Instagram : @peejburhan

mungkin takda jodoh?

serious aku pelik2 la.
satu kena kat BBM. satu lagi ni kena kat FB.

baru2 ni ada sorang ni add aku kat BBM.
aku ada nampak request tu masuk.
tapi time tu aku macam ngantuk. aku biarkan je la.
tak buat apa la kira.
then dah tido. bangun balik. aku nak accept request tu la kan.
tapi aku carik2 takda. aku dah macam apakah pelik nya ni.

then aku bg tau la kat twitter. aku kata rasa macam nampak dia add aku.
tapi bila nak approve dah takda.
so aku suruh add balik.
bila dia nak add. tetiba tulis aku already exist dlm list dia.
tapi masalahnya takda pun.
banyak kali la kita orang try tapi tak dapat.
so lama2 pasrah je la. kiranya takda jodoh kat BBM la konon.

then ni satu lagi.
aunty sharifah rosidah ni daripada hari tu kata dia add aku akt fb.
tapi tengok takda pun request masuk.
then aku nak try la add. mula2 aku search tak jumpa2.
then bagi tau la kat aunty ni.
then dia msg cakap dia dah add aku.
aku check takdok pun.

so aku nak try add. tak boleh sebab kat page aunty tu takda button yang add as friend tu.
abis macam mana itu.
adakah kena pasrah jugak sebab tak berjodoh di facebook pulak.
memang macam ni ke?
ke aku yang bernasib malang n sengal tak reti guna?
tapi kenapa selama ni ok aje.
korang pernah kena?

7 Comments:

DeLancrettLurpak said... [Reply to Comments]

aku lagi sengal, hari ni tak leh comment dkt status orang, bungukss!!! aku rasa bukan kita semua sengal, mark zuckerberg yg sengal!

:: myzaa :: said... [Reply to Comments]

salam..

erm lately ni mmg kt fb cm bengong je..jap nmpk de yg add..bile nk approve da xdop plak..

muahahaha..bukan kak peej yg yg malang or xreti..mmg fb yg sengal..

♥z@z@♥ said... [Reply to Comments]

Kak Peek, nie saye dah komen..hehe..mau pin bbm jgk..hehe

Syazwana said... [Reply to Comments]

ye facebook memang sengal sekarang.
wuwuuu.
tensi

tiada nama said... [Reply to Comments]

BBM mmg sengal sket.
pasrah je lah..

Xierra said... [Reply to Comments]

ok aku dah redha kita x der jodoh kat BBM.. hahaha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

huhuhu sedih aunty dah macam2 cara aunty try tapi tak dapat juga add peeja, tak apa peeja aunty tak putus asa nanti aunty cuba lagi, hari ni mintak tolong dengan anak aunty pu jadi macam tu juga. kenapa ni dah jadi macam twillight zone pulak fb kita ni yer. tak nak give up nanti sekali sekala aunty cuba lagi ok jangan peeja fed-up pulak.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...