Instagram : @peejburhan

Stone.

Tadi balik je nampak papa n mama makan maggi.

Me : makan apa tu?
Papa : maggi.
Me : mama x masak yea?
Papa : x. Dia x sihat kan.

Oh kuciwa.
Lapar tahap dewa ni.
Nak masak agak malas.
Dah sampai rumah nak keluar blk pun malas.
Dah la x makan apa ni dpd siang.
Goreng burger je tadi konon kasi alas perut.

Pastu ajak noy keluar makan dia malas.
Fineeee!!
Tiba-tiba.

Mama : makan la nak. Mama masak sambal petai. Sotonggg.
Me : weowwww. Papa niiii. Cakap mama x masak pulak. Tu ada tu.
Papa : mana la papa tau. Papa x check pun.
Mama : kenapa?
Me : papa ckp mama x masak.
Mama : aaaahhhh. Papa kau memang dia mmg macam tu. Macam P.G. Bising2 lapar. Tapi tak check kat dapur.
Me : betul. Hari tu pija tgk bbm dia tulis dia 'hungry' pastu muka marah. Pija tanya la mama x masak ke? Pastu dia kata entah. Dia x check pun. Dia nak keluar makan.
Mama : memang. Menyampah aku. Penat mama masak dorang bukan check pun.

Alaaaa.
Sian mama.
Xpe ni pija ada.
Bukan takat check.
Ni tolong makan sekali. Ewahhhh.
Jemput makan uolls. ;p

Sent via BlackBerry from Maxis

9 Comments:

an15 said... [Reply to Comments]

aiseh, i baru menyeru2 sambal udang. tp tak jupe lagi petai kat perth :(

an15 said... [Reply to Comments]

aiseh, i baru menyeru2 sambal udang. tp tak jupe lagi petai kat perth :(

Bulan Bintang said... [Reply to Comments]

Makanannn!! Lapar

me suya said... [Reply to Comments]

heheheh tapi bestkan dpt makan masakan mama.. Ouchh rasa nak balik kampung!

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

laparrrrrrrr jugek...
nak mkn mak masak jugekk~
;(

Sya said... [Reply to Comments]

hehehe...sambal sotong punye kelasss tapi mkn maggie jugakkk...!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

masakan ibu memang terbaek lah. teringat-ingat masakan emak aunty dulu, tapi sekarang dia dah tak berapa kuat jadi sedih tak merasa lagi masakan dia.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

aunty balik jb cuti sekolah jadi tak sempat nak baca blog peeja, baru sampai petang tadi berebut buat kerja sbb malam nak buka blog peeja dah rindu nak baca entry baru.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha kelakar je. pelik tu knp lapar tp tamao check. patut check habis2an!! :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...