa terjadi. kalau awak rasa nak bagi saya hadiah. saya terima aje.
edan : ahhh. takda takda takda.

kenapa cerita ni sedih?
takpa tu tunggu mak aku update yea.
dia kata nak update. tah bila.


saya dapat purse. ngeh ngeh.
sebab aku ada la cakap nanti aku nak beli purse panjang.
aku suka duit straight.
purse lipat2 ni leceh la.




cantikkkk. suka.
ok la settle.
pastu abis la kan.
sekali noy terlepas cakap dia bg aku handbag.
seeeeeeeeeeee. dah agak dah.
pastu dia kata purse ni ada satu set ngan handbag.
so aku macam. dah agak dah.
then hisap2 rokok. relax2.
noy suruh bukak hadiah dia pulak.
aku dah macam. ala tunggu je la kan.
dia kata x sabar. fineeeeeeeee.
so kasi bukak.


bukak card dulu.
comel.
ala terpusing pulak. biasa la kan. tah apa kena la pic2 ni.


masa bukak tu mmg terkejut la.
tengok la muka aku dah ala2 tak coverline terkejut.
siap, haaaaahhhh??? noyyyyyyyyyyyyy. whyyyyyyyyyyyyyyyyyy???



:: gila menyengih tak coverline ::

suka laaaaa.
aku terkejut sebab 1st aku nampak ribbon tu la.
ish tak sangka.
apa la baik sangat noy ni.
dia ni paling la tak berkira. sebab tu dia selalu murah rezeki kot.
aku tak pernah mintak ke apa.
tapi dia selalu la suruh aku beli. sebab dia kata takda la mahal sangat.
aku dah macam. hello. bagi dia tak mahal la.
plus aku bukan la ado2 ke apa.
heheh tapi suka la.
she's is the sweetest la.
aku doakan dia bertambah murah rezeki n sentiasa di lindungi kan.





so itu la hadiah nya.
mula2 sayang2 je nak pakai.
tapi biasa la kena marah2 ngan dorang sebab aku suka nak simpan je.
fineeee. so dah rasmi. :)

ok tu aje.
nanti update lagi yea.


22 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

wahh.. bestnya hadiahh22 diaaa

kad tu kelakar okay!!

nasaoji said... [Reply to Comments]

cantik kaler ijo tu..

eehh..ape yg sedisnyer..?

Mr. Z and Mrs. Z said... [Reply to Comments]

cantik!!!!!

Ayu said... [Reply to Comments]

Peej, jgn la simpan2. Pakai! Mesti pakai. So nice the colours of both item. Happy belated b'day!! ;D

A.I said... [Reply to Comments]

klakar giler kad tu! hehehe..
murah gak rezeki kau dpt hadiah yg mahal2 gitu. aku? x merasa! ;P

Drama Mama said... [Reply to Comments]

hahhh i jumpa kad tu kat Memory lane, sangat comei! hahaha!

hadiah best!la i nak dapat hadiah best nih?!? sob sob!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Babe The Globetrekker said... [Reply to Comments]

Hi Peeja,

I have the same wallet too. Exactly the same..

just to share with you.. card slots dia tu loose and senang sangat nak keluar kad..


Dah berapa kali I experience kad terkeluar.. cari2 rupanya terkeluar dalam wallet, masuk dalam handbag

Tapi yg tak best.. IC pun sama hilang sebab terkeluar dari slots tu... slot gamba r ok la pulak.. ketat.. nak keluar ic pun susah tu yg i tukar..last2 hilang

i hope ur purse 'ketat' sikit slots dia...test dulu :)

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

Ya allah, selama setahun aku tak update dan berhenti berblogging, ko dah kurus..

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

Ya allah, selama setahun aku tak update dan berhenti berblogging, ko dah kurus..

Tijah said... [Reply to Comments]

nok, ko tanya noy...dia nak akak lagi tak? hikhikhik.

