Instagram : @peejburhan

spidermannn. spidermannn.

ok nak share cerita takleh blah.
semalam pukul 8.30 am papa call kasi pressure.

papa : kau kat mana?
me : baru keluar ni.
papa : apa ni. janji 8.30. tak punctual. L dah sampai ni.
me : kejap je. ala daripada rumah ni 5 minit aje.

then sampai. memang kejap sangat la.
then parking lak macam haram. jauh la kena park.
pastu berjalan la.
dah la jauh nun kat hujung.
elok aku kat hujung ni.
aku tengok papa n L macma laju-laju masuk.

noy : cepat la pija. dorang dah masuk. dah start tu.
me : sabar la. kau ni. saya mana boleh laju-laju la.

sepanjang jalan tu macam-macam orang ada la.
mostly yang ada urusan kerja la.
then aku perasan ada 3 orang lelaki. tengah kat depan salah satu bilik tu.
salah sorang tu boleh tahan kacak la.
noy jalan depan aku. tinggalkan aku dalam 2 meter ke depan la.
aku tengok lelaki-lelaki tu check out dia la.
fineeee. bukan nak check out aku kan. miahahhaa. tiba-tiba.

then sambil jalan laju-laju tu.
aku teringat aku tengah makan gula-gula.
so aku ke tepi. aku nak buang la gula-gula tu.
macam ptuihhhh. kasi buang la.
tiba-tibaaaaaa.......

me : aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
noy : pijaaaaaaaaa. e eh. kau ni kenapaaaaaa????

sebab tiba-tiba aku kat tepi ni macam ni.
sorry aku malas nak lukis lawa-lawa.


aku tak perasan rupanya tepi tu ada mcm split level.
dia buat macam saluran la. senang air nak lalu.
so masa aku sambil laju-laju nak buang gula-gula tu.
aku macam terpeleot kat situ. nak tergolek.
so takmo tergolek atau buku lali terpeleot meletop.
aku macam berpaut kat situ.
kira macam tangan berpaut. nak kawal badan yang terlebih muatan ni.
aku macam kaki ala-ala shuffle gitu.
pastu aku macam tergerak-gerak terheret ke kiri.
so tak jatuh la.
cepat-cepat bangun continue jalan.

noy : pijaaaaaaaaaa.
me : saya ok. tapi hp sayaaaaaaaaaaaa. :(

aku dengar time tu hp mcm tergarit. sreeeeettttttttttttt.
rasa ditikam2. nasib tak jatuh berderai.
padan muka. sibuk nak pegang hp kan.

pastu sampai duduk.
cittt belum start pun lagi.
saje je papa ni tau.
dia nak pressure aku.

noy : kau apesal weyh?
me : tak saya nak buang gula-gula saya.
noy : kenapa? makan je la. sapa nak marah.
me : entah. a ah kan. kelam kabut sangat la. takleh berpikir la. pastu nampak papa masuk laju2. ingat dah start. pastu kau suruh aku cepat la apa. aku tak perasan dow. dia macam ada split level.
noy : ahhahahaha. tapi memang kelakar la. saya dengar bunyi. kedukkedukkeduk. pastu tengok kat kat tepi tu macam bergayut pastu bergerak2. macam spiderman. serious. hahaha.
me : hahahaha. bodoh la. x suka.
noy : dah la belakang tu ada orang ramai kot.
me : ada ke? aku memang tak pandang.
noy : ada kot. kan kita baru lalu. dorang semua muka terkejut.
me : bukan jauh gila ke dorang. aku perasan la. tapi ingat jauh.
noy : tak ok. dekat aje. sebab dorang pun macam tengak bawak beg tarik tu.
me : ahahahahhahahahaha. x suka. nasib tak jatuh betul2 kan.
noy : iya. tapi still lawak la. macam kau spiderman melekat kat situ pastu bergerak-gerak.

omg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malu. nasib takda papparazi uolls. hahahahaha.
anyway. ini la mangsa keadaan itu.
kesian dia.


amik kau.
ye ni bukan dia terkopek. tapi cat tu yang melekat kat hp ni. hiahahahah.
bertapa kuatnya tergarit la.
siap aku try kikis2 payah nak tanggal. nanti la betulkan.
tangan aku pun tergarit. ni lebam. hiahaha.
dia dinding jenis menggerutu tu. perit ok.

yang noy tak abis2 gelakkan kat aku.
ngan lilred semua tak suka.
dah la lepas menjadi spiderman tu.

me : ish bad sign ni.
noy : kau ni jangan la.

sekali tak bad. hmmm. :D

noy : bukan bad sign la pija. kau jadi spiderman tu sebab tuhan nak balas kejap la. bagi terhapus dosa. pastu dia bagi happy news. hehehehe.

