Instagram : @peejburhan

teringat-teringat tau. tsk.

isnin lepas.
malam sebelum tu mama dah cakap bawak dia makan nasi daun pisang.
aku ok aje. mak suker makan-makan ni kan.
mama cakap takmo kat thurkah.
nak makan kat area sri rampai. ada depan tempat buat passport.
ok apa-apa aje la ye.
lagi pun tak silap aku isnin memang thurkah tutup.

so isnin tu.
siap-siap la apa.
then menuju la ke tempat tu.
dah takda ok kedai tu. ceh hampeh.
mama pun dah lama tak keluar la apa.
tah-tah dah bertahun tutup pun tak tau.
kecewa gila. sebab dah terbayang nak makan nasi daun pisang kan.
dah la lapar.

so dah alang-alang area tu. corner pergi papparich je la.







then konon aku nak pergi threading.
misai ni lagi sikit nak jadi macam datuk K kan. hahaha.
tak silap area tu ada tempat threading. pusing-pusing tak jumpa pun.
nak pergi ampang memang tak kuasa la. petang-petang ni.
confirm traffic jam macam harem kan.

so ke jj au2 aje.
sebab memang nak beli segala toiletries la, sun block bagai.
beli-beli then balik.
malas nak jalan-jalan semua.

apa-apa aje.
tak kira. balik nanti mau makan jugak nasi daun pisang.
tak kisah la. thurkah ke. nirwana maju ke.
nyam nyam nyam. terbaik.
nanti makan aku tepek sini.
saje bagi korang terliur. miahahah.

ok tu je. byeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

5 Comments:

Misz Yuyu said... [Reply to Comments]

sedapnya air laici+cincau+limau tuu

sweethOneY said... [Reply to Comments]

nasib baik xde gambar nasik daun pisang tu. klo x, mst teringin sbb x penah rasaa

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Sedapkan nasi daun pisang, kat klang ada satu tempat aunty paling suka. Kari nya sedap sangat. Kan dah rasa teringin nak makan!

JHaZKiTaRo said... [Reply to Comments]

salam kenal.. rajin2, ziarahlah blog hamba (AKU SEBUTIR PASIR) kalau nak baca pengalaman hamba travelling ke 45 buah negara.. :)

doll said... [Reply to Comments]

eh.serius cantik uols dlm gambar nie..putih2 melepak wlupun npk cam x mekap sgt, tapi sweet sangat..n mama looks radiant..

most happy to sees lovely people than the mouth watering food!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...