Instagram : @peejburhan

WeBUY :D

[ADVERTORIAL]
[STICKY MODE - scroll down for new entry]

Ok ada satu website ni.
Sangat-sangat interesting.
It's a group buying site, WeBUY!

Site ni akan feature a new deal setiap 3 hari maksimum.
Dengan diskaun 50%-90% ok. serious best. :D
Deal tu hanya akan "ON/ACTIVATED" if cukup orang yang agree nak buy benda tu.
Semua yang agree dapat enjoy the deals.
Tapiiiiii, kalau tak cukup orang dengan quota yang di tetapkan untuk "BUY" deal tu, dalam tempoh masa yang ditetapkan tu, the deal is "OFF".
Jadi takda siapa la yang dapat deal tu.
And takkan di charge apa2 pun kat sesiapa.
Sangat simple.
Faham kan? Ketak faham?
Aku rasa korang pun dah biasa kot ngan benda-benda ni.

Perbezaan antara WeBUY dengan other group buying sites adalah process pemilihan dia.
Buat masa sekarang ada dua jenis group yang menjalankan group buying sites ni.
Satu tu hanya fokus kat harga, janji the deal is cheap enough, dorang akan feature it.
Satu lagi pulak (which is WeBUY punya cara), pemilihan dibuat dengan lebih teliti, exploring quality merchants then strike a good deal.
Keseluruhan process fokus pada experience consumer.
Kira senang cerita, WeBUY nak consumers dapat experience good food, spas, events dengan harga yang berpatutan la.
A good reason untuk kita try benda baru jugak kan.

Ye la, selalu dengar orang cakap KL ni takda apa nak buat. bosan je kan.
Aku ngan noy pun selalu macam dah tak tau nak pergi mana.
Makan pun asyik la tempat yang sama kan.
Sebab tu kat blog aku pun cerita sama aje.
Teringin jugak nak fetaure benda baru kan. Tapi tak tau mana nak tuju.
So dengan adanya site ni, boleh tak membantu kita-kita ni idea mana nak pergi, nak makan kat mana ke apa kan.
And of coz paling best sebab at a good value. ;)

Oh, lagi satu yang bestnya.
Website WeBUY ni tak sepah ke, rasa semak ke macam website lain.
kira kalau ada promo/deal tu, memang clear la boleh nampak semua. :)
n sangat user friendly. senang la. takda la pening-pening je tengok tak faham kan.

Site ni jugak ada "suggest a business" feature.
So users boleh suggest kat WeBUY deals macam mana yang korang interested in.
Kalau banyak demand, WeBUY akan strike a deal with the merchant n dapatkan deal tu untuk di feature.
Ni contoh2 yang ada kat WeBUY's Facebook page.



Eh lupa nak bagi tau.
Korang boleh add yourself kat WE BUY's facebook page ni. CLICK HERE
Tak susah pun. nak join tu tekan butang like macam kat pic bawah ni.





korang boleh tengok deals yang korang dah miss kat sini. >> CLICK HERE



hiaaihihaa. tengoklah dah berapa deals yang korang ketinggalan.

Aku dah join ;p
Jom la join. So that we can benefit from deals at WeBUY.com.my ni.
Daripada facebook page ni, korang akan dapat the first hand updates on future upcoming deals.
User pun boleh sign up if nak dapat daily email updates.
So whenever ada new deals aje, korang akan di email.
Jadi takda siapa yang akan terlepas any good deals kan. Nice.

If ada yang macam blur-blur je tak faham sangat kan.
Korang boleh ke WeBUY punya facebook page tu.
Or terus ke website dia at www.WeBUY.com.my
Ada video macam mana nak buy n all.


Deal minggu ni adalah Handbag Gucci untuk RM0 ok!
Best kan?
Korang just perlu register, lepas tu click BUY dan korang maybe berpeluang untuk menang handbag tu.
Syiokkkk.


Satu lagi deal yang tengah berlangsung sekarang adalah dekat Asianel Spa, Starhill Gallery.
RM28 sahaja untuk Head & Foot signature massage.
Harga biasa dia ialah rm116. So ni discount 75%.
Asianel ni bukan spa biasa-biasa.
Tapi high end. High quality. Usually customer pun mostly exclusive :)

So dapatkan experience ber-spa kat Asianel ni dan BUY la deal ni ngan harga rendah.
Oh n jadi la member dan dapatkan RM5 credit percuma sekarang !
Boleh REGISTER HERE.
Dengan credit percuma tu. Boleh BUY deal ni dengan harga RM23 je.
Nice.

Check out now. U dont wanna miss a good deal kan.
Enjoy everyone. :)

3 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

ala2 milkadeal dengan groupon kan. best sangat web gini.. hihi. yg paling aku ske sbb byk spa deal dgn harga yang best!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

kalau peeja tak bagi tahu, orang tua sorang ni mana lah nak tahu benda2 macam ni, nanti nak explore lah fb nya.

tootsie said... [Reply to Comments]

a ah sama mcm milkadel, groupon a& i love discounts la yek? byk rupanye site mcm ni kat msia ni yek! hehe but kitapun untung kan. but this is new site for me. thanks for sharing!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...