banyak la dia punya balasan ok.
tu takpa. tengah sembang ngan lilred.
dia gelak2 sakan. pastu dia kata aku memang selalu macam ni.
dulu kat singapore.
aku dah macam. hah? aku ada jatuh ke?
pastu dia cerita.
abis gelak2 lagi.

aku tak sure korang ingat ke tak.
yang malam pegi malam award tu.
aku n farah tengah berjalan kat corridor nak balik bilik.
ye la. seharian pakai heels gila babi punya.
so memang penat la. tak rest dpd pagi kan.
as usual aku mesti tertinggal kat belakang.
orang kurus ni memang jalan laju la.

tiba2 lutut aku macam lemah tu.
macam tiba2 terpatah tu. tau kan?
selalu kan jadi satu aje.
ni aku kena dua2 ok.
tak pasal aku terus jatuh melutut.
yang kelakar tu. dah jatuh tu. aku macam termerangkak2 dengan sendiri. bodoh ok!!!!.

farah terkejut.
sebab dia kata dia dengan bunyi macam buah-buahan jatuh. bush bush bush.
bengonggggggggg la. memang orang gemuk jatuh bunyi buah ke? hahahhaa.
pastu dia kata dia toleh tengok aku macam merangkak2.
yang aku terus cakap, "lutut patahhhhh"
farah muka cuak ok.
pastu aku gelak2. pastu cerita kat farah.
dia kata. dia ingat lulut aku patah sebab aku ada penyakit lutut. aku tak bagi tau dia.
bengong tauuuuuuuuuuuu. tak suka.

suka memalukan diri sendiri tau.
tapi ye la kot.
bak kata P.G yang selalu buat aku rasa nak sepak la muka dia laju-laju.
"aku tak faham macam mana kaki kau yang kecik tu boleh bawak badan kau. mesti kaki kau tu menjerit2 kan sebab berat betul"

ish kejam kan.
whateverrrrrrrrrrrrrrrr.
spiderman. spiderman.

28 Comments:

Cik Lily Sakura said... [Reply to Comments]

adoi..ya Allah..sorry peej, actually this story makes me laugh..bukan gelak kat u , but remind me of my own clumsiness jugak...

kalau mcm lutut tetiba mcm patah tu , me n my frens panggil 'backtut'..mcm tetiba jln then lutut mcm patah..malu kalau jd tgh2 org ramai (and tgh control cun)

and terpeleot ni masa tu tak rasa ape2 kan..balik tu..mula laa rasa sengal2..;p

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

hahahahahhahahahahahaha! kesian ko peej tp lawak sgt la! tak tertahan! ;D

yg kisah ko dgn si farah pon aku still ingat lg. adoi.

mc'kie tok one said... [Reply to Comments]

hahahahaha!!!!
serious...!
aku gelak gile kat opis nie!
hahahaha..terus ilang ngantuk!
kelakar! kelakar! hahahaha!!!!

~mckie tok one!~

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Hahhaha
Serius tergelak sampai keluar airmata..

Hahaaha lagi sebab buleh gang laa. Lutut lembik :D

Princess Kekuri said... [Reply to Comments]

aahhaha sowy akak saya dh tergelak gila baca entry ni :P

erin suhaimin said... [Reply to Comments]

kelakar tol.. ;)

Ruch Mathers said... [Reply to Comments]

ouch...mesti na nangis tgk bb mcm itu kan :s tapi kelakar dowh cerita ni hahahaahha

Kak Mah said... [Reply to Comments]

salam kenal..selalu silent reader jek...but this entry tak leh tahan la... nak bagi tau gak...u really make my day..gelak sakan....sorry la yer tergelak kan awok..

Tata Azha said... [Reply to Comments]

hahahhaa peeja aku pernah kena cam ko peeja. dah lah masa tu tgh tolak troli yg sarat dgn server. siap aku menyumpah arkitek yang buat kompleks M ni. Sakit doh kaki aku time tu nasib baik hp time tu dalam bag, kalau tak nangis hp jatuh bawah. aku kena kat area verandah yang open air tu ....scary.

Tp exp. aku nampak hantu terbang kat depan bangunan Mxxxxxe depan tu lagi scary

an15 said... [Reply to Comments]

i penah kena lutut patah ni, masa turun bus AA kat LCCT. tetiba terjelepuk tengah2 pintu. Takleh nak bangun, terpaksa org bas angkat. Tak sedar pun pe jadi hehehhe...

