Instagram : @peejburhan

spend it with ze familyyy.

zaman-zaman nak meriah-meriah sangat sambut birthday dah berlalu kot.
memang kalau ada apa-apa occasion akan rasa nak spend ngan papa and mama.
unless dorang kata tak nak celebrate apa-apa. baru la buat plan lain ke apa.

so birthday hari tu spend ngan family la.
mula-mula ambil cake kat rumah tauke cake kat pj.
tauke tu adalah cousin kepada kawan rapat noy la.
so memang if order cake akan kat dia aje.

then balik rumah.
duduk-duduk kejap. then session bukak hadiah tak menyempat tu kan.
then noy ajak pergi JJ au2.
sebab hari tu noy ada beli blackberry bold 3.
bold 2 dia nak bagi aku. aku tak nak sebab tah kenapa. aku suka bold 1 ni.
sebab dia lebar kan. jari aku kan debab, so puas sikit pakai bold 1 ni.
so yang bold 2 tu dia bagi P.G.
so ke JJ sebab dia nak amikkan line postpaid untuk P.G.
siap kata dia akan bayarkan half. if P.G guna lebih-lebih, bayar sendiri balance tu.
baik bebenor la budak ni. tak berkira.
kan best kalau bil aku pun dia tolong bayar. miahahahaha.
wah matiklah over kan.
bagi betis nak peha. elok bagi penendang je kan. ;p
eh tapi pernah gak tetiba hp aku kena bar. dia bayarkan dulu.
pastu dapat duit aku bayar la balik. ;p

lepas settle tu mau makan n minum.
aku teringin tako tao. so beli 2 kotak.
dorang beli subway sandwich.
kasi tapau then makan kat starbucks.
lepak-lepak gossip adik beradik. :D


:: me fav. caramel coffee frap ::


tako tao octopus. extra fish flake plisssss.
tapi sekarang dah mahal kan.
dua kotak rm10. melampau betul.
dulu rm10 dapat 3 kotak. hmphhhhh.
nak tampah pun dah 50 sen.
dulu nak tambah2 ni 30 sen je.




settle then balik rumah.
then lepak kat depan pulak.
ada kawan datang. dia ni memang suka menyibuk.
apa aje yang dia cakap tu.





oh jangan tak tau.
sejak mama dah 'make up' umah tu.
kita orang dah tak boleh smoke dalam rumah.
nak smoke kena kat taman askona ni.
bagus sebab menjimatkan rokok.
ye la, nak smoke kena keluar. kadang-kadang jadi malas. tak kuasa kan.
so jimat la.
tak best nya kalau smoke malam-malam sorang je kan.
macam sedikit scary la jugak.
lepas tu, nyamuk gigit-gigit. tak suka tau.
tapi syiok jugak la. sebab dapat menikmati keindahan taman la.
tengok hijau-hijau. dengar bunyi kolam fountain tu. tenang je rasa.

lepas tu tiba masa birthday. miahahaha.
dah la papa siap ejek, " aik sendiri sediakan cake ke?"
abissss tu. siapa nak buat kan. sendiri semangat la. heheheh.


ni la cake itu.
maltesers. sedap a. very rich. tapi boleh tahan manis la.
kencing manis mak uolls.
tapi sedap je cik bedal banyak.
macam-macam la ada. if minat try check out kat facebook. raindough.






kenapa gambar gegar pun aku masukkan?
sebab aku nak tunjuk kat korang betapa cerianya papa n mama.
yang mama dok hayun badan ke kiri ke kanan masa nyanyi lagu birthday tu.
yang papa pulak daripada dulu suka benar if nyanyi dia buat tangan macam conductor tu.
semangat ok. feeling. hahaha.
tengok la tu. happy je papa tengok mama. lawak la dorang ni.

eh jap iklan.
korang ingat tak cerita taal. hindustan.
yang anil kapoor n aishyawarya rai berlakon tu.
kan anil kapoor tu conductor music tu kan.
time anil kapoor buat tu. punya la suka papa.
every time sampai part tu. mesti papa pun sama buat. lawak.
ok tiba-tiba mengimbas kenangan pulak. ;p


:: its ma birthday bitchesssss :: 



:: wahahaha. gila gigih muka potong cake ::





P.G takdak.
biasa la dia kan 'bin mamak'. so harus keluar lepak mamak je kerja dia.
walaupun biasa-biasa aje. tapi tetap rasa happy. :D
lagi happy kalau tiba-tiba mama nak masak laksa kan.
wahhh tiba-tiba kan. takda kena mengena.
mesti mama tak larat kan.
lagi pun birthday aku dah lepas. mesti tak di layan.
eh tapi hari ni birthday ayol (13 march).
kalau-kalau aku mintakkan on behalf di layan tak?
e ehhhh kau ni pijaaaaaaaaaaaaaaaaa, makannnn aje. lepas satu. satu aku nak kan.

ok abaikan.
tu aje entry basi buat kali ini.
dah lepas berhari-hari baru reti update kan.
lantak.

9 Comments:

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

macam best je kek kau..tapi aku search kat fb tak jumpa pun raindough tu..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

cake ko cute la!! *like super byk kali* weh kite xwish lg ni.. maaffffffff terlampau bz xsempat nk singgah sini on ur bday!! so. HAPPY BELATED BDAY DEAR!! may you blessed w/ good health & happiness!! ^^v

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

wahhh..bila ko buat entry ni..baru aku nk wish kat ko kan..(kejammm seyhh aku)...
"happy belated birthday" kat pija...wish on ur birthday, sentiasa sihat, bahagia, ceria dan cpeat2 kahwin(pun boleh ke?)...hehehe...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

seronok kan sekali sekala berkumpul anak beranak, auntie pun bernasib baik semalam anak2 semua balik so masak nasi ayam untuk menjamu diorang. oh nak makan laksa ye, nak laksa johor ke laksa penang ke jom datang rumah aunty, aunty masakkan bagi pihak mama, itu pun kalau sudi.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Apesal muka kwn yg dtg umh tu aku tgk cm hattan singer tu ha?

nasaoji said... [Reply to Comments]

sedapnyer nampak itu kek..sedap tak?...

wah..wah..goyang2 auntie ngn uncle ehhh...

peej said... [Reply to Comments]

mrs hafidz nadia - ada je. kadang fb mcm tu kot. ni link dia. http://www.facebook.com/pages/Raindough/115776141795724

wani - cute kan. sedapp. oh n thank u for the wishes :)

dshk - thank u :)

sh rosidah - aunty ni asyik ajak je kan. kang pergi betul2. tak tau nak masak n makan mana satu nanti. heheh.

buyui - haha. bengong. tiba2 ok. kalau hattan aku dah melompat peluk ok.

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji - sedap. tp manis la. aku ni tak kuat manis sangat.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

kalau peeja datang betul2 2 tapak tangan aunty tadah, ini bukan ajak2 ayam la.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...