Instagram : @peejburhan

Mana satu lg scary?

Tadi amik cerita khurafat.
Sebab nak tengok lagi.
Plus kan last time noy tak tengok betul2.
Asyik tutup mata aje.
So ni tengok la puas2 kan.

Kelmarin jumpa pedd.
Dia tanya aku. Scary tak cerita ni.
Aku cakap ok la.
Entah, macam aku terangkan selalu.
Aku ni memang suka tengok cerita hantu.
Tengok la. Sampai kat blog pun siap buat segment expose mistik. ;p
So bila dah banyak sangat tengok/baca, kau pun dah boleh agak2 jalan cerita dia.
So aku jawab scary part last je.
Lain2 biasa kot.
Sebab hantu2 dia macam biasa tengok.
Kecuali last tu la. Sebab poc kan. So takuit la. ;p

Ni noy pulak dok tanya2.
Kali ni dia tengok la.
Takda tutup2 mata ke apa.
Kira if ada 10 kali nampak hantu, 10 kali la dia terkejut n tepuk2 dada takut.
Mandi mayat pun takut.
Pastu dia tak puas hati aku tak takut.
Aku cakap tak takut, sedih ada la.
Sebab aku teringat masa mandikan arwah maktok :(
Sedih. Rindu.

Entah la.
Cerita yang aku rasa scary la.
Ialah yang macam kena rasuk2.
Tu takut sebab pernah tengok depan mata sendiri kan.
Tak pun aku takut cerita hantu yang jenis x bergerak tu. Jenis berdiri/duduk satu sudut je ke apa. Huishhh. Takut kan.
Sebab selalu cerita hantu kita. Jenis muncul2 hilang. Pastu semua nak melampau2 effect muka n bunyi tu.

Tapi kan. Dalam banyak2 la kan.
Buat masa ni. Rupa hantu yang paling scary n terkesan kat aku sebab menakutkan betul ialah langsuir jamilah.
Korang pernah tengok tak?
Tajuk cerita tangisan langsuir tak silap.
Aku ada tepek hari tu kat blog.
Aku rasa si zarina af tu memang sesuai la berlakon cerita2 mcm tu.
Muka dia menakutkan. Menjadi.
Hari tu ada tengok2 saka jentayu tu. Dia kena rasuk ke apa.
Takda make up melampau ke apa. Biasa2 aje. Pun scary.

Ni bagi aku la.
Maybe korang rasa tak takut sangat kan.
Kalau korang la. Dalam banyak2 cerita hantu (movies). Apa paling scary?
N jenis macam mana yang akan membuatkan korang pitams.
Satu lagi. Watak2 hantu yang korang pernah tengok, mana paling muka menakutkan yang rasa sangat la menghantui.

Omg. Matiklah macam obsessi hantu kan. Hahahah.
Semalam expose mistik.
Ni hantu2 lagi. Gilo.
Bukan apa, sebab dah berapa orang tanya. Tu yang tak pasal aku buat lak entry ni.

Ok tu je.
Aku mau tido. Dah kul 6 pun. Gilo.
Selamat pagi utk korang. :)
Sent via BlackBerry from Maxis

22 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

jelesnya ko br nk tdo..yg aku ni kena bgn awal..
Spt yg kukatakan ku adalah pentkt tegar bglah hantu bodo piang pn mmg haremmlahh aku nk tgk..
Tp citer pontianak sundal mlm tu aku tgk la..tp ade st part dia dok congok tepi katil spi ke la ni mmg aku takuit

Che Sue said... [Reply to Comments]

antu dlm jangan pandang blakang paling aku takut dulu..reli scary aa tgk time tu..sb laki aku penah kena part yg antu tu terbang tepi tingkap kereta tu..terus aku terbayang2!

satu lagi citer Mantra..tapi ni hal ilmu2 hitam..scary jugak!

HaLiMaTuN SaAdIaH said... [Reply to Comments]

nang nak..memang seram..
sampai sekarang kalo hubby cuba-cuba tiru suara nang nak, yang masa dia panggil suami dia tuh, memang scary..ntah seriau lebih..
nak...nak..

kalo hantu thai memang seram..

lagi satu cite yang sundel bolong yang ada siar kat astro tuh..indon pon menjadi cite seram dia kan..

landaklaut said... [Reply to Comments]

Hantu yg paling menakutkan adalah seekor clown. Clown suppose to be happy thoughts. Not scary thoughts. Tapi cerita IT telah mengubah segala2nya.. Sigh..
anyway, bagi aku cerita paling seram untuk aku setakat ni ialah Misteri Rumah Tua. Noorkumalasari memang mcm hantu. Harap2 adalah stesen tv nak tayang. Kalau tak, dvd pun xpelah. Sbb tak jumpa2 lg dvdnya.

yana halim said... [Reply to Comments]

first ke? hikhik...
citer Ju On kot. Lain mcm punya hantu. Scary la. Asik tingat2 & x pernah tengok betul2 sbb rasa scary sgt. Kuntilanak pon. Tak tau pasal apa. Jgn Pandang Belakang x takut sbb shooting kat kg akak. Rumah opah tu pun dah biasa masuk. Sekarang dah kaler oren. Ceria jer...