Puan Nad said... [Reply to Comments]

aha. peeja dah kurus. ceciter pasal pb plak, brape lama pakai leh kurus cenggitu tuh. sharelah.

chics said... [Reply to Comments]

Sukaaaaa.. Eh ni yang kau pakai hari tu kan? Macam terperasannn tapi segan nak jadi kak nam :P

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - kannn. comel kad tu. suka.

nasaoji - kan. aku suka dark blue sebenarnya. tp katanya tu lama punya. yg baru semua fun colours. :)

mr n mrs z. - thanks :D

ayu - thanks. tu la. dah pakai dah ni.

a.i - ala jgn la cakap mcm tu. aku pun kalau xde noy yg baik hati tu. tak meraso ok. ;p

drama - rezeki kita tak tau kan. sekali nanti kau dapat lagiiiii best kan.

babe - ye ke. so far dah try ni ketat ok la. tak tau la. sebab leather ni kan dia akan kembang2. thanks for the info. akan sentiasa hati2. ;)

mrs hafiidz nadia - aaaaaaa. tadi nampak nama kau pun aku macam. omg. lamanya tak nampak nama niii. rupanya kau dah stop blogging ke. mmg tak la kurusss. angle tu angle. hahah.

tijah - hahah. kau semua kau nak kan. xmo a. nanti kau wartawan melodi ngan noy. hahaha.

pn nad - where got kurus. angle tu. percayalah. kang aku bagi angle lain terkojut kau. hahaha.

chics - a ah *malu* omg gediks ok. kita mmg saling mengkaknams pun. apa ada kisah kan. ;p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Tantekkk la..sukeeee..
Kad tu mmg lawak la

HaLiMaTuN SaAdIaH said... [Reply to Comments]

anyway, happy birthday:)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

aunty pun besfriend dgn arwah kakak aunty, umur dia sebaya dengan mama peeja kalau dia masih hidup walaupun umur berbeza 10tahun tapi kami sangat2 rapat panggil dia nama je no kakak kakak. hati nya sebaik hati noi menangis aunty bila peeja tunjuk hadiah yang noy bagi tu sbb teringat masa dia hidup macam macam hadiah mahal2 yang dia bagi aunty beg dan kasut branded, dan yang paling terharu sewaktu suami dia meninggal, dia hadiah kan uncle jam rolex suaminya yang berharga rm22,000.00 sbb dia tak ada anak lelaki. kepada noi aunty cakap membahagia kan hati mak bapak dan adik beradik adalah sangat besar pahalanya semuga akan sentiasa dimurah kan rezeki. amin.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha kite suka kad yg noy bagi tu!! kad double meaning namanya.. rofl.

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

haha..perasan jugak ko kat nama aku ni..betul la, takkan angle..aku ada baca entri lain2, ko pakai PB ye..memang pakai korset ni berkesan, tapi kena rajin. aku pakai yang brand biasa2 je, memang ada efek. mak aku bising, sebab dia kata time dia muda2 korset tak tinggal..miahaha..

pastu, rambut ko tu..cantik, sesuai dengan ko. tu rambut original ke?

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

haha..perasan jugak ko kat nama aku ni..betul la, takkan angle..aku ada baca entri lain2, ko pakai PB ye..memang pakai korset ni berkesan, tapi kena rajin. aku pakai yang brand biasa2 je, memang ada efek. mak aku bising, sebab dia kata time dia muda2 korset tak tinggal..miahaha..

pastu, rambut ko tu..cantik, sesuai dengan ko. tu rambut original ke?

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

hee sukaanyaa! i perasan masa u dtg visit hari tu :) nway, korang mmg generous! siap beli buah/chocs bagai, mak suka nokss :P thanks for visiting me n teja walaupun gossip lagi lama. hehe. xoxo

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

bestnye ade adik yg rajin membeli camni! heheh
tp mmg lawa la colour combination purse ko dgn beg tu. suka!

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

oh. aku baru baca kat blog mak ko. tak sangka tp apakan daya. sabar la. maybe ade hikmah kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...