Instagram : @peejburhan

visiting :)

few weeks back, foxyfarah selamat lahirkan baby girl.
dah dua minggu lahir time tu still tak visit. keji punya kawan kan.
so last week sibuk dok tweet ngan farah. (eh last week ke? ke 2 weeks. mcm 2 weeks je)
tanya dia kat mana n all.
sekali dia bagi tau malam tu dia dah nak balik sambung pantang kat PJ.

terus me n noy cepat-cepat cakap nak visit.
bukan if balik PJ dah tak boleh visit.
tapi alang-alang kat setiawangsa lagi dekat kan. ;p
teurs kita orang ke plaza damas.
noy nak pergi bebehaus tu belikan baju untuk baby :)
then makan kejap kat aji don.


:: nasi ayam ::


terus pecut ke destinasi.
rasa-rasa sampait terus bbm n call farah.
aik takda jawab pulak. mesti tido ni.
sebab ada jugak baca tweet2 farah, ye la ada anak kecik kan.
time baby tido la. mak2 ni nak curik2 tido kan.
so takpa balik rumah mama dulu. dekat aje. 2 minit aje. ;p

so balik. gossip2 kejap ngan mama.
dapat bbm dpd farah cakap dia tertido.
tengok dah ok then kita orang pun gerak.
pergi giant dulu. beli buah tangan untuk mak baby pulak.
main beli aje. mana tau orang pantang boleh makan apa. apa tak boleh. bedal aje.
then pergi blk umah mak farah.
sampai je tengok baby,.
baby tido.


:: baby Sharifah Teja Azalea ::

nice kan nama.
classic. suka tang teja tu. heheh.
hidung tu tak tahan tu.
mancung betul.


ish lama tak jumpa.
last jumpa masa january.
tu pun ala2 dapat sembang kejap aje.
so ni kasi gossip habis2 la. hahaha.
lawak2 aje.

pastu teja pun bangun.
farell pun sama. farell dah besarrrrrrrrrrrrr sangat.
tu lagi la dah lama tak jumpa kan.
mula2 dia ala2 malu2 je ngan aku n noy.
lepas tu. amikkk. keletah. macam2 dia nak cakap.
kalau rasa2 kitaorang tak layan sebab sibuk nak sembang ngan farah.
dia akan panggil , "aunty...auntyyy..auntyy"
pastu tah apa dia cerita tah. noy rajin la layan semua kan.




farell malu-malu nak amik pic. kelakar aje.
tapi kemain dok panggil2 aunty.
lepas tu dia lompat-lompat atas katil. seronok betul la.



tengah syok dia lompat.
sekali adik farah amik dia keluar.
terus nangis. kira kacau la dia tengah happy tu kan.
tapi budak kecik ni kelakar kan.
dia macam nangis kejap aje. ala2 nak orang pujuk kot.
pastu ok.
eh ke sebab farell je macam ni eyh?
ke ada budak yang jenis nangis tak stop2?
agak pengsan kan.

pastu sembang2 rasa kelakar aje.
n macam tak sangka.
dah dua dah baby farah.
paling kelakar.
farah kata. nanti abis pantang kita lepak k. call2 aje.
pastu aku cakap la, 'abis baby2 ni macam mana? xkan nak bawak lepak kecik lg"
pastu gelak2. farah kata dia lupa dia dah ada dua baby.
selalu sorang aje. cehhhhh.
kena tunggu besar sikit la kan.
baru boleh bawak jalan2 senang.

nanti la jumpa lagi aku snap2 pic lagi.
hari tu tak amik banyak pic.
sebab gelojoh nak sembang je kan. kehkeh.
tu pun rasa tak puas.
sebab dah ala2 nak maghrib kan.
takkan tak reti2 lagi nak balik dpd rumah orang kan.

ok tu je. ta-ta.
haha penutup anti klimaks.
mcm biasa.

3 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

comel je anak dia yang nama farrel tu, hidung anak dia mancung sbb bapa dia keturunan arab sekaum dengan aunty...hehehe ayat perasan pulak.

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

thank u thank u for comin!! have a good holiday yea :(( haha saja je aku jeles lepas ni susah nak gerak dah ada 2 anak. thanks again sebab menceriakan hari pantang ku. maltesers ada lagi sebab i is sayang nak makan :) xoxo

umi ameer said... [Reply to Comments]

ramai org dapat baby kan... semua org tunjuk baby.. hmm best bau baby nih..

tingat baby kita masa kecik dulu.. sgt comey..
(feeling2 beranak kecik pulakkk!!)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...