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

mula2 nak kesian tp dah ter tak sengaja gelak berdekah dekah jugak ahahahahahahaha

paNavia said... [Reply to Comments]

sorry la peej nak simpati tapi cerita ni lawak sangat la.. penat tahan gelak..

lenkali jalan elok2 ok.. hihi..

paNavia said... [Reply to Comments]

sorry la peej nak simpati tapi lawak sangat penat tahan gelak.. haha..

saya pun penah kena masa tgh jalan kat tgh2 kl.. elok je kat traffic light sekali tetiba lutut patah dua2 belah lak tu, terus melutut. suma org mcm.. apesal budak ni.. tapi selamba je la bangun pastu terus jalan. haha

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Hahaha.. Aku gelak tak ley berenti nih!!! Part yg mase award tu paling klakar... mcm buah jatuh? hihihi... nape kne merangkak pija oi...

mazzuana said... [Reply to Comments]

Hadoi la gelak tak hengat ni....

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku tgk tajuk je dah tergelak. so sepanjang baca ni aku gelak je. lg terbayang gaya noy buat spiderman. ya Allahhhh nak mati aku gelak. bongok ok. bongok

vagg© said... [Reply to Comments]

haahhaahhahahaa nk gile gelak. mlm td baca kat tweet aku tgh ngantuk so xdpt nk menghayati. tp tgk gambo atas tu mmg xtahannnnnnnn. ce ko tgk tangan noy hahahahahahahahahahaha

Hazey said... [Reply to Comments]

Peej, simpati dgn lutut dan kejadian depan orang tu... nasib baik sempat paut kat pagar tu kan if not sure berdarah mulut jatuh tertumus.. sorry ahh sebab gelak sampai tergolek goleh
p/s i pun penah gak alami kejadian cam ni, tapi bukan lutut la tapi bahagian buku lali.. tetiba terpeleot, dan cam jatuh tersimpuh boleh!!! aloo malunya

peej said... [Reply to Comments]

lily sakura - backtut? haha lawak. tp boleh guna la. tak suka kan. maluuuu.

annasuejie - kesian farah kan. mesti dia takut kalau aku betul2 ada penyakit lutut.

mc'kie - tak baik gelakkan orang tau. dosa. hahaha.

kakakdegil - tapi cerita kau lawak ok. yang jatuh kat escalator tu. nangissss. cerita kat noy pastu kita org gelak sakan.

kekuri - maaf mu ku terima. ;p

erin - +___+

ruch - nangis. sampai skrg bertanda lg ni.

kak mah - hiii. lepas ni jangan la segan komen. tapi mmg kelakar pun if pikir balik. x sukaaaa. T_T

tata - hahahahaha. aku kat verandah open air tu la weyhhhh. tak suka. dah la hujunggggggggggg. jauh gila berjalan. nangis.
keji kan. motip tiba2 komen mistik?

peej said... [Reply to Comments]

an15 - hahaha. ok ceritwa kau lg kelakar ok. tp kalau aku kena mcm tu. mampos takda sapa nak angkat.

yatie - takda sapa ke sudi nak kesian?

panavia - hahaha. nasib lampu merah. kalau hijau mampuih.

brain freeze - entah la weyhhhhh. mcm automatic.

mazzuana - jangan gelak beso sangat.

lilred - bongok. kejam dowhhh.

vagg - haha kuang ajo. tu antara yang last aku lukis. dah malas sangat tu. payah bebenor. tp tu la. tangan tu konon gaya ala2 nak tahan aku la. macam larat.

hazey - tu la. nasib tak kena muka. kalau tak turun hantaran. ;p

Che Sue said... [Reply to Comments]

adoii..lawak giler aa ko ni pija..aku tergelak sorang2..tak menahan ok! sori menggelakkan dikau che nin..ai kenot help it..

ScaZ said... [Reply to Comments]

huhu..lawak sungguhh..cover2...
scaniaz latest post... Haid Datang Semula Setelah Usia 64 Tahun! Huh!

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Hahahaha..
Peejaaa..
Aku datang lagi untuk gelak lagi :D

Nur Wahida said... [Reply to Comments]

omg! sumpah lawak gilaaaaaaaaaa! HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA. tgk doodles akak tu lagi rasa nak gelak sampai pengsan T_______T

-yonna

putrizarina said... [Reply to Comments]

hahahahaaaaa..wakakakaaaa...lawak tahap gaban aku baca entry ko nie..mesti laki aku heran tgk aku gelak kuat2 sorang2..huahuahuahuahuaaaa..mmg lawak gilerrrr

shuweet said... [Reply to Comments]

hahahhahahahahahahahhha...hahahahhahahahahahhaha..hahahahahahhahahahaha....lawakk weihhh...tapi aku bukan gelak kat ko yang jatuh..cuma nyer cam lawak je ayat2 ko ngan noy tu..yang cam superman tu...hahahahahhahaha

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahaha sakit rahang kite gelak. ada2 je la ko ni :P kuat jugak cat tu smpai tak tanggal. dah dah lenkali jalan hati2 eh :)

Rinah said... [Reply to Comments]

tak tertahan ketawa baca entry nie..
hehehe..nice eh spiderman..hehehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...