Shahrizat said... [Reply to Comments]

cerita longkong yang pertama tu..mmg saspen laa...selalunya cerita asia mmg menakutkan le tapi kalau cerita omputeh...ada sedikt kureng. suka tgk cerita hantu thai...real gile dah tu detail habis masa diorang buat minyak dagu tuu...ngori

J u l i a 。.゜✿ said... [Reply to Comments]

cerita drag me to hell.
dah byk kali tengok pun still takut. =(

xamyraa adnan said... [Reply to Comments]

cerita hantu paling seram la kan
rasa nya kebanyakkan dr indon
seyh
tak ingat ape kejadah tajuk dia
tapi seminggu kot susah nak tidur :)

cik syahira (a soldier's gf) said... [Reply to Comments]

Morning peej.

eh. cerita mantera anjasmoro pun best tau. hantu dia setakat ni tak ada la letak effect melampau rasa cam nak sekeh je muka hantu dia tu.
ceaa~~~ macam berani ja!

ce tengok. ce tengok. khamis di tv3. jam 930pm. episode last week sungguh ngeri esp tang bomoh wan maimunah kena bunuh dengan hantu.

muka wan maimunah, euu scary!! tercabut segala susuk jarum-jarum di muka dia. wekk!! ngeri. ngeri.

hantu paling best, hantu mak limah balik rumah. hahaha.

ok, dah terkeluar tajuk.

fiza_blur said... [Reply to Comments]

Hi peej!
Da tgk cite ghost game thai tu? Yarabbi, mase tgk kt wyg dulu, siap x saba nk kua wyg tu, rase teseksa gile sbb byk sgt scene tekejut yg melampau. Antu die plak bule tahan scary die. Tp xtau la org lain, pd sy itu la cite paling scary skali. Walopon ending die x bape logic.
- fifi

Ruch Mathers said... [Reply to Comments]

paaaaaling takut? pocong.kedua cik pon.

seram aku aih.

Drama Mama said... [Reply to Comments]

semua hantu i takut ok. semuaaaaaaaaaa! hantu kak limah pun takut! ekekekkekeke

http://twinykwinkystars.blogspot.com

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

ade cite indon tu, aku lupa tajuk dia.tp cite lama.pasal pontianak, ala, apa tajuk dia tah. gila seram,sambil hantu tu jalan sambil ulat jatuh.aku igt lagi aku tgk masa kecik.skrg tgk ulat buah pun jadi scary.haha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

peeja aunty tak akan tengok cerita hantu hantu ni sbb aunty yang jenis penakut, lagi pun rumah aunty adalah lat 2 tanah lot aje dari kubur orang islam disini. semasa rumah aunty baru siap 15 tahun dulu, kawasan nya sangat sunyi jadi aunty yang dah biasa membesar ditengah tengah bandar Johor Bahru ni punya lah takut sampai dua tahun aunty kedapur pada waktu malam ditemani oleh anak aunty. sampai sekarang baik cerita melayu ke omputih ke memang tak tengoklah.

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Cerita hantu paling gua takut sepanjang zaman...
Exorcist

Maybe sebab 1st ghost story yg ditengok kut?
Cam real plak tu..

Eh.. tapi sebenarnya.. hihhih..boleh gang ngan noy. Mesti tutup muka ataupun telinga. Wahaahaha..

Dengar bunyi moto sayup sayup pun ingat langsuir nanges. Boleh gitu?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sm la weh, kite pun xberapa takut tgk khurafat tu.. ada certain scenes yg scary, tp kite xde jerit2 sgt. tgk dgn bf, dia xpuas hati (mcm noy) knp kite xtakut.. haha

most scary of all, thir13en ghosts kot. sbb hantu2 dia rupanya semua menakutkan. dahlah menakutkan, dia x muncul2 setakat takutkan org je, dia siap cederakan lagi. keji je kan terkejut2. foah. hantu paling menakutkan rupanya adalah the jackal from that movie >.<

Norasikin said... [Reply to Comments]

Kih kihkih. ada ada je

nur aishah said... [Reply to Comments]

hantu yg plg menakutkan ek..aku rasa hantu Tok Mamat kot...tajuk citer tu rasanya Kembali kot..Zami Ismail blakon..hantu raya dah mati balik umah..pastu ada scene tggl kepala je..huhu

lg satu citer Salem's lot..tu pun takut gak la.tp tu pun bila drakula yg asal tu je kuar tetibe rasa cam kelakar sket plak rupa die.

Citer ni sume tgk masa kecik..so x sure la kalo skang tgk takot lg ke tak. sbb tgk khurafat tak rasa takut pun. huhu

ecahachim

nur aishah said... [Reply to Comments]

hantu yg plg menakutkan ek..aku rasa hantu Tok Mamat kot...tajuk citer tu rasanya Kembali kot..Zami Ismail blakon..hantu raya dah mati balik umah..pastu ada scene tggl kepala je..huhu

lg satu citer Salem's lot..tu pun takut gak la.tp tu pun bila drakula yg asal tu je kuar tetibe rasa cam kelakar sket plak rupa die.

Citer ni sume tgk masa kecik..so x sure la kalo skang tgk takot lg ke tak. sbb tgk khurafat tak rasa takut pun. huhu

ecahachim

lilyickis said... [Reply to Comments]

the jackal in the 13 ghost. tasukee~

yana2605 said... [Reply to Comments]

tgok tak citer penggal yg amy mastura berlakon tue...tue la yg rasa cm ngeri2 jer..sejak tgok citer tue mandi jer mesti rasa semacam...emmm hantu bole membunuh erk??mmg ader ke hantu yg bole bunuh manusia??klu da cam ngerikan jer...selama nie ingt hantu cuma takat kacau2 cmtu jer...

SuZe farnY said... [Reply to Comments]

hmmm... own experience...
tgah2 mlm buta or supposed to be tgah2 pagi buta kot... tgah2 tdur tp dgar org lain tgah "having conversation" dgn "sesuatu", dan kita pn boleh dgar ok that whole "conversation"... tu ngeri tahap gaban... sampai kita x blh tdur lena kot smpi ke pagi.. cerita hantu yg lain, ok, setakat ni xdak yg menakutkan sgt lg... same interest with kak peej, suka tgok crita hantu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...